f

Monday, November 15, 2010

KAWAII GADGET'S CONTEST

hai..hai..aku masuk contest lagi..aku sendiri tak tau ape angin yang melanda aku..tibe..tibe rajen masuk...saje nak buang mase...


Mari Masuk Bersama-sama


masuk ke contest yang MommyPinky buat.klick here HERE

senang aje syaratnye hanye pilih lagu and terangkan..aku pon tak nak terang panjang lebar..korang klik je la kat atas tu..hehehe


*before sebelum bace sila tekan video clip kat sidebar..nanti korang akan faham..


Suatu hari, aku berjalan-jalan berseorangan di taman sambil makan aiskrim conetto..dengan menyanyi lagu INIKAH CINTA dengan berharap akim tibe-tibe datang cakap”saya suka awak”..hahaha..berangan je lebih..kalau betul la, pengsan jugak kat situ….ok..ok..tibe-tibe aku terasa sesuatu,..segale bulu-bulu roma aku terangkat tegak..toing..aku terase seseorang bernama lelaki mengekori aku tetapi tidak menonjolkan dirinya..orang itu mengikut sahaja dimana aku pergi..aku ke kiri dia ke kiri, aku ke kanan dia ke kanan..aku terase begitu aneh..then aku merancang untuk mengenakan orang tu..lalu aku memulakan operasi dengan masuk ke tandas wanita..dengan itu orang tu tak dapat ikut..nasib orang itu tidak baik kerana aku dapat menangkapnye kerana aku hanye bersembunyi di sebalik dinding.

Lelaki itu memperkenalkan diri sebagai KIM JI RIM seorang penyiasat khas dari Seoul,Korea..aku dengan blur ye tak faham bahasa apa yang dia cakap..aleh-aleh aku pon tnya dekat dia..bahasa ape yang encik cakap??sekali keluar Melayu dia…rupanya dia boleh cakap melayu jugak..dia pon cakap la bahasa yang dia cakap tu bahasa Korea..yang aku ni angguk la macam burung belatuk…aku tanya la ape hal dia tengendap-ngendap macam james bond dengan pakai suit all in black…dia cakap dia diupah untuk menyiasat sebuah kes dimana seorang jutawan di korea kehilangan anaknya di Malaysia sewaktu kunjungan jutawan itu di Malaysia..aku pon pelik la..so aku tanye la ape kaitan aku dengan kes tu….Dia kate aku anak jutawan tu…aku ape lagi dengan perasaan terkejut sangat, terpengsan pulak kat situ…

Lepas setengah jam terpengsan kat pengsan sedar-sedar ade kat dalam LIMO yang panjang tu..ala untuk orang-orang kaya je..aku dah mula gelabah tak tentu pasal ni..aku dok raba-raba badan aku takut-takut dia ade buat ape-ape tak…aku tengok elok je lagi baju aku…uhhh nasib baikk takde ape-pe…aku tengok di tepi aku ade deretan makanan,coklat , air bergelen-gelen….air liur aku mula mengalir..ohhh tidak…tapi aku menahan perasaan, aku takut makanan and minuman tu dah dimasukkan ubat tidur atau pon racun tikus…aku cuba bersabar dengan gigihnya..

