f

Tuesday, November 30, 2010

Aku blogger ! So What ???

20 kate-kate kepoh


segmen bang ben sudah kembali dah..yang terbaru..yang terhot..yang fresh lagi dari ladang..yang ape lagi erk..pape je la. so ape lagi join la klick here


segmen di menyuruh kite ceritekan latar belakang blogger.so here we go..

aku masih seorang pelajar yang meningkat umur ke tingkatan lima tahun hadapan..as u know form 5 SPM seyh..serius takut gile..belajar dalam aliran sains tulen..ala yang ada biology tu..aku nak bajet nak jadi doktor..so doakan aku jadi doktor yang berjaya..bapak aku kata jadi doktor gigi cepat kaya..betul jugak..sekali tampal..pasang pagar besi,cuci gigi boleh dapat ribu-riban..amacam..boleh jadi tak..doakan aku berjaya menghafal bahagian gigi..nanti bila bukak klinik boleh dapat diskaun harga blogger..huahuahua..menatap di negeri selangor darul ehsan yang tak tau la ehsannye banyak ke..asyik tebang pokok yang tak bersalah je..lokasi area sungai buloh aje tapi aku akan berhijrah ke mana??..aku akan bagi tau..rahsia..


Jawab soalan berikut:


Apa pendapat anda tentang dunia blog?

it so fun..really..aku boleh tahu dulu apa yang orang lain tahu..aku sekarang menyebar gossip artis pertama dalam kelas..diaorang bukan percaya pon asalnya tapi tiba-tiba keluar berita semua mohh pakat dekat sama aku..lepas tu blog aku boleh dapat ramai kawan..dah la kepale gile-gile same den..so bile digabungkan kepale gile-gile..meletop la..blog jugak aku dapat banyak tips..tip kesihatan..tips fashion.tips personal life..tips makeup walaupun aku tak bermakeup still follow ok..jadi tak la ketinggalan zaman macam orang batu..orang jahiliyah



Sepanjang anda menjadi blogger, apakah perkara positif dan negatif yang pernah anda alami?

yang positif of course dapat belajar something new..macam aku cakap dapat banyak tips and kawan..seronok tak terkata..dari benda yang aku tak tau jadi tau..dari kosong sekarang dalam proses penuhkan..ha..dapat award..sesesuatu yang best bila orang hargai kita..sape la nak hargai blog aku yang cikai lagi murahan ni..then perkara negatif bile orang tuliskan shoutbox

punggung aku lebar



sumpah aku gelakgila-gila sampai menangis-menangis..wahai hamba allah ni kau pernah tengok punggung aku ke..sumpah aku sendiri tak pernah tunjuk gambar punggung dalam blog aku..buat malu je..wahai hamba allah tu, ustazah aku cakap kalau kita cakap sesuatu yang buruk kepada orang lain, sebenarnya pada hakikatnya dia cakap diri sendiri..so terima hakikat kau cakap sendiri yang punggung kau yang lebar..hahaha



Apakah blog ini hanya untuk mencari nama/glamour?


of course tidak sama sekali..blog ni hanya tempat aku membuang segala idea-idea yang merapu ke yang bernas ke..dari membazir bersepahan idea baik tuliskan walaupun tak la best sangat,,tapi apa aku kesah..asal aku puas sudah..kalau aku nak carik publisiti murahan baik aku tunjuk gambar bogel aku je sebab ramai nak tengok tapi aku masih ada otak yang waras dan sihat masih berpegang pada agama...so tak payah la nak buat kerja-kerja yang tak berfaedah tu..



Banggakah anda menjadi seorang blogger?



saya begitu bangga menjadi salah satu blogger di Malaysia ni.bukan semua ada..di sekolah aku boleh bangga la aku blogger yang agak tegarla walaupun tak semua tahu aku ada blog..tapi masa yang akan datang diaorang akan tahu sebab aku nak buat sesuatu nanti..tapi dalam dunia blogging aku masih mentah macam bayi lagi sebab even tiga tahun ada blog tapi macam satu bulan ada blog..ye la dua tahun dan beberapa bulan tu aku tak matang lagi..tak tahu ape benda..zero tapi bile mula matang baru nampak cahaya tu.*.ceeewahh dah macam cahaya keimanan pulak


bang ben saya tak tau la sudah berapa tapi dah lebih 100 patah perkataan..dah macam karangan daa..mari la join beramai-ramai.click di atas ok ;D


Contest Mata Paling Menawan

8 kate-kate kepoh
MOOD:maseh belum keluar mentol ting ting tu..


  • anda WAJIB menjadi follower LAMAN CONTENG MISS LELAYANG
  • terbuka kepada blogger perempuan dan blogger lelaki
  • tarikh tutup : 5 Disember 2010 [sebelum pukul 12.00 malam] hehe
  • 2 pemenang akan diambil bagi setiap kategori :d
  • pilih gambar kalian dengan pose mata yang paling menawan korang rasa [boleh edit la sikit-sikit]
  • kalian buat entri pasal contest ni dengan tittle : Contest Mata Paling Menawan
  • buat satu perenggan : kenapa anda rasa mata anda menawan ?
  • letakkan banner kat side bar & masukkan link n3 ini
  • selepas tu ... letakkan link entri yang anda dah buat dekat entri miss lelayang ni



so aku decide pakai dua gambar..boleh la miss lelayang..


non-edit


edit


aku nak bagi korang menyampah ni..kalau rase nak muntah sila tekan pangkah awal..aku takmo bersepah muntah atas laptop korang..sape yang susah nanti..korang jugak bukan aku...huahuahua.

soalannye kenape anda rase mate anda menawan..sebab Allah dah bagi mate dekat aku yang terbaek yang aku pernah dapat..boleh melihat orang lagi..tapi aku sendiri yang mencacatkannye..tu la akhirnye aku pakai cermin mate daa..tu la tengok tb depan depan sampai terjojol bijik mata..ok..pic yang pertama without edit..lawakan..hahaha..ori tau,,mane main edit edit ni..agak sepit kesan dari pakai cermin mate tapi aku tetap bangge ade mate cun macam ni..agak lawak tengok mate sendiri saiz mate berbeza..sebelah kecik sebelah besar..ade aku kesah..mate aku cun..huahuaha.pic kedua with edit..aku main jugak edit sebab gambar ori memang mate kecik so aku kasi besar sikit..cutekan macam mate teddybear..sile muntah sekarang..kesimpulannye aku bersyukur dapat mate yang sihat*walaupun pakai spec ok..



