f

Sunday, December 27, 2009

welcome 2010 bye 2009

3 kate-kate kepoh
2010 HNY Pictures, Images and Photos

bubye 2009.see u again..c u again?????bile la pulak nak jumpe balik.
mase kan tak boleh pusing balik.klau la boleh dah lame aku ubah segale salah-salah aku yang bangang to yg baek-baek macam malaikat je.

sumer org cakap tahun baru azam baru.oppss bukan sumer la.hanye segelintir saje la.
tp bg aku azam aku tiap-tiap tahun same je.tu pon ade la belum clear aku laksanekan.terkontang-kanting nak buat sumer bende.macam mane la aku nk buat klau diri pon tak betul la.aku belum matang full.still kebudak-budakan tp bukan maksud cengeng je memanjang.klau aku nk cengeng pon aku tak kan tunjuk kat orang.nak buat pe tunjuk tunjuk.kau tu hebat sgt ke???nak ke pujuk la ape la??BAJETTT!!
sooorry t'lebih sudah.geram punye pasalll

tahun 2009 banyak buat aku gumbira tahap otak nak kuar,sedih tp sorry aku tak kan nangis depan korang,geram tahap gaban kan korang tp aku tak marah korang teruk sgt la sebab korang je la kawan aku,aku rindu kite punye spirit yg baru nak membangun mase form3.lepak same-same, banggekan kelas sendiri same-same,langgar peraturan sekolah same-same walaupun aku pengawas..HIPOKRIT gile aku kat sekolah.b'lagak baek mcm malaikat,buat malu same-same,sorak untuk kelas kite mcm org gile sesat kat jalanan same-same.banyak la lagi.sumernye same-same.nak nangis aku..sha control sha control..relaks...


JAN
konon nye baru masuk sklh and konon nye ade azam tinggi menggunung bak gunung kinabalu.dengan kelas yg baru di cat padahal dh cat tahun lepas sekolah sponser warne hijau dan kiteorg beranggapan warne buruk nak mampus,ape lg kiteorg dengan kepale otk kiteorg yang bijak sgt ni pegi cat warne ungu.tp bile kering nmpk warne pink.lantak a'r asal warne lawa,
tekan .cikgu geo aku masuk kelas mesti cakap"saya suke masuk kelas awk.sejuk je buat saya ngantuk".mase tu kiteorg gelak je tp memang betul warne lembut mmg ngantuk tp kiteorg suke.kelas kiteorg je warne laen bkn dinding je dgn meje-meje skali kiteorg balon balut.2009 gak buat pertame kalinye dlm hidup gi tgk AJL tekan sound macam batak.tp biar a'r aku punye blog suke ati aku la.nak batak mcm mane kau susah pe.ni pon batak gak mne taknye bru kali ni aku lwn tennis ngn mamat-mamat puteh tekan.



FEB/MAC
bulan ni tak de pape.seperti bese-bese.blajar,makan,minum,tido,gi sekolah dan aku update blog pon bulan ni sekali je.bulan ni jugak bermule jugak segale penderitaan yg membawa kebahagian tekan.mase bulan march ade MSSD tenis.thank god aku dpt number 2.it'sokeyh aku tak kesah.congrats to AISYAH yg dpt number 1.tu bkn aku name je same.tp memang sengit lwn ngn die tengah tengah hari bute lwn.matahari tu aku rase mcm betol-betol ats kepale aku.budak lain aku lwn relaks je tp ngn die basah baju aku macam mandi hujan tp ni mandi peluh.

APRIL/MEI
april nothing special.bulan 5 aku mid year exam.bapak besh gile mase abis pekse.mcm pmr.tp PMR double double double best. ape lagi lps exam terus busy.busy bace novel.yeahhh i'm HANTU NOVEL but novel pinjam je la.bajet tarak ade.walaupun bulan ni cuti tp aku kene hafal tu la ni la.mcm mcm busy mengalah PM.kau b'lagak kan sha.ade hati nk jd PM.kelayakan kau pon dh cukup nk jd PM.maap..berangan seketike nk jd PM.

JUN
makdak aku jd tunangan org.tahun 2010 jd bini org bulan 5.congrat cik.lepas ni tak leh lagi acik blaje akak.tak pe la akak pau acik syuk.diekan cair skit ngn "budak".sha what do u mean "budak"???.mase ni aku tgh busy buat folio sejarah.gilak a'r banyak gile point kene carik.pasal muzium negara.yg best ye aku tak pegi sane pon,aku gi cilok gamba kwn-kwn aku.maap bukan cilok mintak.tekan kete baru pon sampai walaupun AVANZA.tak pe asl cukup tempat.ade duet beli lg besar tp relaks la skit-skit lame-lame jd gunung.mak aku gi smbg blajar bln ni gak kat upsi tu.skng ni bile org tanye aku mak mane.aku jwb la mak tak de gi sekolah die.whuaaa..whuaa

JULAI
1hb dah kene inject.mak ai kau tak la saket mne.tp bile jarum tu msk mcm kene gigit semut tp bile die kluarkn cecair tu mak ai bise gak la.tp control tak saket.13/7 birthday aku.happy birthday to ME..dah 15 tahun..still mude ok.best gak la bln ni.aku menyekse budak-budak tekan.

OGOS
TRIAL weyh..studyhard dowh tp dpt 1A6B2C.bangangkan aku..ishh..ishhh.
bulan 8 BULAN PUASE.yeahhh skng dah raye.nanti puase lg.waktu ni tgh study gile-gile untuk PMR.konon je blajar.padahal kau on sane sini,chat chit chot la..tu la ni la..

SEPT
RAYEEEEEEEEEEEEE PUASE

OKTOBER
exam PMR.gilak a'r soalan.notbad ade yg aku boleh jwb ade yg tak.tawakal je la.
kau dah usahe dan tu la result kau.
dan finally PMR dah abis.gumbira tak t'kate.anda boleh belah bdn aku dan talking talking dgn hati aku mcm mne rasenye lps PMR.muke lepas pmr mcm melepaskan satu bebanan atas bahu kita.wahhh ayat karangan tuuuuu**.
ape lg lps PMR mcm aktiviti.aku mls nk citer tgk je la sini tekan

NOVEMBER
sempene nak cuti sekolah.kelas aku join travel gi KEDAH anjuran sekolah RM 50.utk kelas aku pakai duet kelas yg dh dikumpul.best jgk travel ke kedah naek KTM waktu mlm.mcm gaban je naek.maklum la batak.aku mls nk citer.travel gi kedah aku tak update pon sbb kemalasan melande.klau aku hati aku b'bunge bunge nk tulis psl KEDAH aku tulis,skrg sorry la..

DISEMBER
result PMR KUAR.got it 7A2B.syukur alhamdulillah.aku bangge jgk la dr
trial teruk nak mampus.
aku tompang bangge utk kwn-kwn aku trutame nad and syam.
korang kan hebat dr aku .nad 9A and syam 8A1B.kite same-same tunggu result sekolah asrama.harap gile dapat.
my little bro dpt slkh asrama walaupun yayasan slngr tp syukur
bgs jgk la die bla..jahat gilak mulut kau
bknnye pe aku mls nk gadoh la ngn die.buat saket hati je.

END~~~~~~~~~~
ni yg aku dpt citer untuk satu tahun yg aku buat.tahun depan aku dh msk form4.aiseymen tak nak tak nak.nanti aku t'pisah ngn kwn-kwn aku.nape kite kene meningkat dewase.tak boleh kite nk meningkat dewase bile kite nak je.klau la blh alangkah bahagienye mcm lagu ni





Wednesday, December 23, 2009

syukur.syukur.syukur

1 kate-kate kepoh

syukur alhamdullillah sangat sangat.7A 2B dah cukup bg aku.aku memang tak target 9A sebab aku tau kemampuan aku mcm mane.t'kejut gak dpt 7A. padahal mase trial senang kate aku ni bangang sgt 1A6B2C.aku tak percaye sangat sangat math dgn science aku A tu.tak sangke.dulu mne la penah dpt A.tapi BI aku tau mungkin tak dpt A and kenyataannye memang B

tadi kat sekolah kire ramai gak cemerlang.untuk kelas aku, aku bangge gak.ramai yg hebat-hebat.yang 9A tige orang.tahniah, ANA,NAD,ARINA.korang memang superhebat la.
MESA,SYAM korang pon hebat jugak 7A ngn 8A kire ok la tu

aku sebenarnye dah tau dulu dari dieorang.ape lg keje bapak aku a'r pegi ambik result aku kat ustazah.mase tu tgh lepak2 sementare nak tunggu result.tibe-tibe bapak aku panggil aku.ingat ape bende sorok-sorok pulak tu.aku cakap la nape bah??tibe-tibe mak aku call bapak aku.bapak cakap aku dpt 7A2B.aku tak caye tau.aku cakap la abah tipu kan??abah tipu kankan??tibe-tibe bapak keluarkan slip result aku.aku bace la...aiseymen tak caye aku.aku tak nangis pon just melompat-lompat je.aku kire ok dapat 7A b'banding mase trial.memang tak sangke langsung.