Tibe-tibe pintu limo tu terbuka..orang yang sama tu ade sekali dengan seorang mamat lain..lagi handsome nak mati..muke putih bagai orang korea..kalau perempuan lain tengok mesti cair a’r..aku dengan gelabahnye hampir mengeluarkan lipat silat aku dekat dieorang..nasib baik tak kena sebab penyiasat tu menahan aku…nasib dia tahan kalau tak dah luyai aku kerjakan macam lempeng..mamat tu tibe-tibe senyum sampai ke telinga tengok aku..yang aku ni pon pelik apesal senyum tibe-tibe..kene sampuk hantu ape..yang aku ni pi mencarut kat mamat tu..tapi dia senyum je..lagi la aku naik heran…then, aku tanya la penyiasat tu yang dia suruh panggil kim apesal mamat tu senyum bile tengok aku..yang penyiasat dok cakap-cakap dengan mamat tu dengan bahasa yang aku tak paham..penyiasat tu cakap dia senyum tengok adik ye sihat macam ni…ADIK??adik pebende ni??saya tak paham betul ni??kau tengah buat drama ape ni???..aku hampir nak keluar dari limo tu tapi tangan aku ditarik oleh mamat tu…aku ni dah la pantang orang tarik tarik tangan aku..kene marah la mamat tu tapi senyum jugak..tangan aku ni macam nak lempang je mamat tu..si KIM tu suruh aku duduk dulu..dia siap offer aku aiskrim yang ade kat sebelah aku..aku ni dah la pantang orang offer aiskrim..tapi aku jual mahal la cakap tak mo…tapi si kim cakap ambil la bukan ade racun..yang aku ni buat muke seposen”macam mane dia tahu ape yang aku pikir..dia ade ilmu hitam erk??”..dan aku pon ambil la..Aku tanya la dia macam mane dia boleh cakap aku ni anak jutawan tu???..pastu yg si KIM tu dok bisik-bisik dengan mamat tu…ape naik menyampah la..aku tanya la apesal mamat ni tak cakap dengan aku..bisu ke dia?? Kim cakap mamat tu abang aku dan namanya Kim Hyun Joong. dan dia tak paham bahasa melayu tapi boleh speaking BI..dohhhh tu rupenye..aku cakap la bahasa inggeris dengan dia tapi yang aku nak tulis ni yg dah ditranslitkan.dia suruh panggil dia hyung mean abang..

Aku tanya ape kes dia cari aku???..dia cari aku sebab wasiat ayahnya yang menyuruhnya mencari adik bongsunya yang hilang 15 tahun dulu yang hilang ketika berumur 1 tahun di Malaysia kerana diculik oleh orang yang tidak dikenali…aku kehairanan memikirkan siapa ibu bapa aku yang di rumah tu…dia cakap lagi aku sebenarnya anak angkat yang diambil oleh ibu bapa aku sekarang di rumah kebajikan…uhh lagi la aku kehairanan campur sedih kerana aku hanya anak angkat…lepas tu dia suruh aku ikut dia balik korea sebab katenya ayah aku sedang nazak…aku cakap la aku tak boleh ikut sebab belum bagi tau ibu bapa aku lagi..aleh-aleh dia cakap dia dah bagi tau parents aku…ha terkejut beruk aku..aku pon call la ibu bapa aku..dan dieorang cakap pergi la ikut lelaki tu…ok la kalau macam tu..aku ade jugak sedikit takut tapi takpe aku dah dilengkapi ilmu silat dan ilmu taekwondo yang tinggi.buat macam-macam aku lesing je…

Sampai di airport..aku tengok semua perempuan berlari-lari mengejar kami bertiga..aku ni takut la apesal minah-minah ni tibe-tibe lari dan menjerit macam orang meroyan dekat kiteorang..yang abang aku ni senyum je sambil tarik aku ke tempat masuk..aku ni mane la pernah naik kapal terbang.seumur hidup tak pernah la..sekali tengok tiket..first class..gile a’r….patutla servis dalam kapal terbang mewah-mewah aje..panjang jugak perjalanan aku dari KL ke Korea.Entah la lupe pulak berape jam..nanti aku ingat aku bagi tau..kejadian yang sama berulang sewaktu di airport.kali ni lebih ramai…siap ade photographer, wartawan and orang-orang yang aku anggap gile tibe-tibe menyerbu kiteorg.abang aku tibe-tibe bagi statement dalam bahasa negara dia la..aku ni memang la tak paham tapi buat-buat paham la…aku tanya la kim tu..dia cakap abang aku kate dia sedang memperkenakanl aku sebagai adiknya yang hilang sejak 15 tahun lagi..aku hanya mengangguk sahaja..