BYE ;D



Jom Terjah Blog AnakDaraDen

4 kate-kate kepoh
MOOD: takde idea nak tulis ape..so masuk contest banyak..
tunggu mentol keluar dari kepale nak citer pasal ape*ting..ting..




create your own banner at mybannermaker.com!


name pon lucky draw so sesiape yang banyak tuah di kaki ke tangan ke dia la yang menang ;D
hope aku ni ada banyak tuah sebab selalu ye fail bab tuah tuah ni.


Mari sertai secara berjemaah


jadi follower AnakDaraDen


copy banner seperti di atas di blog AnakDaraBen dan letakkan di sidebar blog anda


Post entry mengenai contest ini (tajuk entry "Jom Terjah Blog AnakDaraBen"), sertakan sekali pic di atas dan tag 2 orang rakan korang.


Alert kan kat AnakDaraBen yang korang dah join contest ini di comment box so senang tuan rumah nak terjah dan skodeng nanti.Mudah kan?


Nak tag:

Kak Suria

Aerzee Fathenee


Hadiah Menanti Amat LumayanSmiley


Monday, November 29, 2010

Lebih baik hentikan dengkuran yang menggegarkan dunia

42 kate-kate kepoh


cuti-cuti sekolah orang pergi cuti-cuti malaysia.pergi luar negara.dalam negara negeri..tengok wayang..jalan-jalan same balak makwe korang..balik kampung..orang kahwin..orang potong..melingkar atas katil duapuluhempat jam..update blogging lima enam entry satu hari macam Ben Ashaari..lagi ape erk korang buat?? ahh pape jela tapi aku sobs sobs cuti pergi tuition je..sedih kan..balik kemas rumah sebab satu revolusi akan berlaku..nantikan..kalau pergi tuiton balik tuition aman tak pe ni selalu dengan lagu irama bangla yang not nye menari-menari dekat telinge den yang kecik molek ni.ewahhh*cabut karang telinga tu..


aku ni balik tuition seharus naik bas sebab tu je la pemandu yang sudi jemput aku..pulak tu kene bayar sewa pulak tu..hampehh punye pemandu..bukan nak menolong cik adik manis ni yang tengah kopak..sekali naik duaringgittigaposen sehari naik dua kali lepas tu kali seminggu tiga kali naik..banyak tu..tapi redha je la..nak periksa tahun depan..tapi yang aku bengkek mesti dapat tempat sebelah orang yang tengah tidur..kalau tidur aman tenang ok lagi tapi kau ha tidur keluar semua bunyi yang meremang bulu roma aku..aku rase kalau bom meletop tepi telinga sure tak dengar....


so aku sarankan sesiapa yang ade masalah dengkur sile la kurangkan sebelum korang kene kutuk ke maki ke..aku kalau tidur dekat mane-mane, aku akan pastikan aku tanye diaorang yang tidur sebelah aku adekah aku berdengkur..setakat ni alhamdullilah tak de lagi..tapi aku bukan nak kutuk la..aku pernah duduk dengan kawan sorang ni..kami tidur la tapi aku terjage bile dengar dia berdengkur..kalau bunyi ciconet je tak pe ni bunyi tong berbunyi lepastu mulut terbukak.nak kejut kesian..nak bagi nasihat takut dia terase lepastu merajuk..so baik aku sarankan dekat korang...


waktu tidur pastikan tidur dalam posisi miring..miring tu piring ke..ishh bukan ala macam mengiring tu..ini akan meminimumkan dengkuran anda.selain tu gunakan beberapa bantal supaye kepale korang lebih tinggi
Jika bantal dalam posisi lebih rendah, akan menyumbat keluar masuk udara sehingga akanmenimbulkan dengkuran yang menggegar dunia..hahaha.yang ni aku amalkan sebab senang je..


makan madu pon boleh.Sebelum tidur, ambil beberapa sudu madu. Menurut penelitian, madu dapat membantu menghilangkan kebiasaan mendengkur. Ini juga salah satu dari maanfaat madu.so ape lagi mari bela lebah beramai-ramai..boleh jugak sebelum tidur, tarik nafas sedalam-dalamnye sehingga hidung rase longgar


pemakanan jugak kena jaga.harusnya mengamalkan diet yang seimbang supaye dapat body yang mantop macam Rozita Che Wan.mantap ke??korang pilih la nak mantap macam sape asal sihat sudah dan tak ngorok..badan yang banyak lemak maka kuatla ngoroknye..so nak kurangkan ngorok korang, kurangkan berat badan ke berat yang ideal jangan sampai kurus keding ok..tak mo takmo tak sihat tu..jangan merokok atau minum air kencing setan tu sebab tu punca ngorok timbul


kalau nak cara tradisional, korang boleh cuba dengan cara tumbuk sehingga lumut tujuh biji badam dan campurkan ke dalam segelas susu panas.minumlah beberapa minit sebelum tidur lepas tu gosok gigi sebelum tidur ye ;D


kalau susah saya beli je breathright dekat kedai ke farmasi ke..ala murah je..baik beli sebelum memalukan diri sendiri




so aku nasihatkan mencegah lebih baik dari mengubati.mari lah beramai-ramai atasi dengkur ni atau ngorok supaye orang disamping kite selesa

jangan jadi seperti diatas Smiley











Saturday, November 27, 2010

aku suke mendajalkan makanan dan minuman famili aku..

47 kate-kate kepoh
Eee yahhh..*mengeliat okeyh….penat..baru lepas jadi perempuan melayu terakhir..huahua..ok tipu semalam..kau layak ke weyh…layak la kot..ade chance tak masuk Gadis Melayu..sumpah kau kene reject awal-awal sebab tak cukup syarat..tak cukup umur daa..lagi kau ni mane lawa macam Rina Salleh tu..aku ni hidung taraa mancung lagi kemik..muke taraa putih..muke manyak bulat daa..

Sudah-sudah..aku baru lepas masak ok..kau masak shah??tak percaye tak percaye..hehehe aku memang tak percaye aku masak..ok la aku cume lepas masak nasi goreng, meggi, masak air, masak telur dadar or telur pecah, masak nugget or sosej, goreng tempe sama tauhu, goreng ikan dan masak nasi keras..memalukan kan???ape aku kesah..suke hati la nak cakap pe..

Disebabkan aku ni kakak sulung so terpaksela bertanggungjawab menolong bapak aku..atee kenape bukan menolong omak aku..ni disebabkan omak aku belajar di UPSI so bapak aku la yang jage kiteorg..ala macam cerita Mr Mama tu..tapi ni skrip lain sikit..