bapak aku suruh rahsiakan jgn gi tau sape2.mule-mule memang aku nak rahsia kan tp aku bocorkan kan kat kire kwn baik aku jugak la.aku bocorkan kat nad ngn syam.syam tak caye.kentot punye budak.aku cakap kat dieorg korang mesti lagi advance dr aku.aku ni yg dpt trial 1A je pon blh dpt 7A ape lg korang yg memang dpt byk A mase trial.dan akhirnye syam kau dpt 8A 1B,nad 9A, mesa 7A2B,hanizam 7AIBIC kire lps syarat msk mrsm.

doakan aku dpt sekolah asrama.nak sgt sgt...

saat yang tidak aku tunggu-tunggu kan

0 kate-kate kepoh
klau nak ikutkan hati aku memang tak nak ambik result.cuak siott.dulu jangke keluar result around 27 or 28/12.aleh-aleh aku tgk berite petang macam nak
tercabut tulang lutut
aku bile dengar.24/12 babeeee..ape lagi terus aku msj nadnad aku.dia pun terkejut ape lagi aku triple t'kejut.memang aku doa grade tahun ni rendah...doakan aku dpt straight A's.9 subjet yang aku ambik tapi aku tak target 9 tapi klau dpt 9 A syukur alhamdullillah.aku arap result cukup untuk aku masuk mrsm.

tapi terus-terang aku tak yakin dpt msk mrsm.entah la aku tak tau kenape.tapi aku memang nak sgt msk sane.hari tu pilih mrsm bentong same dgn nadnad aku.klau die aku boleh jangke die dpt mrsm sbb bagi aku die pandai. memang pandai dari aku.klau tak top 10 memang tak sah la.name keluar je tiap tahun anugerah cemerlang kadang2 first kadang2 second.tu utk top 10 form 3.

hari tu pon aku perikse UKKM memang aku asyik nak gelak je dlm bilik komputer tu.entah aku pon tak tau nape aku gelak tiap kali bce soalan.sebenarnye banyak aku taram je.susah tu.klau soalan pasal diri lagi la.HIPOKRIT.walaupun jawapan sume betol tapi bg aku ade jwpnnye tak same kat diri aku.dah la aku perikse tempat jauh johor tu kt MRSM PONTIAN.kat sane dpt la knl 2 org.dieorg tak percaye aku dari selangor.dieorg ckp jauh tu.bg aku tak jauh pon naek kereta sampai.balik dlm kul 5 lebih.ape lagi makan dulu tepi jalan.belasah je.kampung bersih tak pe.aku tak kesah sgt.

esoknye nad lak perikse.kesian keluar awl gilak dari rumah.perikse kat mrsm kuala kubu tapi rumah kat kuang.dah tu je tempat paling dekat.aku nasib baek sebab mrsm pontian sebelah kmpg nenek aku.memang dekat.aku kuar dari rumah saudare nenak aku 10 minit sebelum perikse.mentang-mentang rumah dekat.aku slambe je la lmbt.mandi dlm kul1,solat dulu,mkn,jalan-jalan..bla..blaa..yg sepupu mak aku yg jwb paper last SPM lg lmbt dr aku.tidakkkk!!!

CUAK.CUAK.CUAK.CUAK

Monday, December 21, 2009

keghairahan dengan scan

0 kate-kate kepoh
bunyi macam aku ni kuno sgt sebab baru tau care nak gune scanner yg dh berbulan-bulan tak gune.printer kat rumah aku boleh scan,photostate and print.dulu disebabkan keghairahan boleh photostate, dengan bangge nye aku menggunekan printer tu dengan asyik photostate bende bende yang kene diphotostate disebabkan kemalasan menjejakkan kaki ke kedai walaupun dekat tak sampai 5 minit b'jalan.

disebabkan tu aku photostate je sampai dakwat kering kontang.nasib baek hitam je.aku ingat colour boleh gune tnpe hitam.then mak aku ckp tak leh gune kalau hitam tak de.lps tu, dlm mase yg same bekas ink rosak.aiseymen..mahal tu nak beli baru.dan sebab tu la smpi skrg bekas ink tak beli-beli lagi.skarg ni printer tu dh jadi barang antik kat rumah.kesian..kesiann.tapi entah la tibe-tibe hari tu t'gerak hati nak try scan gambar.mule mule mcm nak baling je printer tu tp lps try satu-satu function akhirnya kini pasti i can do it.yahooo..seronok gilak bile boleh.ape lagi sume gamba-gamba dah bende-bende yg aku terase nak scan aku scan la.


gambar waktu mude-mude dulu. comel tak???
i know i s
ooo sooo cute.wink*wink*
ade gak gamba parents ku.cair gak aku tgk gambar kawin.



mase ni bapak aku tak handsome mane..boleh tahan la.tp skang boleh ckp handsome gak la.tak percaye..pergi tanye kawan-kawan den yg laen.

aku scan gak kad birthday dr kwn-kwn aku.simple but nice.sweet gile dieorg.walaupun buat sendiri pakai kertas tp cantek.suke-suke =).jumpe kad ni pon berbulan-bulan baru jumpe.memang tak sedar langsung.tibe-tibe kuar dari buku.

aku sayang korang

dupp..dupp.dupp..

2 kate-kate kepoh
sound like macam nak mati..adakah ni bunyi jantung atau maybe hati aku yg aku tgh cuak menunggu result PMR nak kluar.khamis ni 24.12.2009 adalah hari penentuan semua budak budak form 3 menentu life dieorg tuk tahun depan.

debaran ni tak same macam darjah 6 ala mase zaman mude mude tua.aku nie dh tue ke??
mase darjah 6 memang aku tak tau ari tu result nak kluar..mase tu tgh syok-syok maen kat dewan.tgh lompat-lompat,gelak-gelak tibe tibe cikgu suruh stop maen pastu kemas kan dewan.aku ingat ade vvip nak dtg ke,gempa bumi ke, ceramah ke...aleh-aleh diarahkan beratur..rupenye result upsr kluar..tp memang aku dah jangke aku dapat berape..dengan result tu la aku stay kat sini.kire tak teruk result aku, atleast aku masuk class arab terjamin sikit.

terbukak sejarah silam la pulak...ape aku nak buat..mase nak dekat dah..kecuakkan melande diri aku.aku arap sgt sgt result aku melayakkan aku masuk mrsm atau sbp.asalkan asrama aku masuk je.bukan nye sebab pe.aku nak bla dari sekolah yang sekarang.teringin jugak nak cari nafas baru.tak kan nak bau nafas yg same je.maaf nie bukan bermaksud nafas budak budak sekolah tu erk...tak de keje nak bau nafas dieorang....nak t'muntah aku..

yeahh yeaahh adek aku dpt masuk asrama kat kajang.nak kate seronok pon ade.tp bukan maksud aku, aku menyampah die ade kat rumah..ade byk sebab aku seronok die msk asrama..

1. dpt jugak aku tgk die kurus.itu pon klau kurus la
2. x pyh aku menambah dose nak b'smackdown dgn die
3. mengurangkan baju yg akan aku basuh tiap-tiap ari

ade lagi sebenarnye tp malas nak listdown.3 januari nie daftar msk asrama.good bye la " adek kesayanganku BOB".keje aku sakat die je la."abis la hang ke buli ngn senior kene baju baru la,buat keje ni la tu la". mane tak ye bende pertame yang die cakap lepas dapat masuk sekolah asrama " yeahh yeahh tak yah jemur baju lagi".aku terase mcm nak smackdown je die mse tu.nasib baek kiteorg kat library Shah Alam time tu.library tu..ishh ishh rajen rajen pegi library tu.aku tak kan jejak library yg dah berzaman tak pegi klau mak aku tak ajak.sekarang nie kire aku rajen gak bace buku.buku novel...whuaawhuua.kedek tul pakcik kat situ.aku nak pinjam buku pasal photography pon tak leh.die ckp memang area bawah tak leh pinjam.cume leh bace je.ala pakcik pinjam je bukan curik. tu pon tak boleh..