Lalu aku pon menaiki limo yang lebih panjang dari di KL..dan di bawah di sebuah banglo yang sangat sangat sangat besar punye..yang aku rase lebih besar dari Istana Negara….AKU TERGAMAM..sebab sangat besar, sangat cantik,sangat semua la…aku masuk je lalu atas red carpet, maid-maid lelaki dan perempuan dekat tepi aku..ohhh gile a’r…aku dibawa ke sebuah bilik yang sgt besar..di situ ternampak seorang lelaki yang terkujur kaku di atas katil..wayar berselirat di badan-badannya..walaupun aku tak kenal tetapi perasaan kesian tu hadir..abg aku cakap ni ayah aku..ha sekali lagi aku terkejut..aku dengan teragak-agak mendekati katil tersebut…lelaki tua it upon membuka mata dan membuka tangannya seperti hendak memeluk aku..aku ni teragak-agak la..tetapi si kim tu suruh aku peluknya..aku pon peluk la..lelaki tua tu menangis..dan aku masih lagi dalam keadaan terpingga kerana begitu banyak kejadian mengejutkan pada hari ini.

Lelaki tua itu atau pon ayah aku memanggil abang ku dan berbisik sesuatu..tibe-tibe abangku keluar dan masuk balik ke dalam bilik dengan membawa 8 orang lelaki..aku ni rase nak lari je..ape bende semua ni…ape yang sedang terjadi…lalu 8 lelaki memperkenalkan diri mereka masing-masing . saya………………

. Kim Bum
. Kim Joon
.Lee Min Ho
. Jang Geun Suk
.Lee Hong Ki
.Jung Yong Hwa
.Bi (Rain)
.Siwon

Si kim memberitahu aku mereka semua adalah artis yang terkenal di korea termasuk abang aku yang menjemput aku tadi…patut la minah-minah kat airport macam orang kene histeria tadi…terjerit..terlolong..

Selepas tu aku dibawa ke sebuah bilik dimana deretan pakaian, akseseri wanita ade di dalam bilik itu..begitu banyak tak terkate…aku speechless ok mase tu..dah macam dalam shopping complex…lalu aku di ubah penampilan yang aku sendiri tak sangke..begitu cantik bak bidadari..ahhaakkkss puji diri sendiri..aku jugak dihidangkan deretan makanan yang sedap-sedap yang aku tak pernah nikmati..aku makan bersama 9 orang abang-abang aku..mule-mule agak kekok nak bercakap dengan dieorang tapi lame-lame siap buat kamceng lagi..best gile..gelak ketawa..sampai nak nangis..and happening gile..

Suatu hari aku dibawa oleh 9 orang abg-abg aku tengok konsert abg aku yang si Siwon ni..rupenye dia ade group nyanyian yang terkenal di korea mahupon di Malaysia, A.S, Taiwan, Japan yang namanya SUPER JUNIOR.dianggota ramai lelaki yang handsome-handsome gile.ni kalau aku bawak pegi Malaysia cair sume kawan-kawan aku…nak buat jealous sikit…aku begitu teruja gile bile berada di dalam stadium yang begitu banyak fan mereka…

Banyak lagu yang mereka nyanyiankan bersama tarian mereka yang begitu bertenaga..aku sendiri terikut-terikut ok…best sgt..lepas tu mereka nyanyi lagu yang terakhir iaitu SORRY SORRY..aku sungguh seronok, lagi pon pasrt chorus chorus begitu senang di ikut dengan cara mengosok-gosok kedua tapak tangan sambil says sorry sorry..tibe-tibe..abg siwon aku tarik aku naik atas pentas..aku terkejut la..dia suruh buat macam dia jugak..aku buat la sorry sorry tu…sambil tutup mate sebab terlampau asyik sgt.