Alkisahnya kiteorg ni memang suke berjimat cermat..kan berjimat cermat tu amalan mulia..jimat punye pasal, kebanyakan hari-hari kami ni makan Nasi Goreng waktu malam.tak malam untuk sarapan pon ade..ye la bile ade baki nasi tengahari simpan untuk malam sebab ok lagi..tak basi..kau jangan ingat aku makan bende basi..kalau la aku makan, tak wujud dah blog ni..ade paham..

So, biase la kakak mithali*wekk wekk so kenala masakkan pape untuk makan malam supaye adik adik ye tak kebuluran..yang bapak aku pulak ni biasenye dia yang akan masakkan tapi kalau time time dia busy and penat aku la penggantinye..aku bukannye tau masak ape..so aku masakla nasi goreng aje..kau taukan resipi nasi gorengkan..tak kan tak tau..

Ok tadi resipi nasi goreng yang cincai bawang merah sebiji, bawang putih empat ulas,cili api empatbelas batang,carrot oren dicincang halus same itu nasi kasi pecah ok..mase aku tumbuk cili,bawang putih and besar adik aku dah sound cili tu banyak sangat..yang aku ni memang menyampah bile orang nak masakkan banyak pulak cekadaknye..so aku teruskan je la dengan rakusnye menumbuk sampai lumat..dah tumbuk ape lagi masak la..aku ni main campak campak je..dah siap hidangkan la dan aku sertakan sekali timun..

Aku mase tu mandi dulu sebelum makan..keluar dari bilik air apesal adik aku lelaki macam orang tak cukup air sebabnye ulang alik ke dapur dok tonggak air..aku tanye la apesal…dia cakap pedas..uhh mase tu peluh melekat banyak dekat muke dia..yang aku dok tergelak gelak..sewel betul..aku cakap la nak makan, makan tak nak tak payah makan..jangan sibok nak komplen…dia cakap pedas tapi sedap..hahaha *muke bangge ok.lepas tu bapak aku pulak makan..same jugak kate pedas..adik-adik aku lain pon makan kate pedas tapi yang ngeknye pedas pedas diaorang pergi tambah lagi..air sejuk pon bergelen tambah..aku ni buat muke selamba badak je..tapi..perhh aku naik berang la sebabnye aku dapat makan sikit je.ciss tak aci betull..ni la aku suke mendajalkan family aku makan benda pedas..


kau gandekan la cili api ni..meletop masuk mulot ;D


Bile aku buat sambal kicap resipi mak aku memang terbaik la..kiteorang disebabkan anak jawa campur banjar (banjaw) so memang suke makan tempe and tauhu goreng cecah sambal kicap..waa cakap same lu terbaikk wokkk..terangkat segale bulu-bulu roma sebabnye aku suke mendajalkan makanan tu buatnye pedas..tapi diaorang still makan..bestkan..hahaha..ehhh jangan lupe pisang goreng pon kiteorang kasi cecah itu sambal kicap…sedapnye..aku baru sedar itu la makanan kegemaran aku..sumpah tak suke lain dah ;D

lebih kurang la macam ni..terbaek la


kau goreng ini tempe....tak pyh garam dengan kunyit pon tak pe..kasi cecah dgn sambal kicap..perhhh..


tauhu pon same..goreng je sebesar-besar tu..mesti puas hati ;D



Lepas tu bile kena suruh buat air teh satu jug mesti terlebih gula..tapi bile aku rase biase je, bile dieorang rase kate manis .adakah lidah aku ni dah tak berfungsi tarak gune ke??aku rase dah cukup ummppp..tak manis tak tawar..tengah-tengah tapi diaorang cakap manis..naik fed up la..dah la suke hati la nak buat ape air tu..kalau aku telan je la atau cecah biskut kering..sedap tu


Lepastu aku suke masak nasi keras..huahuahua..anak dare masak nasi keras..sumpah aku cakap aku tak reti sukat air untuk masak nasi gune tangan..apesal terkejut ke..hehehe aku suke air pakai cawan yang sama untuk aku ambik beras..kalau aku ambik beras tiga cawan tiga cawan air la aku masukkan..sewelkan..puas mak aku nasihatkan tapi aku yang telinge macam periuk belange tak nak dengar..saje suke suke masak keras..tak nak makan sudah..ade aku kesah..huahuahua..


Lepas tu aku suke masakkan telur dadar dicampur bawang dengan cili api..aku memang sengaje masukkan banyak bawang besar dengan cili api..aku pon tak tau kenape aku suke sangat buat macam tu..sebab aku suke la tapi adik adik aku tak suke…kejam sungguh..aku tak bagi diaorang makan…tapi makan jugak..lagi bertambah-tambah..bagi aku telor dengan nasi campur kicap dah sedap gile..hari tu mak aku masak asam pedas tapi dia makan telor dengan kicap..pelik bin ajaib betoll..rupenye dia rindu nak makan telor dengan kicap..adoii mak ni buat lawak je..


Aku rase ni la makanan dan minuman yang aku suke dajalkan..bongek betul..ala yang rasenye famili aku je..korang lain kali je la..tunggu aku ade kedai ke ape ke..mase tu baru la akumendajalkan korang pulak.ahakkss


kenape aku kate palsu..sebabnye korang tak kan kenal aku di luar..lain ok ;D


Sila Lambai Tangan Anda ;D Smiley

Thursday, November 25, 2010

SAYA SUKA BLOG AWAK LA !

51 kate-kate kepoh
disebabkan aku sekarang tengah menunggu loading cerita aku..jadi gunakan la mase yang ade ni untuk buat entry tentang blog yang aku suke anjuranBEN ASHAARI.kenal kan??tipu la tak kenal..blogger terkenal tu...hari hari orang view blog dia beratus-ratus..ok.okk.meh la join klik sini!!


bang ben suruh pilih 5 blog yang paling aku suke..mehh nak cakap semua aku suke..satu pon tak tertinggal..tapi blog yang aku pilih ni aku wajib masuk..kalau tak tengok tu rase tak sedap hati..tak sedap jantung..semua la ade..