p/s:to all students form 3 god luck for this thursday.wink*wink*

Thursday, November 19, 2009

lallaaaaaaaaaaaaaaalala

0 kate-kate kepoh
lame gile tak update blog.sememangnye malas sebenarnye.
nie menulis saje saje nk buang mase

tp skang nak says goodbye for 4 days..
nak travel ke kedah with my goodies

bye bye bye bye bye bye bye bye byebye bye bye bye bye bye bye bye bye bye

Friday, October 23, 2009

tarappappaaaaaaaaaaaaa

0 kate-kate kepoh
no idea...otak aku blank sudah...aku bersimpati dgn otak aku semenjak abis perikse.lepas PMR nie memang lepak habis a'r.kat sekolah mase sebelum rehat digunakan untuk aktiviti selepas PMR.mcm hari selase hari tu ade senamrobik and perlawanan bola tampar and takraw antara kelas.opppsss sorry plus permainan dalaman.

takraw budak laki la.dieorg cadang yang kaki pendek je tu sebabla kelas aku kalah.kesian betul.baru first round dah tumbang.tapi aku tabik spring kat perempuan kelas aku yg maen bola tampar.aku hanye dicalonkan sebagai pemain simpanan sebab tak pernah maen.kang aku maen mcm tenis kang menyesal je masuk dan la nanti buat malu kelas je.kerje aku jadi tukang sorak bersame budak2 yg laen.dh mcm org gile bersorak and aku rase hampir hampir hilang suare.kelas aku dapat masuk final tu and kene fight with 3A1.due due kelas memang bersaing hebat la aku cakap.bile aireen(3A1) pukul bola sume mengelabah same la juga ngn budak kelas aku bile aisyah(3B1) pukul bola sume ready ready.tapi memang nasib tak sebelahkan kelas aku,dapat la no. 2.berbaloi ape.kalah tak malu pon.memang tight gile perlawanan tu.

ha lupe lak hari isnin tu ade aktiviti panitia B1.kiteorg kene cut the newspaper n then create bbrape sentences psl my our 5 sense.memang lawak habis la.macam kerenah..aku ingat tak cukup mase tapi thank to god siap jugak la.mase nak buat presentation,kiteorg diwakili olh syam,hana and anan.ana and anan sebagai pemegang kertas and syam yg presentkan.ayat2 syam aku tak boleh tahan nak gelak.kau nak present pon gune la ayat munasabah skit.nie hentam kromo je.dh lepas sumer kelas present saat yg di tunggu2, and the winner is.................................3B1.dpt la hadiah chocolate cadbury+sweet+biskut.lepas rehat memang bosan tahap azab la.duduk dewan sampai aku rase bontot aku rase kempis.dah la sampai balik..sekse aku tu belum tmbh choralnye lagi.

hari rabu tarak buat pape.duduk dlm kelas je.membosankan.tgk dieorg maen ceper la,melayan perasaan la, layan lagu kt phone la,bace novel and komik la mcm mcm laen lagi.aku perhatikan dieorg je, aku asyik tergelak je.mcm tu la lumrah kehidupankan.mcm mcm blh berlaku dlm hidup.hari khamis lak ade pertandingan kot nyanyi lagi BI.kiteorg dh ready dari hari rabu.kiteorg pilih lagu JENNY-THE CLICK FIVE.siap buat sketsa tu.mmg kelas aku terknl dgn sketsa aje.bile kelas laen nyanyi,join sekaki la klau lagu tu kiteorg tau.tapi class mne kesah,dieog bantai bce komik ngn novel dah la duduk belakang.cikgu2 yg kat belakang buat dono je,kiteorg pon buat dono je la.

tadi ade pertandingan menyanyi gak tapi irama malaysia.tapi ni untuk yg mendaftar je la.not bad jgk la suare dieorg.tp ade kwn aku msk dh sure sure la die menang.mmg dh slalu mng.lepas rehat duduk class.seperti biase membosankan la.tp math kiteorg kene blajar.mule mule mmg tak faham gile,tp lepas diskus ngn member member laen fhm jgk la.lps blajar math mmg lepak a'r.aku bace novel yg aku dah khatam bape kali,anan layan radio aku ckp pon tak dengar, genG dpn aku memekak maen ceper(penutup botol).asyik gelak je secare tibe tibe.nasib baek aku tak de heart attack...

akhirnye selesai jgk borang mrsm aku.dulu kelangkabut dibuatnye.nasib baek abang syam yg anta kalau aku pos aku rase tak sampainye.aku pilih mrsm bentong bersama nadku tapi aku pekse UKKM kt mrsm pontian.kwn kwn aku yg laen sume dkt dkt aku yg sesat jauh sbbnye mase tu balik kg.bapak aku yg ckp.doakan aku dpt mrsm tu.AMINNNNNNNNNNNN...........

Wednesday, October 21, 2009

weekend

0 kate-kate kepoh
kem SPIES aku rindu gile kat kem tu.kalau la boleh pusingkan masa and kembali ke mase tu balik.betapa bahagianye aku.tapi kau pusing mcm mane pon still tak kan berubah.sabtu and ahad lepas aku together together dengan iera,hana,etol,ifa,khud and ade la bbrape org lagi yg aku tak kenal gie kem tu.utk aku,iera,etol and khud kem tu adalah kali kedua kiteorg pegi.

first time pegi budak kelas aku ramai pegi tapi second time tak ramai maybe dieorg ade hal yang lebih penting.bukan aku nak kate tak best kali,tapi seriously kem yang first lagi best walaupun tak ade aktiviti outdoor just exercise..duduk dalam dewan je and most important fasiku tak membosankan.best jugak under die.aku dah tak ingat name die.tapi for the second time nak ckp best salah tak best salah.50% 50% la...yang bestnye aku suke activities outdoor.masuk hutan tu and obtacles..dah la aku dah lame tak masuk hutan memang ghairah gile mase tu.solat dlm hutan first time tu buat.abi cume bagi mineral water yg kecik tu pastu kite kene tinggal separuh.mase tu aku tak minum lagi so mmg jimat gile ambik wudhuk.iera pakar bab-bab jimat air nie.solat dhuha berjemaah dlm hutan mmg pengalaman yg best.dengan kene gigit semut mmg sodap la rase .nikmatnye mmg tak terkate.asyik nak menggaru je..yang hana lagi skit je nak nangis tak tahan kene gigit semut...hana kalau kaw bace aku mintak maap ;)

tapi fasi aku agak aku kureng suke..tak banyak cakap so aku tau tau je la agak menyampah dgn org diam tapi kalau aku diam jangan nak kritik aku lak.aku,etol.ifa same group.actually ia die tibe tibe sesat msk group aku.ade budak group aku nak tukar apelagi ifa on je la.kat group die tak de kwn so die buat la dose ngn menukar group.ifa dengan muke tak berdosenye tukar ngn budak tu.aku ngn etol terpakse bercomplot dgn dieorg.

tapi kalau kat kem tu tak kan mati kebulurnye makanannye SUPERB la aku ckp.6 kali makan untuk satu hari..nie yg nak citer nie.ana jgn marehhhhh....ana yg aku tak penah tgk die lari,hari tu utk pertama kalinye dlm sejarah hidup aku,aku tgk anan berlari mengalahkan aku hanya nak dapatkan bilik air.gilak kau anan..tabikkk spring aku kat kau..dan untuk pertama kalinye aku tgk ifa marahhh..SCARYYY..mase tu kiteorg dh nak tido katil aku smbg dgn katil etol yg ifa tido tgh..tibe-tibe katil bergoyang..aku rase jgk tapi buat dek je.ifa tanye aku"kaw goyangkan katil ke""aku ckp la tak de".yg etol buat katil die sorang..ifa bangun tgk ape ade kt depan.aleh aleh ade budak nie baing kat bwk goyangkan katil.ape lg ifa mrh a'r budak tu.aku mmg dh knl budak sebab dulu satu geng..uuuuhhh takut aku ifa marah..aku dh la nk tido cpt sbb ade qiyam,bdk laen pot pet pot pet..aku ape lagi bangun teus tutup lampu..menjerit dieorg tapi aku biar je.lantak korang la esk korang jgk yg ngantuk..sampai sini je aku citer.nak sambung bace novel online HLOVATE..aku gile betul dengan die nie...




