f

Wednesday, December 10, 2008

cuti sekolah yg besh jgk la ;DD

Dah lame aku x update blog nie.mne la nak update bukak nye aku ade kat rumah.Tahun nie cuti skolah aku balek kampung kat jb.yg x tau jb 2 ape JOHOR BHARU.mane la tau x de yg tau ape 2 jb.hehehe..hari selasa malam rabu dlm pukul 11 mlm bertolak dari puduraya naek bas.aku,2 org adek aku amira and arfah with my uncle yg handsome jgk la together2 naek bas. masuk je bas terus tido. yelakan nak buat ape naek bas mlm2 x tido tp aku sorang je kot yg dlm bas x tido kecuali driver bas la.x kan nak tido kot nnt x sampai pulek.aku tido pon sekejap. pukul 2 pagi aku dah terjage.nak tido balek x blh.mate nie x mau tutup.tunggu la smpai pkl 3 nak tido aleh-aleh dah sampai kat bus stop.ingat kan stop kat larkin rupe stop kat skudai tempat keje pak cik aku.pak cik aku nie dah kawen tp die ngn wife die duk asing2.sorang duk KL sorang duk JB.kecian kan.tp die balek minggu2 la kan.kang lari plk wife die.oppss sorry.mulut aku nie jahat skit.arap2 x la.tp x pe ujung tau nie pak cik aku dah mintak transfer kat Kl.akhirnye t'makbul jgk hajat die.sampai kat rumah mak tok aku a.k.a nenek la dlm pkl 4.sblm sampai singgah lepak gie kedai mamak jap makan2 dlu yg kedainye bukak 24 hours.smpai rmh pon breakfast mesti lmbt.aku sampai je rumah mak tok aku dah bangun dlu.aku tgk bilik die terang-benderang.gerenti la dah bangun.bagie je salam nenek aku terus la bukak pintu."ye cucuku sudah sampai.alhamdullilah".2 ayat2 nenek aku yg first bile aku sampai.hahahah..lepas dah cotcet-cotcet tido la pe lagie.dengan kipas aku pasang kuat2 atas kepale aku lene gile a'r.sampai aku bangun pukul 10.30.nak dekat pkl 11.sume dah bangun kiteorg je yg bangun lewat.bangun je lepas mandi makan.aku gie masuk bilik mak cik aku nak tgk baby die yg umur die baru bape belas hari.cute gile.geram aku.aku boleh ckp ngn nenek aku yg aku geram sgt smpi nak cabut kepale die.


nenek aku gelak je.name die NUR AYUNI IZATI.

(gamba nie x cantek sbb baru lepas menyusu)

nie name cadangan aku.aleh2 ambik name 2.tahun nie je aku dpt 2 sepupu baru yg ayuni 2 ngn anak pak cik lagie satu .name ank die ALIATUL MAHFUZAH.

mak bapak die ustaz and ustazah name pon mesti ala-ala arab gitu.ceyyhhh aku nie memandai je.kat sne aku jage baby.penat weyh jage die tp besh.adek aku sume jeles sebab x boleh angkat baby.hahahah..padan muke.ye la kan kepale budak 2 lembut lagie.tp yang aku nie suke maen kepale die.rambut die lebat so aku buat mcm-mcm fesyen kat kepale die.kesian ayuni aku kerjekan and aku suke alihkan bantal dari kepale ayuni.ishhh3..shah npe la kaw buat mcm 2.kecian2.kat jb aku x pegie mne2 sgt sbb kat dlm umah 2 sape je yg nak bwk pegie jln2.nenek aku bz ngn group marhaban die.abis ari2 die bwk kiteorg ikut die pegi marhaban.makcik aku lak tgh pantang.yg laen sume keje.tp kat johor hari isnin mesti cuti.npe a'r????kiteorg pegie Hutan Bandar aje yg paling dekat.adek2 aku ngn sepupu-sepapat yg kecik2 2 yg mandi.pastu hari last kat jb malam 2 aku pegie tgk wayang ngn rombongan cik kiah.ramai-ramai pegie.kiteorg tgk citer Antoo Fighter.not bad jgk la citer die.tp yg besh lawak die la.hari jumaat mlm aku bertolak dari jb naek bas 2 tingkat.paling besh aku duduk kat ats depan skali kat cermin depan.pehh rase mcm aku yg bwk.patutnye aku dah balek rmh mlm 2.tp pak cik aku 2 malas nak anta kiteorg balek.pe lagi tido rumah die kat puchong.wife die ambik kiteorg kat petronas.smpi je rumah acik aku terus tido smpi bangun pon pukul 11.breakfast pkl 12 mkn roti canai beli kat bwh.pastu lepak kat umah tgk tv pastu kuar gie mkn lunch pukul 5.aku ingat time 2 bru pkl brape skali tgk jam pkl 5 dah.sbnrnye memang wife die x reti msk.arie 2 je mse wedding die kat belah perempuan buat catering.biase la anak org kaye kate kan.tp bile wedding belah lelaki family perempuan aku tgk mcm excited sgt.ye la kan wedding kat kg mmg besh.msk ramai2.happy2 kan besh.pastu skali 2 pasangan skali bersanding.pengalaman yg x aku lupekan mse wedding 2 acik aku ngn wife die lari ikut pintu blakang semate2 nak pegie jln kt depan untuk msk ke rumah untuk acare bersanding.dah la dengan pakai baju pengantin lari pon terkedet2.lari ikut dapu.dh la dapur 2 sesak.sume org ckp oiii kaw nak bwk bini kaw pegie mne.tergelak aku dibuatnye.

yg aku nie tlg bwk kasut pengantin pe la gie lari a'r laju smbil gelak2.kejap lagi acare bersanding nak mule.sampai snie je aku citer.esok luse aku smbg.


p/s:weyh malu tau sape x reti msk.blajar2 la memasak.msk nasi pon jd la.heheheh..

6 kate-kate kepoh:

Dhada said... BALAS

Wahh pjgnya cite dia . hehe

isha said... BALAS

ade lagie pnjg lor
cume lom smbg lagie

Monkey D Luffy said... BALAS

selamat kembali... panjang tapi besh.

kapten cadangkan kalau citer panjang2 buat beberapa bahagian.

idea pun tetap ada kan.

karang dulu dalam word pastu pecah2 kan bahagian2

isha said... BALAS

ok ok
time kaseh sbb bagie panduan

sweethOneY said... BALAS

comelnye bby tu
ngan topi dia lg :D

isha said... BALAS

mmg comel
tp skg comel die kureng skg
kpale die dh botak sbb cukur jambul

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D