LEKAT LEKIT GURL

ni blog kepunyaan kak suria..perhatian dia DAH KAHWIN tau.so please jangan nak menggatal..tapi bg aku bile tgk dia macam budak lagi..muke cute..macam anak dara lagi.huahua..aku suke blog dia sebab selalu jugak update..tak kire ape la dia nak update..blog simple and nice..so tak de la serabut nak tgk..nak

CIK EPAL

cik epal ni aku tak payah cakap la.hari-hari org view blog dia boleh cecah ribu-riban jugak..sempoi aje..blog dia dia nak kutuk ke nak maki ke suke hati dia..ayat baek punye..kepale gile-gile..still student so boleh la mengayat dia.hahaha..


BEN ASHAARI

walaupun bang ben yang buat segmen ni tapi anda tetap blogger yang paling saya suke..selalu update..boleh cakap setiap minit dia nak update..ade je idea terus menaip..dia kate dari membebel sorang2 baik masukkan dalam blog..dia ni hero dalam dunia blog..orang baru yang baru nak naik boleh terjah blog dia..and dia akan tolong..pasti naik punye traffik


AILYL ROZANNA

sumpah dia ni comel..kawaii person..dia ni addict dengan barang japanese.aku suke tengok dia..arghhh..dah tunang ok..so kau jangan ngade2 mengayat..banyak buat tutorial pasal makeup and photoshop..semua lawa-lawa..so pe lagi terjah la blog dia..


BISKUT SARKAS PAGE

monyet ni aku suke..ayat gile punye..namenye mai ok..blog simple gile..cerita rekaannye superbest.tapi dia nak rehat dari blogging.aku akan rindukan tulisan aku.ayat gile kau..cepat la kembali weyh..


aku tau tentang segmen ni dari blog ben sendiri.direct tau.hehehe..sebab follower dia..
bang ben saya dah letak dah url dekat blog yang saya suke.nanti kasi terjah itu blog okeyh.. ;D


P/S:TENGOK OH MY LADY AND SMILING PASTA.

Tuesday, November 23, 2010

budak kecik merajuk seksi budak besar merajuk seksa

51 kate-kate kepoh
seharian bermandikan debu-debu habuk kerana mengerjakan bilik yang dah macam tongkang pecah..bawah katil dah macam stor simpanan barang..hadiah-hadiah hari guru mak aku belambak macam gunung bukit..buku-buku teks sekolah agama mase mude dulu-dulu simpan lagi terkubur dalam kotak bersawang kotak tu..nak dihapuskan buku agama kene dengan care yang betul.bukan main baling dekat laut je..bagi jerung makan..lepastu jerung tu jadi ustaz sebab makan buku agama..*ting tong gile kau naksuruh jerung jadi ustaz..

untuk merehatkan mate sebab satu hari bersengkang mate ngadap habuk aku usha-usha facebook..tengok gambar-gambar gedik sepupu aku..hahaha..gambar baby gedik ke..bile aku tengok muke budak kecik tenang je weyh..rase nak kembali ke arah itu..teringat lagu Hujan "Muda"..korang carik la..liriknye best..


aleh-aleh aku tertengok gambar sepupu aku buat perangai..perangai budak la..nasib kau budak...gedik betull..ciss shah kau kutuk sepupu sendiri..biarla aku jealous sebab tak jadi kecik..

aku tergelak-gelak je tengok gambar dia merajuk..aku rindu same kau la ayunie..nasib kau jauh ayunie..kalau tak dah lame aku jadikan kau bantal busuk aku sebab kau tembam daging banyak isi ketul ketul u..auwww seksi..toncet kau comel nak aku tarik tarik main kuda dekat depan econsave yang masuk token limapuluhsen.



bile tengok budak kecikmerajuk comel je seksi tengok tapi bile tengok budak besar merajuk alahai buruknye..ade aje budak besar yang merajuk comel macam REDMUMMY kita ni....i suke..i suke..yang aku tak suke bile kawan aku merajuk...perhhh paling aku pantang..tapi nama pon kawan so kene cover rase menyampah tu..nak aje aku lumat-lumat macam sambal belacan..tapi sabar je la..

ye la bile dia cerita dia merajuk dengan balak dia..hanye sebab remeh temeh aku naik hantu menyampah..bende simple boleh settle tapi dibesar besarkan..macam tu kau tak payah gaduh..lepastu merajuk sebab tak dapat benda yang nak..kalau benda yang kau mintak harga gile deman memang tak la balak kau nak beli..kalau aku la balak kau..aku mintak putus je..baru kapel mintak benda mahal-mahal belum kawin tu..kalau kawin sejam lepas akad nikah aku cerai je..kejam tak..

budak kecik merajuk comel tak pe sebab merajuk sebab nak bende kecik je..tapi kadang-kadang budak-budak sekarang dah pandai deman jugak..mintak helicopter control,kereta control, barbie yang banyak koleksi..gile la tu..yang ibu bapa harus ikut..kalau parents yang tegas buat tak layan je la..tapi adik aku nak benda tu sume kena pakai duit sendiri walaupun kau baru umur 6 tahun.duit sendiri tu duit raye..waktu raye la budak budak ni banyak duit..siap boleh offer bapak aku duit minyak dengan toll lagi..baik punye adik...





ni muke yang elok sikit dari yang atas..baru la nampak muke cute kau sikit..kalau merajuk tu muke sememeh je....tapi aku nak cakap aku merajuk comel..korang merajuk..pikir la sendiri..takpe puji diri sendiri..kalau tak sape lagi nak puji.hahahaha

Friday, November 19, 2010

PROBLEM SAHABAT: Kenapa Kawan Kita CABUT Lari?

43 kate-kate kepoh
Kita mungkin bingung jika kawan kita tiba-tiba menjauhkan diri atau menggaibkan diri dari kita.mungkin tanpa kita sedari, kita telah melakukan satu kesalahan kecil ataupun besar terhadap mereka.Cuba korang pikir..korang rase ape dia puncanya kawan korang menjauhkan diri??


aku ade la muhasabah diri mase tengah bagi anak ayam aku makan beras tadi...ini mungkin punca-punca kawan-kawan kita jauh dari kita...




Suka bertanya

memang tak salah untuk kita bertanya tapi kalau dah hari-hari asyik tanya benda yang sama, mesti la telinga kawan kite dah jadi telinga periuk rumah mak aku ni dan naik bosan sebab benda yang same aje dok ulang-ulang...wajar ke kalau hari korang tanya.."cantik tak saya hari ini??"..."mungkin awak malu tak keluar dengan saya??"....so bile soalan-soalan cepus emas ni keluar dari mulut kita hari hari mane kawan kite bosan nak kawan dengan kite sebab kene ulang jawab benda yang sama..





Bercakap soal lelaki!