Sunday, October 18, 2009

kembali semula kepangkuan

0 kate-kate kepoh
ayat dramatik betoool sejak dah abis PMR.dah aku malas nak citer pasal PMR lagi ape ape pon bende tu tak boleh diulang balik mcm SPM.hari rabu selepas PMR kiteorg dikehendaki menghantar buku buku teks.gilak a'r belum pape dah suruh hantar.maybe takut buku buku dibakar atau dijual or maybe msk belacan ke.tapi yang aku tau buku teks aku clear tau,x de comot pape tau,dibalut pulak tu.aishah kau memang pembersih.ceyhh pembersih la sgt.bilik macam reban ayam kau cakap bersih

hari khamis lak ade jamuan raye untuk para pelajar form 3.cikgu dah bahagikan tugas.macam kelas aku kene masak nasi impit bersame beberape kelas yang laen.banyak pulak tu..class laen ade yang kene buat mihun,kuah kacang, rendang and air.sodap seyh mihun yang aku makan perasa tomyam.

kiteorg satu hari dalam dewan dengan pakai baju raye a'r.aku bantai baju raye tahun lepas.taram je.asalkan kaw tak pakai baju sudah.sblm masuk dewan kene la beratur kat perhimpunan.nak check kekemasan diri walaupun pakai baju raye.ade sorang nie dah la datang lambat dengan kain belah belakang .ya rabbi..ape lagi teacher haslin marah la...siap die cakap sape yang jalan belakang die buat dosa kering je..betooll betooll teacher.erhhh kak bukan tak boleh pakai baju cam tu tapi tengok tempat dulu la.kalau kaw nak bajet cantek pegi buat kat tempat laen la.

dah masuk dewan kuar la lagu lagu raye...walaupun tinggal bape hari je raye, raye je la..first aktiviti ade nyanyian.kiteorg dibagi pilihan hantar solo,duo,duet or group.mase nak pilih keputusan sape nak dihantar solo, class aku tak nak langsung.malu la weyh pegi sorang sorang.so kiteorg decide nyanyi secara kumpulan dan sume masuk kecuali yang tak datang mase latihan lagu raye.so dengan care nie kureng la malu skit.dapat lagu SELAMAT HARU RAYA-SALOMA...lagu pon rancak ape lagi sumer hyperactive la.dup dap dup dap gak a'r nak menunggu giliran.akhirnye sampai gak giliran.kiteorg plan buat sketsa pendek la.aku tak tahan betoooll asyik nak gelak je.aku ngn minah lagi 3 orang jadi tengah tengok tv yang direka khas oleh aisyah.ridz jadi org yang mengumum hari raye.serius tak boleh tahan betul,si ridz tu boleh lupa skrip sampai budak budak laen yang tengok yang cakap..tak boleh blahh betooll..dah abis nyanyi la..macam org gilak pon ade menyanyi.keluarkan segala kekuatan yang ade.yang mengelabah sangat lelaki.bajet sungguh.



dah tengok nyanyian and tarian ade lagi satu pertandingan.pertandingan Lelaki dan perempuan melayu terakhir dan pasangan terbaek. ade 5 pasangan.budak kelas aku ade 3 orang terpilih sebagai lelaki melayu terakhir.tak tau nak sokong yang mane satu so decide diam je.tak yah sokong mane mane.tapi aku kesian kat budak budak perempuan C1.punye la menyokong kawan dieorang ADI ngan AIN.siap buat undian lagi tu,buat banner dari kertas periksa yg bertulis "sokong la COKLAT".mati mati aku ingat dieorg menang tapi kalah la weyh.AIN je yang menang perempuan melayu terakhir.baju die memang lawa kebaya warne coklat.yang lelaki MARWAN yang memang baju warne hitam.maybe die menang sebab pakai kasut baju pon memang melayu abis la.calon yg laen pakai selipar..tak pe untuk syafiq,ridz syam and adi cube la taun depan itupon kalau ade lagi la.



untuk pasangan terbaek dimenangi oleh Marwan and pasangannye.aku tak tau la name budak tu tapi budak tu comel la.pakai baju pink.hitam ngn pink kan memang kene.


sepanjang jamuan tu serius banyak gile gambar kiteorg.pantang nampak camera tak kesah la phone ke batai je.kiteorang gabungkan gambar sumer dari sumber yang banyak ade la dalam ratus jugak.aku pon tak tau mcm mane la banyak sgt gambar.tapi tak kesah la lagi banyak lagi bagus.dieorang dah rancang sepanjang hari lepas pmr bawak camera.maklum la tahun yang terakhir.sedih la pulak...nie yang nak nangis.aku nak citer pasal kem SPIES yang aku pegi.tadi baru balik tapi mals nak citer.esok esok je la...gambar banyak sgt dan disebabkan itu menyebabkan aku mls nak upload.tgk je la gamba yg ade


p/s: dah karang bende bende nie sume dah lame
skrg baru update
maap malas seyh

Wednesday, September 30, 2009

terpaksa

0 kate-kate kepoh
aku sebenarnye nak tulis pasal raya tapi masalah nye panjang lebar la kene bahagian bahagian.dah la PMR nak dekat weyh.bape hari lagi je.so kene la study.lepas abih pmr baru aku abih sakan la

so pape hal nak ucap SELAMAT HARI RAYA
walaupun dah lame raye.

Thursday, September 17, 2009

scandal

0 kate-kate kepoh
malam ni boleh update blog sebab tak jadi balik hujan lebat sangat.takut la nak balik mlm mlm dgn hujannye.esok lepas sahur terus chow ke jb.jb kaw nantikan ketibaan ku..

periksa dah abis hari nie.hari ni pon aku agak bertuah.sebab dapat beg yg dalamnye cawan tom and jerry,keychain sekolah and bekas letak pensel kot.aku tak tau namanye.agak kecomelan jugak.bekan tu aku ade cume kecik sikit la.beg tu pon aku macam buat koleksi peribadi lak.kalau sekolah bago beg tu je,mula la aku tawar menawar dgn member.entah tak tau kenape suke sgt beg tu padahal tak gune pon walaupun tu beg kertas.aku dah ade 2 beg kertas merah satu kecik dan satu besar.and tadi dapat lagi satu sebab aku masuk tadarus.aku cuma katamkan 1 juzuk bersama group aku.mase kat surau macam tak ikhlas betul nak bace al-quran lagi lagi si iffaa la."weyh bile nak abis nie.dah pukul nie dah.mak aku nak ambik ni".nak sgt balik cepat.ape lagi sepantas kilat kiteorg bace.patutnye kene check orang bace.kiteorg hentam kromo pegi bace sekali gus.so bercampur campur la.ustazah pon pelik asal la cepat sgt bace nye.nasib baik group lagi satu dah abis gak.

nie story berdasarkan tittle kat atas tu.nie bukan cerita aku tapi cerita kawan kawan aku.kalau kaw budak kelas aku baca cerite nie senyap tau.budak sorang nie name Hanizam and the other one Khud.kiteorg suke panggil die Abang Khud.tak tau la kenape.maybe muke die yg nampak matang kot.cerite nie bermula dari tempat tuition aku waktu nak balik.

dalam kereta aku:-

wawa: weyh nak pinjam phone jap
(hanizam bagi la pe lagi)
wawa(penskodeng phone..taraaa terbongkar rahsia.die bace sms die)
wawa:hanizam kaw ada scandal dgn khud erk??hahahaa.kantoiii
hanizam:mane ade.(muke menafikan)
iera:ha hanizam..nie pe.siap berHANI HANI
hanizam:ala die tu tgk ejek aku la.aku kan tak suke panggil aku Hani Hani.aku rase mcm nak sempak je die.


hanizam mmg tak suke paanggil die hani.walaupun tu name die.name sendiri pon tak suke.ape punye orang.tadi hanan ade cakap semalam die maen msj dgn hanizam.yg aku nie cakap"yang kaw bazir kedit kaw apehal,dah la no. die 016.hanan"ala saje je.nak korek cerite"
anan pegi tanye hanizam yang die ade pape ke dgn khud tu.hanizam kate takde.siap cakap "aku tak suke la bende bende mcm nie".

tadi kat bus stop,hafiz bukak kad raya khud bagi.aku bace la.then anan lak bace.die tanye "khud bagi hanizam erk".aku gelak je.anan ni tak nampak ke nama tu die bg kat sape.tadi hanizam ade tanye"aku nie nampak sukekan khud ke".aku,anan,arina,mesa and iera bersama sama menjawab"haaa..,due due same je.anan cakap korang sebenarnye suke tapi nak menafikan.aku pe lagi"betul betul betul"hanizam say"aku tak suke la"

dulu aku penah tanye kat die kalau kau nanti kwnw kawen dengan parent punye choice kaw nak ke??die boleh cakap"tak pe.maybe tu pilihan yg tepat".aku cakap je la"kuno betul la kaw nie".ade ke zaman sekarang ikut pilihan parent.kalau aku la maybe tak sanggup.mengerikan.



maap hari nie ayat tunggang
baru abis perikse
so otak pon mereng sikit
so tolong pahamkan sendiri la
sdg packing baju