Tibe-tibe bile aku bukak mate, aku tengok adek,mak, ayah, makcik aku ade depan mate…ha ha terduduk aku…aku tengok kiri kanan mane abang-abang aku tadi..kenape aku boleh ade dalam bilik pulak ni..tadi bukan atas pentas ke tengah nyanyi sorry sorry..kenape depan aku ade adek,mak,ayah,makcik aku..kenape ni???...

Yang adek aku tibe-tibe sergah aku..kak hang pe hal??buang tebiat ke???

Kenape pulak buang tebiat…akak buat ape…ayah aku cakap..mane hang tak buang tebiat hang pegi nyanyi sorry-sorry sorang sorang dalam bilik kuat-kuat sambil buat tarian tu ape hal..macam nak runtuh rumah ni..yang mak aku dengan makcik aku dah gelak guling-guling atas lantai….ha ape- ape nyanyi,menari, sorang sorang, bilik, kuat-kuat ha ape ni tak paham???...akak hang lupe makan ubat erk malam tadi….pekejadahnye aku mkn ubat…lepas tu aku pikir balik…..pastu buat muke tak bersalah senyum sorang sorang sambil gigit jari….rupenye hanye mimpi semate mate…

Aku pegi marah balik adek aku, sebab kacau aku mimpi best tengah syok syok bersama keluarga yang kaya and dikelilingi abg-abg handsome, yela aku mane ade abg sebab aku anak sulung, aleh aleh aku kene marah sebab memekak orang nak tidur…sebulan aku kene bahan dengan family aku..nasib baik kawan-kawan aku tak tau..dan nasib baik jugak aku hanya anak angkat dlm mimpi je.tu la shah penangan asyik tengok drama Korea,tu yang termasuk drama Boys Over Flower , You’re handsome ,Playfull kiss and banyak lagi la..


tu la lain kali tido tak bace doa,kaki tak di basuh..ha ambik kau kene gelak dek mak ayah aku.

.


terima kasih "oppa oppa" di atas KERANA sudi masuk dalam mimpi saya.sape yang tak tau sila rujuk nama yang telah saya boldkan biru ini


Referral: Liyana Lunia

nak tag :

http://ezycomot.blogspot.com/:Aerzee FatheneE
http://www.katakila.com/:KataKila
http://nurf1907.blogspot.com/:Fatehah A


15 kate-kate kepoh:

kata kila said... BALAS

alamak kene tag.larii larii.kehkehkeh

Cik Gallus Gallus said... BALAS

kata kila:ha ha mane nak lari ha...

Amni said... BALAS

ngeh3! pandai! kawaaiiiiiiii..... good luck dear... hehe... video tu tak dapat nak tengok pon... huhu

maisyara Pot! Pot! said... BALAS

hehehe. macam best. tapi, ssah ler nk buat.T_____T



*goodluck my dear :)

Cik Gallus Gallus said... BALAS

Amni:tq..tq..ye ke...ala video lagu sorry sorry bg super junior

Cik Gallus Gallus said... BALAS

maisyara Pot! Pot!:ala mai kan reti bab reka-reka cerita ni..tq dear

hamzah ian said... BALAS

haha.. kila kena

Cik Gallus Gallus said... BALAS

hamzah ian: yep..dia sudah terkena

cik helena said... BALAS

sekali macam karangan daaa.hehehe

Mommy Pinky said... BALAS

mommy dtg..
link contest tu salah dear, blh tolong betulkan..lain2 ok dh

Cik Gallus Gallus said... BALAS

cik helena:tu la psl..tak tau la tibe-tibe idea mcm banjir keluar dari otak ni ha

Cik Gallus Gallus said... BALAS

mommy pinky..ishh mcm mane blh slh pulak..tak pe nnt saya betulkan

Anna Boleyn said... BALAS

good luck! :)

Cik Gallus Gallus said... BALAS

anna: thank u dear ;)

khairolghani said... BALAS

terima kasih sebab join contest..good luck..

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D