Kite tak salah nak ceritakan ape masalah kite ape perasaan kite yang semuanya berkisarkan LELAKI..kejadian ni sendiri terjadi ke atas diri aku..aku naik muak bile kawan aku ni asyik cakap bende yang benda yang same tiap tiap hari tentang lelaki yang dia suka..sampai satu saat aku hanya biarkan dia bercakap seorang diri..jahatkan??.ye la kite sendiri dah boleh agak ape yang dia nak cakap.lepastu la bile dah couple..bukan main seronok la ni cerita sakan.."ahhh aku suke..dia nak couple dengan aku"...tapi bile dah break up.."dia jahat..dia curang dengan aku..".."aku ade buat salah ke dengan dia ke??.."...mase tu nangis 7 hari 7 malam siap ade lagu lagi...yang kite malas nak melayan..dah bagi nasihat..tak nak di dengar..dah jadi baru dtg cari...ape punye kwn daaa...





Cinta

Waktu bercinta memang indah-indah belaka..bila kita sedang asyik seronok bercinta, tak mustahil kita boleh terlupa tentang sahabat kita.Kadang-kadang kita susah nak bahagikan masa antara kawan dan kekasih.bukan tu sahaja kesalahan yang kita lakukan tapi adakalanya kita terlupa, topik perbualan kita dengan kawan asyik pasal persoalan dan kisah cintan kita dengan kekasih hati kita..kalau tu berlaku..bukan kawan kita akan naik bosan dan fed up dengan sikap kita..dan mungkin tanpa kita sedari akan menimbulkan perasaan cemburu dalam diri kawan kita..ye la kita asyik dok layan gf/bf kita sampai kawan pon lupe..lebih-lebih lagi jika kawan kita tu tiada buah hati lagi..atau baru clash...So, kita perlu berwas-was sebab tanpa kita sedari kita telah menyinggung perasaan kawan yang merasakan dirinya seolah-olah terpinggir..





Mulut atau badan bau puaka!

pernah rasai peristiwa kawan kita cabut lari sebab badan atau mulut kita bau puaka..aku rase pernah tapi nasib baik cepat sedar terus aku berubah..sekarang wangi...nak bau ketiak i...gilo betull...kita mungkin tak sedar sebenarnya kita ni punca bau yang tak menyenangkan..punca bau ni la yang menyebabkan kawan kita tak nak dekat dengan kita..asyik-asyik mengelak..tapi kalau kita ni kawan yang baik..lebih baik tegur kawan yang bau puaka tu...nanti sama-sama untung...hidung kita tak rosak sebab tak de bau puaka lagi..kawan kita pon happy sebab orang nak dekat dengan dia kembali...so pakai la ubat ketiak banyak-banyak and perfume tapi perfume tu jgn la kau siram sehari sebotol..kalau gitu la aku pon tak nak dekat..rosok hidung aku yang mancung ni..lagi pon nanti mengundang maksiat*wahh shah kau nak jadi ustazah pulak..




Tak tau berdikari

Mungkin kawan kita rasa tersangat la rimas dengan sikap kita yang tak boleh melakukan sesuatu perkara secara bersendirian..ke mana sahaja kita nak pergi mesti kita mengajak kawan kita menemani kita walaupun ke satu lokasi tang tersangat la dekat.."weyh jom pergi toilet...ni nak betulkan tudung ni.."..ishhh..kawan mana yang tahan jika berdamping dengan orang macam tu..korang ade yang tahan ke??..Kerana terlalu ingin ditemani, kawan kita pulak jadi mangsa peneman kita sewaktu bertemu dengan buah hati.."weyh jom teman aku jumpa balak aku*buat muke mintak penyepak...."jelaslah nanti kawan kita boleh rasa bosan jika kita tak putus-putus mengajaknya menemani kita..kerana merasakan waktunya telah dipersia-siakan oleh kita...yela mane taknye..banyak kerja lain nak buat dari nak teman kita jumpa buah hati..tapi sebab nama pon kawan..ikut je la..dan akibatnya duduk berseorangan macam mayat hidup*boleh anggap cam ni tak..dan bile satu saat kawan kita tak tahan..tak hairan la kawan kita tiba-tibe menghilangkan diri..





Kaki gosip

kita tak sedar yang kita ni kaki suka bercerita hal orang lain bile kita bersama kawan kita..malah kita juga memiliki sikap suka mengumpat hal orang lain.tanpa kita sedari, umpatan dan gosip murahan tu boleh menimbulkan rasa sakit hati pada kawan kita.malah kawan kita beranggapan kita akan turut sama menceritakan hal peribadi kawan kita kepada orang lain dan menyebabkan kita dilabelkan sebagai orang yang tidak amanah dan tak boleh dipercayai..so untuk mencari jln selamat, maka kawan kita pun membuat keputusan untuk menjauhkan diri dari kita..




Suka pau orang

pau ni bukan kuih tu..ishh ingat makan je..ni pau asyik mintak sesuatu dekat kita..memang tak salah kita mintak sesuatu dekat kawan kita..tapi kalau dah lebih-lebih melampau la..lagi pau hari-hari..kopak la kawan kita..contoh duit la senang..memang bende tu simple je..ok macam tambang bas..tak salah kita mintak dia belanja kita tapi kalau dah hari-hari kire melampau la..ingat kawan kita ni cop duit ke..




Sering rasa bersalah..

siapa yang mampu beratahn jika hari-hari orang lain kerap membuatkan dirinya rasa bersalah?lebih-lebih lagi jika orang tu adalah kita, iaitu kawannya.contohnya sewaktu kawan kita baru putus cita dengan buah hatinya, kita tak putus-putus menyalahkan dirinya..kita langsung tidak membela dirinya yang sedang tertekan..jadi..kamu tak perlu terkejut sekiranya kawan kita tiba-tiba menjauhkan diri dari kita..




Penampilan selekeh..

kita perlu akui kalau nak kawan dengan seseorang bukan memandang harta bende, pangkat atau kecantikan..kita perlu terima seadanya sesiapa kawan kita..tapi kalau dah penampilan selekeh macam pengemis jalanan ade orang nak kawan ke..atleast pakai yang elok sikit..yang orang bolelh lagi hormat...jangan pakai macam mamat bangla, seluar baju kaler lain..sumpah aku pon tak nak..seksi seksa pon tak payah nak ditunjuk..kau nak tunjuk tunjuk ade aje dekat suami atau isteri kau nanti..




ni je yang aku dapat pikirkan..ni aku bercakap pasal kelemahan aku tapi yang kat atas di berdasarkan pengalaman aku dan kawan-kawan jugak..aku cuba perbaiki ape yang aku kurang..so kawan aku pon tak lari tinggalkan aku waktu aku senang mahupun susah..korang jugak patut bangun dari angan-angan mat jenin..jangan ingat diri kita ni betul 100%..nasihat ni untuk orang yang makan peria dia la yang terase pahitnye..

ni ha ustazah nak bagi falsampah:

Nilai persahabatan diukur dengan kejujuran..bukan
kebendaan. Jadilah ubi yang tertutp rapat..bukan kek yang
berkrim tetapi dihurungi lalat.