Tuesday, September 15, 2009

raya la weyh

0 kate-kate kepoh

nak raya dah kan.sekejap je rasenye puasa.tak terasa pape.and today i have very very good news.yeahhh jumaat cuti.bahagianye aku.aku terasa nak melompat lompat je kat perhimpuan tadi.tadi hampir hampir terjerit sebab suke sangat.cume ter"YES" sikit tadi.aku ngn hanizam la tersasul kuat lak.pengetua cakap"ha cakap pasal cuti suke bertepuk tangan tapi mase exam tak datang pulak.cuti sendiri".suke hati la nak cakap pe.yang penting cuti.

disebabkan jumaat cuti aku balik kampung hari khamis petang.cadang buke kat luar mak aku masak untuk dibekalkan.nie first time balik kg malam.sebelum ni balik lepas sahur.tak pe la sekali sekali nak merasa jugak.sampai sane maybe pag jumaat pegi terus ke rumah Tiram, rumah makcik aku.sekali sahur kat sane.tak sabar aku.baju baju belum kemas lagi.malas betul nak kemas.kalau la baju tu boleh dengar ape yg aku cakap,boleh die kemas diri sendiri.tak yah susah.

tadi ade periksa peningkatan prestasi.subjek sains and esok math.macam nak pecah kepala aku pikirkan jawab tuk paper 2.paper 1 tak sgt sebab objektif.aku harap pmr nanti tak la susah macam tadi. i wish i could get 9A's yg cemerlang.gemilang and terbilang.wahh gitu.belajar tak seberapa nak mintak lebih lebih.


Saturday, September 12, 2009

wahai atok ku

0 kate-kate kepoh
sepupu sepapat aku datang hari ni.maknenye riuh la rumah aku.mane tak nye 3 orang dari persatuan johor bergabung dengan 6 orang persatuan selangor berlaku la kebisingan yang melampau.dah biasa dah.tu belum balik jb.nie tahun ni raye kat johor riuh la umah atuk aku.dengan baby baby yg makin berkembang.mulut baby baby pon boleh tahan tambah dengan mulut mulut pakcik makcik aku.tu yang aku nanti nantikan.sebenarnye aku tak raye pon tak pe asalkan meriah.mak aku selalu cakap bagusnye bagusnye ade anak ramai.

nie makcik aku datang sebab nak ambik atok aku kat Puchong dari umah pakcik aku yang baru dpt baby.atok aku jadi baby sitter woahh kat rumah tu.punye la lame atok aku kat sane sampai makcik aku yg kat johor cakap"haii atok hang nie tak tau balik ke"..kesian betol

tadi mak aku call makcik aku kat rumah atok aku kat johor.mak aku selamba rock je cakap

hello..kami dari balai polis sungai buloh nak beritahu ade seorang mak veteren sesat di sini.
sila ambik emak anda di sini.

aku,makcik aku and atok tergelak gelak dengar.nasib baik tak guling guling.
atok aku cakap dlm tepon kepala die dah jam duduk kat puchong
duduk kat flat mane tak bosan.atok aku cakap bukak pintu depan nampak aci .jalan depan sikit nampak tangga.terus hilang nafsu nak berjalan.aku gelak je..makcik aku ckp atok kaw nie kawan die aci kat sini.atok aku pegi jual zulian kat sini tak laku.aci tu tgk je.tapi kalau jual kat tempat die sekali jual dah dpt RM500.atok aku ni bukan boleh dudk diam.asyik nak berjalan je.kalau mak aku call je atok aku kejap kat PWTC,kejap kat kluang kejap kat pontian,kejap kat tmn tu la nie la tgh jual zulian.Atok la nenek yg terSUPERB la berjalan jalan.kalau atok aku yg kat Sekinchan,Atuk la nenek yg terSUPERB la masak makanan tersedap la.

Wednesday, September 9, 2009

bengang

0 kate-kate kepoh
ni yang aku nak nyanyi lagu Akim ni.
ceyh takde masa aku nak nyanyi nyanyi
aku malas nak citer panjang lebar bermeter meter berjelar jeler

sekarang ni aku rasa macam nak baling ape yang ade depan mate kecuali laptop
mampus aku kalau aku baling laptop

aku tak nak mengamuk,marah sebab ni bulan puasa
buat tambah dosa je mengamuk.
aku hanya simpan dalam hati aje.
biar berlalu mcm tu je.

gerak gempur open book weyh
best gilak
Happy Fasting Day
rase tak nak raye la

Saturday, September 5, 2009

nama

2 kate-kate kepoh
kali ni gune short tittle je la.nak tanye ni adakah nama mempengaruhi seseorang??aku selalu tertanya tanya.nama penuh aku Siti Noraishah and maksudnye Puan Cahaya Hidup Bahagia.hahaha..kepelikan betul.nama adek adek aku lak :-

amira: puteri
amin:nama gelaran Nabi Muhammad
arfah:tak pastu pulak.
arif:bijaksana
aida:tak silap kekayaan


yang arfah tu aku tak ingat la.tapi selalu kiteorg kaitkan dengan padang ARAFAH kat mekah tu.tapikan kalau mengikut makne makne nie macam tak sesuai je.maksud amira puteri.adek aku puteri??tak percaye aku.puterikan selalu lemah lembut,sopan dan sifat sifat yang sewaktu dgnnye.tapi adik aku sebaliknye.dah la garang mcm harimau mengalahkan aku.yang laen ade jugak kene mengene.

nama Fairuz adalah nama syurga.pakcik aku namanye Fairuz tapi dipanggil Alim.pelik betul..aku tanye la mak aku kenape nama acik panggil Alim rupenye berkenan dengan maksud.mak aku cakap waktu kecik pakcik aku selalu demam.atuk aku pon tak tau kenape.pastu ade orang nasihatkan tukar nama sebab namanye terlalu berat.atuk aku tukarla panggil Halim dan sekarang dipanggil Alim.Tapi nama dlm sijil kelahiran still Fairuz.

Pakcik aku nie jugak baru dapat anak yg aku cakap ari tu.dapatla sepupu baru.namanye Abu Najat.mule mule aku sampai rumah acik aku terus tanye nama baby.

aku: acik nama baby ape??
acik:ABU
aku:abu cik??abu??abu??
acik:ha Abu..Abu Najat
aku:ye ke??
acik:iye..

mase aku dengar tenganga aku.mak aku cakap klasik ape name tu


comel gilak budak nie.tahun lepas aku dapat dua sepupu baru tahun sorang.tahun lepas aku balik kg tengok baby aku jadi baby sitter.tapi best.aku boleh cakap kat acik aku yang aku nak cabut kepala ayuni(sepupu).acik aku cakap"ha cabut la.hang nanti acik gantung kat kipas"
sepupu lagi satu pun aku cakap mcm tu.


weyh cuti esok,
selasa dah gerak gempur
hoi nak raye dah
terasa kejap je puasa,
lagu raye dah berlagu

Wednesday, September 2, 2009

yang mana satu idaman kalbu

2 kate-kate kepoh
nama tittle uhh begitu sastera.ni yang nak citer nie.tadi mummy tibe tibe masuk.ingat kan pe benda la yg saspen.die suruh budak budak yang die sebut pegi ke bilik tayang.bile die sebut nama ana and nadhrah aku dah terasa die nak ckap pasal ape.dan tepatan aku mengena sasaran.aku jugak termasuk dalam senarai.dalam setengah org jugak dari class aku yang die panggil

ye adalah pasal borong permohonan atas talian ke tingkatan 4 sekolah berasrama penuh tahun 2010.disudut segala jantung,hati,tangan,kaki,mulut memang tersgt sgt la nak ke sekolah asrama.tapi bile aku pikirkan keputusan exam aku mcm tak de harapan langsung.aku teringin nak keluar dari sekolah sekarang.TERINGIN TERINGIN TERINGIN!!!!!.

dalam borong tu ade suruh memilih aliran.sumenye ade 4 iaitu sains tulen,sain tulen agama,agama and sains teknikal.aku nak ambik sains tulen.tapi kat bawaj ternyata" saya bersetuju ditawarkan ke aliran lain sekiranya saya tidak mendapat aliran yang dipilih seperti diatas".ade 2 pilihan ya atau tidak.aku mase tu tak tau nak pilih mane.kang tibe tibe die bagi agama and sains tulen agama mcm mane.ade arab tinggi. aku tak nak ambik risiko tinggi.sedang arab komunikasi nie pon terkontang kanting nak pick up.dalam proses pemilihan lagi.ni nak tunggu slip gaji mak aku.dah la mak aku tak de kat rumah ade kat perak.adoyaiii.

sains tulen kan ade bio.aku mmg nak ambik.kadang kadang suka gak medic.klau aku dapat la sains teknikal aku tak kesah.sains teknikal untuk sape yg nak jadi jurutera.boleh ke aku???

memikirkan masa depan sekarang
doakan aku keluar dari "neraka' ini
doakan aku dpt asrama


Tuesday, September 1, 2009

nafsu menggunung

3 kate-kate kepoh
Bendera Malaysia Pictures, Images and Photos

aku tau dah lambat nak ucap selamat hari kemerdekaan tapi aku nak jugak ucap HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA.moga aman damai sentiasa.sempena merdeka ni jugak aku dapat sepupu baru.aku still tak tau nama baby lagi.next week baru pegi rumah acik aku.sepatutnye dah lahir 27/8 tapi mak aku cakap normal la tu anak first kadang kadang lewat seminggu atau cepat seminggu.hari tu aku tanye mak aku aku lahir lambat ke cepat.and the answer is dua minggu lebih awal.ternganga aku.nasib baik aku normal je.syukur syukur.


hari nie first day masuk sekolah lagi.welcome to school la lepas dah seminggu cuti.lepas tu sekolah time bulan puasa.aku tak rase ape ape pon.selalunye balik pukul 1.10 tapi disebabkan puasa balik sekarang pukul 12.45 atau 12.30.walaupun tadi dah pukul 12.00 still terasa pagi.duduk dalam kelas je dengan hujan nye.sejuk sampai menusuk ke tulang tulang rusuk ku.


sekarang selera makan menggunung gunung.bapak aku la ni baru nak sahur belum puasa lagi dah sibuk nanti buka nak makan pe.bile dah tanye macam tu mula la kuar macam macam dari mulut naga naga yang kat rumah nie.kejap nak makan ni la tu la.bawak bawak la bersabar.semalam je makan speghatti,kuih cara berlauk,lauk asam pedas,salad.asam pedas tu saje saje masak sebab mak aku nak bawak balik UPSI buat sahur katekan.salad tu arahan bapak aku.campuran daripada salad,carrot,green apple,buah buahan campran yang dalam tin dicampurkan dengan mayonis.uhhh rase nye super la

hari ni menu buka puasa idea aku,
tak sabarku memakan mu
yummyyy,yummyy

Thursday, August 27, 2009

ramainye anak saya!!!

0 kate-kate kepoh
seperti yang anda tahu.hari ni aku ade practise choral kat sekolah.aku nasib baik bangun awal sebab ade orang call.kalau tak dah terlajak.awal jugak aku sampai tapi mase tu baru bape kerat yang sampai.and at the same time cikgu cikgu ade perikse PTK.aku tak tau ape tu PTK tapi mak bapak aku penah ambik pekse tu.tahun ni dieorg tak ambik.ingatkan nak buat kat kantin luas sikit kawasan.tapi terpaksa la buat kat pondok ICT yang sempit sebab nak control suara kiteorg supaya tak ganggu cikgu cikgu periksa.dah la sempit,panas pulak tu,dengan kehausan tahap gaban macam nak tumbang je mase tu.hari ni aku rase cume ubah intro je.punye la lame nak dapat.agak kureng sporting dieorg tadi.ade gaye pokok,beruk,burung,harimau,katak and lagi satu tak ingat la.

tadi aku bawak laptop kat sekolah cause nak tunjuk design baju class.malas nak print buat bazir ink je.sekali nak mintak no. kad pengenalan.
ni hanya beberape design aku.ade lagi aku malas la nak letak.yang ade gamba awan tu ayatnye baru aku perasan kat sekolah, ayat tu macam orang mati.anan kate kelas kitetu tak kan la dah terkubur.nanti letak kat bawah baju letak rest in peace.gilak betul.balik dari practise die singgah umah aku buat baju gak.nanti ade secong punye choice.lantak la budak kelas nak yang mane.kalau tak puas atie lagi aku pelangkup je dieorg.tak nak buat sendiri.ape susah.tadi balik tumpang teacher.ingat nak balik suruh mak cik aku ambik.aleh aleh tak de kedit.balik la naek bas.tibe tibe teacher stopkan kereta.ramai gak yg tumpang dalam 8 orang gak.aku duduk seat sebelah teacher.belakang 3 orang pastu 4 orang kat bonet teacher.bukan bonet yang tutup tu.kereta teacher pelik sikit.belakang tu teacher bentang toto untuk anak anak die kot.tgk toto and bantal pun tau.

macam kat pasar malam bising dalam kereta.tergelak gelak.kat belakang yang tak boleh bla.macam kandang kambing.azira boleh cakap 3 seringgit.murah gilakk.tadi teacher bawak macam pelesit.kat simpang masuk kg merbau sempak ade lampu merah.dieorg bising cakap"eee orang tengok kite la".teacher kate orang tu mesti ingat teacher ramai anak.teacher kate kalu dieorg pandang lambai je.maka dengan itu mereke mereke tu melambainye.lurus betulla..ala saje la tu..

out dulu..esok ade practise lagi pukul 10..uhhh nak nangis je.seni tak siap lagi.

Wednesday, August 26, 2009

puasa hoii

0 kate-kate kepoh

Selamat Menyambut Ramadhan yang mulia ini

amacam korang puasa??penuh tak??aku dah tak penuh la ..uhhh kesian betul.kene ganti..puase ni banyak betul dugaan.menduge keimanan betul.first puase kat rumah atok aku kat Sekinchan.petang balik sekolah ready nak balik kg.sebelum tu pegi ambik tunang mak cik aku kat shah alam.mlm baru ambik sebab melencong ke TESCO.dalam pukul 8.30 baru bertolak ke kg.selalunye 1 jam lebih dah sampai.tapi hari tu berjam jam.pukul 11.30 baru sampai.ni sume sebab jam tahap gaban.aku dalam kereta asyik makan makan makan.gilak betul.samapi mak cik aku tegur.ye la boring betul dlm kereta, makan je la.dah tak de keje.

esok ni Khamis,aku ade practise choral.doakan akunye tak haus tak lapar dan bersemangat.esok mesti kene push abis abisan.nak bla dulu.makan dulu.baru idup HAPPY.

Thursday, August 20, 2009

bebas dari dijajah hanya sementara

1 kate-kate kepoh
wahh sejarah gitu..ni aku bukan nak cakap pasal sejarah sejarah..buat aku sakit hati je.paper sejarah ku..oh nooo..so bad..B.sadis gile bile dapat tau markah.tu belum check ramai-ramai.member ramai kate banyak soalan yang salah jawapan..lantak la aku malas nak fikir.just waste my time.

hari khamis kire dah merdeka kirenye.trial untuk paper penting dah abis.jumaat tinggal paper pj,sivik and seni.nak kate tak payah bace nanti tak tau pape lak.tapi kenyataannye memang aku tak bace pon.hanya pegang buku bagi ilmu ilmu tu serap.sawan ape nak ilmu serap dalam kepale otak.kalau la boleh buat macam tu sekarang jugak aku kumpul buku buku pastu pegang je..genius idea..

u know what bulan puasa ni ade practise choral speaking and mase cuti sekolah ni ade practise kat sekolah khamis ni pukul 8.30 a.m..gila betol..teacher nak full swing kiteorg abis abisan.abis la.teacher siap ugut lagi sape tak datang tanpa reason markah bi kene potong.kejamnye teacher.memang patut teacher ugut.budak ada tak nak practisekeras kepala malas nak cakap dah.doakan aku tak haus and tak lapar mase choral.

sebelum trial start kan aku ada cakap pasal bengkel arab.ha ni yang nak cite ni.bengkel lepas rehat motivasi first dulu.macam biasa la motivasi bagi motivasi la.cehh..ala citer pasal keyakinan diri,kebolehan diri macam macam lagi.tapi of course la ade babak babak touching touching.tau tau je la die cakap pasal agama agama,ibu bapa.memang mase tu budak budak pompuan dah nangis la.lelaki aku tak tau.tapi terus terang aku tak keluar air mate cume jantung ngan hati aku macam nak melompat keluar.serius aku tak penah rase macam tu.ade satu part die nak sukerela datang depan bace surat yang die tulis kat mak meke meke tu.hanizam dengan azam yang keluar.waktu hanizam cakap sangkt sangkut macam keset sebab die cakap sambil nangis.tapi menyedihkan betol.mase tu la jantung aku macam nak melompat keluar.sedih gile.waktu azam biase la mungkin control kot.tapi time ustaz tu suruh pandang depan mean bukan ngadap kiteorg aku nampak die nangis.mamat ni kalau nak nangis nangis je la.

sekarang kerje aku carik lagu untuk choral dengan reka tee untuk class.choral kene tambah macam macam.kunun nye orang tu nak 1 malaysia punye..pastu biar nampak real kat hutan. nanti kiteorg maybe kene pakai costum.muke abis kene cat.dah la aku jadi harimau.macam mane la muke aku nanti.pastu yang jagi pokok ade bagi cadangan pakai rambut afro warna hijau..pakai seluar coklat..lawak gile

sampai sini je la aku berbising.bubye.