Monday, November 15, 2010

KAWAII GADGET'S CONTEST

15 kate-kate kepoh
hai..hai..aku masuk contest lagi..aku sendiri tak tau ape angin yang melanda aku..tibe..tibe rajen masuk...saje nak buang mase...


Mari Masuk Bersama-sama


masuk ke contest yang MommyPinky buat.klick here HERE

senang aje syaratnye hanye pilih lagu and terangkan..aku pon tak nak terang panjang lebar..korang klik je la kat atas tu..hehehe


*before sebelum bace sila tekan video clip kat sidebar..nanti korang akan faham..


Suatu hari, aku berjalan-jalan berseorangan di taman sambil makan aiskrim conetto..dengan menyanyi lagu INIKAH CINTA dengan berharap akim tibe-tibe datang cakap”saya suka awak”..hahaha..berangan je lebih..kalau betul la, pengsan jugak kat situ….ok..ok..tibe-tibe aku terasa sesuatu,..segale bulu-bulu roma aku terangkat tegak..toing..aku terase seseorang bernama lelaki mengekori aku tetapi tidak menonjolkan dirinya..orang itu mengikut sahaja dimana aku pergi..aku ke kiri dia ke kiri, aku ke kanan dia ke kanan..aku terase begitu aneh..then aku merancang untuk mengenakan orang tu..lalu aku memulakan operasi dengan masuk ke tandas wanita..dengan itu orang tu tak dapat ikut..nasib orang itu tidak baik kerana aku dapat menangkapnye kerana aku hanye bersembunyi di sebalik dinding.

Lelaki itu memperkenalkan diri sebagai KIM JI RIM seorang penyiasat khas dari Seoul,Korea..aku dengan blur ye tak faham bahasa apa yang dia cakap..aleh-aleh aku pon tnya dekat dia..bahasa ape yang encik cakap??sekali keluar Melayu dia…rupanya dia boleh cakap melayu jugak..dia pon cakap la bahasa yang dia cakap tu bahasa Korea..yang aku ni angguk la macam burung belatuk…aku tanya la ape hal dia tengendap-ngendap macam james bond dengan pakai suit all in black…dia cakap dia diupah untuk menyiasat sebuah kes dimana seorang jutawan di korea kehilangan anaknya di Malaysia sewaktu kunjungan jutawan itu di Malaysia..aku pon pelik la..so aku tanye la ape kaitan aku dengan kes tu….Dia kate aku anak jutawan tu…aku ape lagi dengan perasaan terkejut sangat, terpengsan pulak kat situ…

Lepas setengah jam terpengsan kat pengsan sedar-sedar ade kat dalam LIMO yang panjang tu..ala untuk orang-orang kaya je..aku dah mula gelabah tak tentu pasal ni..aku dok raba-raba badan aku takut-takut dia ade buat ape-ape tak…aku tengok elok je lagi baju aku…uhhh nasib baikk takde ape-pe…aku tengok di tepi aku ade deretan makanan,coklat , air bergelen-gelen….air liur aku mula mengalir..ohhh tidak…tapi aku menahan perasaan, aku takut makanan and minuman tu dah dimasukkan ubat tidur atau pon racun tikus…aku cuba bersabar dengan gigihnya..

Tibe-tibe pintu limo tu terbuka..orang yang sama tu ade sekali dengan seorang mamat lain..lagi handsome nak mati..muke putih bagai orang korea..kalau perempuan lain tengok mesti cair a’r..aku dengan gelabahnye hampir mengeluarkan lipat silat aku dekat dieorang..nasib baik tak kena sebab penyiasat tu menahan aku…nasib dia tahan kalau tak dah luyai aku kerjakan macam lempeng..mamat tu tibe-tibe senyum sampai ke telinga tengok aku..yang aku ni pon pelik apesal senyum tibe-tibe..kene sampuk hantu ape..yang aku ni pi mencarut kat mamat tu..tapi dia senyum je..lagi la aku naik heran…then, aku tanya la penyiasat tu yang dia suruh panggil kim apesal mamat tu senyum bile tengok aku..yang penyiasat dok cakap-cakap dengan mamat tu dengan bahasa yang aku tak paham..penyiasat tu cakap dia senyum tengok adik ye sihat macam ni…ADIK??adik pebende ni??saya tak paham betul ni??kau tengah buat drama ape ni???..aku hampir nak keluar dari limo tu tapi tangan aku ditarik oleh mamat tu…aku ni dah la pantang orang tarik tarik tangan aku..kene marah la mamat tu tapi senyum jugak..tangan aku ni macam nak lempang je mamat tu..si KIM tu suruh aku duduk dulu..dia siap offer aku aiskrim yang ade kat sebelah aku..aku ni dah la pantang orang offer aiskrim..tapi aku jual mahal la cakap tak mo…tapi si kim cakap ambil la bukan ade racun..yang aku ni buat muke seposen”macam mane dia tahu ape yang aku pikir..dia ade ilmu hitam erk??”..dan aku pon ambil la..Aku tanya la dia macam mane dia boleh cakap aku ni anak jutawan tu???..pastu yg si KIM tu dok bisik-bisik dengan mamat tu…ape naik menyampah la..aku tanya la apesal mamat ni tak cakap dengan aku..bisu ke dia?? Kim cakap mamat tu abang aku dan namanya Kim Hyun Joong. dan dia tak paham bahasa melayu tapi boleh speaking BI..dohhhh tu rupenye..aku cakap la bahasa inggeris dengan dia tapi yang aku nak tulis ni yg dah ditranslitkan.dia suruh panggil dia hyung mean abang..