Saturday, August 15, 2009

hard week

0 kate-kate kepoh
AWAY
14,17.18.19,20,21 09 2009
Trial PMR
Bahasa Arab
Bahasa Melayu
Bahasa Inggeris
Pendidikan Agama Islam
Matematik
Sains
Sejarah
Geografi
Kemahiran Hidup (ERT)

Friday, August 7, 2009

jadi lempeng la aku

0 kate-kate kepoh
ni bukan lempeng makan tu..ishh.ishh jangan asyik fikir pasal makan.next week aku ade motivasi bahasa arab.dua hari tu duduk dalam dewan.lame tu dari pukul 7.30 sampai 3.30.can u imagine???
leper terus bontot aku.berape meter la bontot aku nanti..tadi ustazah inform suruh bawak cawan ngan pinggan.macam la bawak..suruh je bawak pinggan tapi nanti bukan pakai pon..makan dalam polisterin jugak..

aku baru dapat tau jangan blok sekolah rendah aku kene roboh.bangunan lame tu..aku and budak seangkatan panggil blok tu blok lubang lubang.blok tu memang lubang lubang.klau hujan tau tau je la air masuk.pastu kalau tengah hari panas nak mampus.walaupun banyak keburukan tapi sayang nak robohkan.anyway aku bukannye dulu duduk kat kelas tu tapi terase lain pulak bile tengok blok sekolah kene roboh.nasib baik aku dapat maklumat cepat.cikgu izuddin thankz a lot.die siap buat iklan kat myspace

Bangunan lama akan dirobohkan
1 RAMADHAN/22 OGOS 2009

bangunan ini akan digantikan dengan blok-blok
baru dan salah satu blok mengandungi makmal komputer baru
sekolah yang cikgu sudah lama tunggu..

anyway,marilah beramai-ramai melihat dan
meraikan proses melupuskan bangunan lama ini
yang mempunyai banyak kenangan dan sejarah
buat semua bekas-bekas murid
Sk Merbau Sempak


sedih weyh bile blok sekolah nak roboh.dah la bangunan tu ade nilai sejarah.kate mase jepun punye bangunan.tu aku tak pasti la.tapi aku rase bangunan tu dah berabad atau berkurun kot.



Wednesday, August 5, 2009

hoi tak malu ke???

0 kate-kate kepoh
kenape la die nie selalu mengampu orang..
kaw tak malu ke..
tolong la selama nie kaw tak perasan ke nie selalu mengampu orang..
kang aku tegur mula la tarik muka macam nenek tua,
pastu kutuk orang dari belakang..
hai manusia manusia..
sape sape yang makan cili die yang terasa pedasnya..
HAHAHAH..

Tuesday, August 4, 2009

H1N1 kah???

0 kate-kate kepoh
adek aku demam,kawan aku demam opss bukan kawan..kawan-kawan demam..ramai seyh yang sakit termasuk para cikgu.aku baru je baek demam nasib baik cepat sembuh cume still lagi terbatuk batuk macam nenek terbongkong bongkong..hehehe..tapikan mase aku demam teruk aku selalu ingat aku kene bende tu..malas nak sebut nanti kire doa la pulak..bukan aku je pikir macam tu budak lain pon pikir kene..mane tak nye simptonnye nak dekat dekat same..contohnye, batuk,selsema,sakit badan entah ape tah lagi...ramai yang kene..nie tempat aku tinggal ade sorang budak dah kene..budak sekolah darjah empat..uhhh mengerunkan kalau family aku kene..

aku skip tugas pengawas hari ni ..baik sungguh partner aku..thanks a lot Vanisha..aku patutnye jaga pagar depan sampai pukul 8 pagi tapi aku mintak tolong kat die jage dengan kakak form 5 je sebab aku ade bengkel teknik menjawab paper agama islam..agak jahat jugak aku nie..kesian die.aku cuma jage sekejap..tak pe nanti aku same same ngan kaw jage..tapi luse la esok jage pagar belakang..sekse weyh jage pagar..punye la lame nak menunggung budak budak lewat ambik slip lewat kat bilik disiplin..kalau dapat masuk kelas awal kire bertuah dah..

bengkel teknik menjawab tadi not bad jugak la..ustazah dari smk bandar baru sg buloh..bersemangat tahap ape la ustazah tu tadi..tapi ape yang ustazah tu bagi tau ustazah aku dah bagi tau...tak pe untuk menambahkan lagi otak aku nie yang sedia kosong dan blurr.tadi bengkel sampai rehat je..pastu belajar bm..belajar komsas..bahasa buku aku susah nak faham berputar belit..bahasa klasik and istana mane la aku nak faham..tapi tadi aku tak bawak buku..awal awal aku gie cilok buku ifa yang tak datang sekolah..ambik buku die bawah meja..memang tabiat budak kelas tinggal buku dalam meja..tadi aku kire selamat gak lak..kalau sape yang tak de buku kene bayar 30 sen..yang khai sibuk baham aku mentang mentang die ade buku..aku cakap la peduli ape aku.. ade akal gune betul betul..betul tak??

nie mase balik boleh "melepaskan" dua bas..hanye sebab nak menunggu si anan tertinggal kunci kat dlm kelas..kene la tunggu..dah la tunggu macam orang bodoh tengah tengah panas.nasib baik ade orang teman aku...memang ade bus stop..dari aku sekse tunggu kat bus stop yang ramai manusia baik tunggu tengah panas..boleh duduk lagi walaupun atas batu..

aku balik je terus baring sambil nak menunggu favorite drama aku..MY BEST PALS kat 8tv..sekarang aku gian dengan citer tu...as long as drama korean,china,taiwan atau senang citer pelakon muke cina cina aku tengok..kalau best aku jd fans kalau tak bye bye je kat citer tu..dah abis tgk citer ape lagi smbg internet la..mentang mentang bapak aku baru pasal wireless cehh maen bawak je laptop mane mane..aku rase macam nak on9 kat jamban je..HEHEHEH..maka dengan itu aku kene menahan nafsu aku nak on banyak kali..trial nak dekat..oleh sebab itu jugak, aku bla dulu nak mandi sumer la..

Sunday, August 2, 2009

nothing to say

0 kate-kate kepoh
TRIAL..TRIAL..TRIAL.. nak dekat la weyh..now i don't have enough time to update all this...serius sekarang aku malas gile nak update blog..klau buka blong and myspace layan kejap je..aku pon tak tau kenape..maybe memang dah menjadi penyakit semula jadi..sekarang ni nak trial..14 ogos..2 minggu lagi tu..aku start awal sebab ambik bahasa arab..berakar serabut kepala otak aku..arab 2 jam setengah..bayangkan la..betapa lama nak menunggu exam habis..seperti kebiasaan waktu exam arab aku mesti lentok punye..bukan setakat aku budak kelas aku yang laen same je..

sebenarnya aku tak tau nak citer ape..saje nak relakskan otak tadi study sejarah..sejarah uhhh..penuh otak nak menghafal..tapi bile aku dengan form 4 and form 5 punye sejarah aku rase macam tak nak idup..subjektif right??..sementara mak cik aku ade kat sini aku tanye macam pasal math..awal awal aku dah booking mak cik aku ajar math sebab die duduk sini practical..syukur gile..

minggu lepas aku hari bebas kot aku rase..betol aku rase relaks je macam tak belajar..bukan maksud aku tak belajar langsung la...mane tak nye cikgu banyak kali keluar..so adelah cikgu relief..pastu bukan buat ape ape..lagi lagi aku and budak kelas relaks abisan tak de choral..training tertangguh sekejap..hari tu pengarah perhutanan datang nak tengok choral kami serta nak check up la..aku ingat sorang je datang..sekali rombongan cek kiah die bawak..dengan pengetua turun sekaki..yang menyedihnye sepanjang nak menunggu orang tu datang aku macam orang nak mati..balik sekolah tiap tiap hari 1.10 atau 1.30 tunggu kat kantin training choral..ceyhh banyak hari weyh..dengan ramai yang sakit la termasuk aku..aku walaupun demam,selsema,batuk still datang sekolah..padahal aku dah termasuk orang yang tak payah datang sekolah..budak lain pon same..

ade satu hari tu time orang tu nak datang..aku bangun dari tidur macam nak tumbang..tapi aku nie dalam hati"aishah kaw kuatkan..choral weyh..hari nie je.pasni kaw tak nak datang suke hati kaw la""..ceyh gile berkeyakinan aku mase tu..tapi mase choral terbatuk batuk..nasib baik bukan aku je batuk..ade geng nak batuk sekali..kalau tak buat malu je..aku jangkekan budak yang sakit dalam kelas setengah jugak la..sekarang nie kalau sape sape tak datang mesti cakap demam la tu..and jangkaannye betul..

dan sekarang aku tak tau nak buat ape la..begitu membosankan..aku nak study tapi malas..itula penyakit malas tiada penawarnye..nak tidur dulu..bubye guys..