Aku tanya ape kes dia cari aku???..dia cari aku sebab wasiat ayahnya yang menyuruhnya mencari adik bongsunya yang hilang 15 tahun dulu yang hilang ketika berumur 1 tahun di Malaysia kerana diculik oleh orang yang tidak dikenali…aku kehairanan memikirkan siapa ibu bapa aku yang di rumah tu…dia cakap lagi aku sebenarnya anak angkat yang diambil oleh ibu bapa aku sekarang di rumah kebajikan…uhh lagi la aku kehairanan campur sedih kerana aku hanya anak angkat…lepas tu dia suruh aku ikut dia balik korea sebab katenya ayah aku sedang nazak…aku cakap la aku tak boleh ikut sebab belum bagi tau ibu bapa aku lagi..aleh-aleh dia cakap dia dah bagi tau parents aku…ha terkejut beruk aku..aku pon call la ibu bapa aku..dan dieorang cakap pergi la ikut lelaki tu…ok la kalau macam tu..aku ade jugak sedikit takut tapi takpe aku dah dilengkapi ilmu silat dan ilmu taekwondo yang tinggi.buat macam-macam aku lesing je…

Sampai di airport..aku tengok semua perempuan berlari-lari mengejar kami bertiga..aku ni takut la apesal minah-minah ni tibe-tibe lari dan menjerit macam orang meroyan dekat kiteorang..yang abang aku ni senyum je sambil tarik aku ke tempat masuk..aku ni mane la pernah naik kapal terbang.seumur hidup tak pernah la..sekali tengok tiket..first class..gile a’r….patutla servis dalam kapal terbang mewah-mewah aje..panjang jugak perjalanan aku dari KL ke Korea.Entah la lupe pulak berape jam..nanti aku ingat aku bagi tau..kejadian yang sama berulang sewaktu di airport.kali ni lebih ramai…siap ade photographer, wartawan and orang-orang yang aku anggap gile tibe-tibe menyerbu kiteorg.abang aku tibe-tibe bagi statement dalam bahasa negara dia la..aku ni memang la tak paham tapi buat-buat paham la…aku tanya la kim tu..dia cakap abang aku kate dia sedang memperkenakanl aku sebagai adiknya yang hilang sejak 15 tahun lagi..aku hanya mengangguk sahaja..

Lalu aku pon menaiki limo yang lebih panjang dari di KL..dan di bawah di sebuah banglo yang sangat sangat sangat besar punye..yang aku rase lebih besar dari Istana Negara….AKU TERGAMAM..sebab sangat besar, sangat cantik,sangat semua la…aku masuk je lalu atas red carpet, maid-maid lelaki dan perempuan dekat tepi aku..ohhh gile a’r…aku dibawa ke sebuah bilik yang sgt besar..di situ ternampak seorang lelaki yang terkujur kaku di atas katil..wayar berselirat di badan-badannya..walaupun aku tak kenal tetapi perasaan kesian tu hadir..abg aku cakap ni ayah aku..ha sekali lagi aku terkejut..aku dengan teragak-agak mendekati katil tersebut…lelaki tua it upon membuka mata dan membuka tangannya seperti hendak memeluk aku..aku ni teragak-agak la..tetapi si kim tu suruh aku peluknya..aku pon peluk la..lelaki tua tu menangis..dan aku masih lagi dalam keadaan terpingga kerana begitu banyak kejadian mengejutkan pada hari ini.

Lelaki tua itu atau pon ayah aku memanggil abang ku dan berbisik sesuatu..tibe-tibe abangku keluar dan masuk balik ke dalam bilik dengan membawa 8 orang lelaki..aku ni rase nak lari je..ape bende semua ni…ape yang sedang terjadi…lalu 8 lelaki memperkenalkan diri mereka masing-masing . saya………………

. Kim Bum
. Kim Joon
.Lee Min Ho
. Jang Geun Suk
.Lee Hong Ki
.Jung Yong Hwa
.Bi (Rain)
.Siwon

Si kim memberitahu aku mereka semua adalah artis yang terkenal di korea termasuk abang aku yang menjemput aku tadi…patut la minah-minah kat airport macam orang kene histeria tadi…terjerit..terlolong..

Selepas tu aku dibawa ke sebuah bilik dimana deretan pakaian, akseseri wanita ade di dalam bilik itu..begitu banyak tak terkate…aku speechless ok mase tu..dah macam dalam shopping complex…lalu aku di ubah penampilan yang aku sendiri tak sangke..begitu cantik bak bidadari..ahhaakkkss puji diri sendiri..aku jugak dihidangkan deretan makanan yang sedap-sedap yang aku tak pernah nikmati..aku makan bersama 9 orang abang-abang aku..mule-mule agak kekok nak bercakap dengan dieorang tapi lame-lame siap buat kamceng lagi..best gile..gelak ketawa..sampai nak nangis..and happening gile..

Suatu hari aku dibawa oleh 9 orang abg-abg aku tengok konsert abg aku yang si Siwon ni..rupenye dia ade group nyanyian yang terkenal di korea mahupon di Malaysia, A.S, Taiwan, Japan yang namanya SUPER JUNIOR.dianggota ramai lelaki yang handsome-handsome gile.ni kalau aku bawak pegi Malaysia cair sume kawan-kawan aku…nak buat jealous sikit…aku begitu teruja gile bile berada di dalam stadium yang begitu banyak fan mereka…

Banyak lagu yang mereka nyanyiankan bersama tarian mereka yang begitu bertenaga..aku sendiri terikut-terikut ok…best sgt..lepas tu mereka nyanyi lagu yang terakhir iaitu SORRY SORRY..aku sungguh seronok, lagi pon pasrt chorus chorus begitu senang di ikut dengan cara mengosok-gosok kedua tapak tangan sambil says sorry sorry..tibe-tibe..abg siwon aku tarik aku naik atas pentas..aku terkejut la..dia suruh buat macam dia jugak..aku buat la sorry sorry tu…sambil tutup mate sebab terlampau asyik sgt.

Tibe-tibe bile aku bukak mate, aku tengok adek,mak, ayah, makcik aku ade depan mate…ha ha terduduk aku…aku tengok kiri kanan mane abang-abang aku tadi..kenape aku boleh ade dalam bilik pulak ni..tadi bukan atas pentas ke tengah nyanyi sorry sorry..kenape depan aku ade adek,mak,ayah,makcik aku..kenape ni???...

Yang adek aku tibe-tibe sergah aku..kak hang pe hal??buang tebiat ke???

Kenape pulak buang tebiat…akak buat ape…ayah aku cakap..mane hang tak buang tebiat hang pegi nyanyi sorry-sorry sorang sorang dalam bilik kuat-kuat sambil buat tarian tu ape hal..macam nak runtuh rumah ni..yang mak aku dengan makcik aku dah gelak guling-guling atas lantai….ha ape- ape nyanyi,menari, sorang sorang, bilik, kuat-kuat ha ape ni tak paham???...akak hang lupe makan ubat erk malam tadi….pekejadahnye aku mkn ubat…lepas tu aku pikir balik…..pastu buat muke tak bersalah senyum sorang sorang sambil gigit jari….rupenye hanye mimpi semate mate…

Aku pegi marah balik adek aku, sebab kacau aku mimpi best tengah syok syok bersama keluarga yang kaya and dikelilingi abg-abg handsome, yela aku mane ade abg sebab aku anak sulung, aleh aleh aku kene marah sebab memekak orang nak tidur…sebulan aku kene bahan dengan family aku..nasib baik kawan-kawan aku tak tau..dan nasib baik jugak aku hanya anak angkat dlm mimpi je.tu la shah penangan asyik tengok drama Korea,tu yang termasuk drama Boys Over Flower , You’re handsome ,Playfull kiss and banyak lagi la..


tu la lain kali tido tak bace doa,kaki tak di basuh..ha ambik kau kene gelak dek mak ayah aku.

.


terima kasih "oppa oppa" di atas KERANA sudi masuk dalam mimpi saya.sape yang tak tau sila rujuk nama yang telah saya boldkan biru ini


Referral: Liyana Lunia

nak tag :

http://ezycomot.blogspot.com/:Aerzee FatheneE
http://www.katakila.com/:KataKila
http://nurf1907.blogspot.com/:Fatehah A


Sunday, November 14, 2010

kids & baby photo contest

11 kate-kate kepoh
SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1.anda mesti wajib menjadi follower KAKAK SAFFIYAH OSMAN ni.uhh nama cantik macam orangnye*ayat bodek...Selepas ini pemenang akan diumumkan di blog baru. so berhati-hati di jalan raya... 2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:) 3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga 30 november 2010 .tetapi terpulang pada saya jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.



untuk keterangan lanjut boleh tekan SINI

jadi aku nak letak gambar sepupu aku yang paling paling cute la rase.nak letak gamabr aku malu la tak comel langsung...ok ini namanye ABU NAJAD BIN MOHD FAIRUZ...nama dia i like..classic seyh...ahakss senyumannye buat aku tergoda..tapi tangisannye buat aku********.


nak tag:

elyana yazmin
liyana lunia
mia
shara bunga
diyanah rodzi
cik helena
siti
hana


p/s: mood rajen nak masuk contest.


Saturday, November 13, 2010

IF I HAD RAPUNZEL’S HAIR

4 kate-kate kepoh
korang tau tak cerita rapunzel ni.ala yang seorang perempuan ada rambut yang tersangat sangat la panjang..tak kan tak pernah kot..mesti pernah ni..cerita rapunzel ni dah dimainkan banyak kali dalam banyak version..version melayu yang cerita yang dilakonkan oleh adek natasya hudson tu..ala lupe la name cerita tu..tu la shah banyak sangat makan semut*biskut semut ok bukan semut tu...kalau yang cartoo tu dalam cerita barbie pon ade.kalau siapa yang perasan ade la..aku sendiri masih lagi tengok cerita budak budak ni sebab nak berangan yang kite ni rapunzel..

kalau la aku ade rambut panjangnye 70 kaki yang warne gold and shiny agak-agak boleh buat pajak gadai tak??sehelai RM1000++.Aku ni bukan tau harga emas..tapi agak agak boleh tak??

kalau korang ade la, nak buat ape ha???
aku ingat nak sedekah la sikit dengan orang-orang yang tak de rambut..boleh tak??tu namanye buat amal jariah*apekejahnye shah derma rambut amal jariah..mereng seminit..boleh la tu derma..kesian dekat pakcik-pakcik yang tak de rambut..nampak tak hancem..tapi nanti letak rambut aku yang shiny gold tu mesti hancem and bini-bini mereka mesti tak lari cari orang laen..*boleh pakai tak teori ni..

kalau la ade rambut 70 kaki panjangnye macam dari rumah aku nak pergi sekolah, aku nak buatkannye sebagai transport aku pergi and balik sekolah..gile betull..tapi best seyh..bayangkan rambut kite ade magic and rambut tu hidup*mmg la hidup klau tak mcm mne tumbuh..adoii shah lembap betul..kite suruh je dia bawa kite ke sekolah dengan care macam tikar terbang..boleh tak??balik sekolah pon macam tu..amacam best tak..boleh ajak member sekali..buat bisnes pon boleh..kalau nak bas balik rumah limapuluh sen,aku cas seringgit la sebab dapat terbang..susah tu nak terbang..tempat lain tak dapatnye..ni pon special price harga kawan-kawan..kalau pelancong tengok la aku kautim macam mane...best pulak berangan cam ni..


aku nak suruh rambut aku pergi rompak bank..boleh tak..aku akan sediakan peluru berpandu dekat rambut ku, bom kuasa tinggi..and ha ni la nak buat rambut aku jadi halimunan..nanti bile rompak orang tak tau...hahhaha jahat gile...aku nak order je kat rambut suruh bile ape-ape tanpe aku nak gerak..mak suruh beli tempe ke,gule ke,telur ke order je kat rambut..semua perintah akan dilaksanakan...

aku teringin nak buat fashion rambut yang pelik-pelik.boleh masuk book of record..amacam..

stylo abis rambut ni...tapi yang payahnye kene kendong rambut macam kendong bayi dalam kandungan.orang mengandung baby dalam perut..ni mengandung bawak rambut yang panjang nak gile dekat kepala.boleh anggap Albert Einstein tak?? orang cakap dibelakang kepalenye besar.ape betul ke??...

aku nak buat rambut pelik-pelik gulung sane gulung sini lilit sane lilit sini tapi nak kene ada pembantu la..uhhh mane boleh buat sorang diri..tujuh hari tujuh malam entah siap ke tak klau buat sorang.





ade bran nak bawak style rambut macam ni dekat sekolah or dekat public???tapi ini semua terbatas sebab itu hanye la angan-angan kosong...korang berminat nak berangan ade rambut macam ni sila hidup untuk berabad lamanye..

aku syorkan korang cuba cause 40 entry yang paling kreatif akan diberi 2 tiket free dari Nuffnang untuk filem Rapunzel : A Tangled Tale 3D on 24 November.korang kan memang pandai bab bab mengarang cerita yang merapu..so try la pe lagi..boleh picit SINI untuk keterangan yang lebih detail..