Friday, July 24, 2009

dah abeh dah!

0 kate-kate kepoh
hari ini aku dah abeh test july..3 hari je..berasap jugak kepale otak aku bace buku..lepas nie trial la pulak..ohh God..tak pe tak pe tu citer laen..nie aku nak sambung pasal treasure hunt tu..

aku bersyukur sgt sgt sebab over all b'jalan dengan lancar.maklum la nie first time kelas aku handle bende bende nie sume..sume kene buat sendiri..penat la jugak tapi berbaloi tengok..sempat jugak aku buli peserta daripada aktiviti tu tak mencabar aku menukarkan aktiviti mencabar.tak de la mencabar mane aku just nak buli.first aktiviti cari gula gula dalam tepung.hanye boleh ambil gula gula dengan mulut tangan dilarang.yang aku nie menambahkan lagi..anda dilarang membasuh muka atau mengelap muka anda yang ade tepung.kalau anda buat markah akan ditolak..kejam ya rabbi.yang peserta nye ikut je ckp aku.nak terguling guling aku tgk dieorg.sampai ade tepung tu dah jadi kueh.ketul ketul lagi tu.dalam mulut dieorg.Haa...haa tak dpt aku bayangkan.

.

ni baru kesah tepung.belum yang lagi.maap la malas nak masukkan gambar banyak banyak.then second point aktivitinye puzzle..punye la banyak ustazah beli puzzle dlm 11 jugak la.tapi yang senang senang je..naya kalau beli yg kecik kecik..sampai tahun depan pon tak siap..



third point dekat taman..aku tak de kat sane.jauh sangat dari tempat yg aku jaga.then,point keempat tiup belon sampai pecah..banyak sgt kerenah ngada ngada.tiup je la.trauma la ape la..nak je aku sekeh.dah abis sumer tempat aku lak.dieorg kene jawab kuiz agama..ambik kaw aku bagi soalan punye la senang.kalau korang tak leh jawab aku tak tau la..



masa ni dah masuk bab photogedik..aku dengan si etol pegi jauh jauh..biar budak budak tu cari kiteorg..kejam yang amat..lepas point nie nasyid time..dieorg kene kumpul lirik lirik yg dibagi setiap point..sekse gile..ade yang buat talian hayat pegi call abang die la kawan die la..ade yang lari gie kelas kawan dieorg just nak tanye lirik tu..bijak sungguh

.

sorry malas nak masuk byk gambar.nie sesi menyusun lirik and ready nak nyanyi..not bad jugak dieorg nyanyi..mase peserta sibuk menyanyi budak kelas aku sibuk berphotogedik..



banyak lagi gambar maap la sesgt sgt malas nak msk kan..ia berakhir lepas nasyid abis.little bit tired but berbaloi..mmg habis habisan buli dieorg..muke sume disaluti dengan tepung..balik pon still maen tepung..sampai kat jalan tar ade tepung sampai hari ni..pemusnah alam sekitar betol..



Thursday, July 16, 2009

penat

2 kate-kate kepoh
hari nie aku penat yang teramat sangat
mane tak nye hari ini aku uruskan pertandingan harta karun
aku salah satu yang terpenting
kelang kabut gak dibuatnye
tapi sume berjalan dengan lancarnye
berbaloi jugak
sempat gak buli peserta
tu la sape suruh ustazah bagi kelas aku buat kang dah kene ajar
punye la kejam
tapi sekarang tak leh citer
penat nie
homework belum siap
adoooiii

Wednesday, July 15, 2009

takat didih 1000000 celcius

3 kate-kate kepoh
aku rase nak fire je kepale manusia tu
kenape la kaw buat aku dan kawan kawan aku menderite
baru nak happy
kaw runtuhkan kebahagian kiteorg
ape yang tak kene ngn kiteorg??
ade kiteorg kacau hidop kaw??
kaw tak boleh tengok orang senang ke???

Monday, July 13, 2009

13 JULY 2009

2 kate-kate kepoh
happy birthday Pictures, Images and PhotosAlign Center
aku dah tua rupenye..13 july 1994 tarikh keramat i was born from my mother's womb..lahir waktu maghrib pukul 7.13 mlm..best siak mase nye..terbalik je..

walaupun hari ni birthday patutnye berseronok tapi aku sebaliknye..hari ni la aku saket perut tahap rase nak putus urat perut..pagi tadi dah la lambat masuk kelas hanye sebab perjumpaan pengawas..berjela-jela "ceramah"..aku seperti biasa menyumbatkan telinge awal awal..ish jahat aku nie..aku mase yang pertama PJPK..tapi aku kene buat amal jariah la pulak..aleh aleh dah sampai kat tangga nak turun ke dewan si T lak panggil suruh cari budak upper six..dengan hati yg berat pergi la berjuang la jugak...meronda la pe lagi..abis satu blok aku pergi terjah tak jumpe jumpe..pergi ulang balik tgk..aku rase aku lalu lalang depan kelas upper and lower six byk kali gak..macam org sawan je bile aku tanye cikgu kat bilik guru mane kelas enam atas sains..rupenye kelas tu berkongsi kelas..sebab budak sikit..rase nak tercabut tulang tulang kaki aku..

pastu aku pergi la dewan..mase tu tengah senamrobik..aku tak ikut dieorg buat pon sebab dh tak larat gile..dieorg ajak buat tarian doreamon yang hari tu kiteorg buat..aku terpakse patahkan hati dieorg..krek..krekk..HAHHA..aku tak buat..dieorg je buat..pastu naik kelas aku dh mula rase sakit perut..mase tu boleh relaks lagi..sepatutnye belajar math kat kelas then pergi lab sebab kelas busuk..tak tau kenape..sampai je lab dah rase macam tercabut nyawa..sakit ya amat..aku belajar tak fokus langsung dok terbaring je..macam orang sakit..ehh memang sakit pon..mase tu dah mamai dah tahap kronik..pastu cikgu soal macam mane nak kire nie..aku sedar lagi mase tu..tapi mate dh tutup tutup..tibe cikgu panggil aku

T: ha aishah yang ngantuk tu tu..mcm mane nak kire luas nie??
aku:.(bangun agak lambat)..saya bukan ngantuk cikgu sakit perut cikgu(slow sound)
hanna:cikgu die tak sihat
T:ok ok jawab duduk

aku pun jawan la duduk..nasib baik boleh jwb kalau tak naya je kene bantai..aku balik kelas dh tak boleh diri tegak..dh macam nenek tue habis..yang si hafiz dok tanye..kaw puase ke??..mane ade sakit perut la...ohhho.aku memang dah tak larat mase tu..rehat ingatkan nak lepak dlm kelas..tapi tak tau la perut aku meragam nak buang hajat..pergi la toilet tingkat atas sekali..azab gile nak mati..blok tu la yg aku round bagai nak gile..pastu aku terus jage blok F ditemani yuni and hanizam..due org tu ngelat patutnye jage kantin.tapi tau tau je kantin sape sape tak nak jage..aku bukan jage blok..duk duduk kat tangga depan bilik guru..selambe rock je aku duduk padahal cikgu lalu lalang..biar a'r aku dh tak larat..aku hampir bocorkan mate sebab sakit tapi tak bocor pon sebab boleh tahan..tapi aku bermandi dengan peluh..pdahal hanye sakit perut..pastu si adi datang menjenguk..minah dueorg tu sibuk menghafal choral..uhh rajen gile..si mengajar minah minah tu menyebut..biase a'r la kalau dh teror bi blh jadi cikgu lagi tu..pastu tibe dtg kat aku.

A: kaw pe hal shah??
aku:sakit perut a'r
A:pergi la rehat
aku:(muke dh sakit tu)tak nak

pastu aku bangun la sebab dieorg ajak gi kantin..aku suruh dieorg gie aku tak nak gie sebab dh tak larat.die blh ckp..kaw larat tak ayam..kang tibe tibe tumbang aku tak tau..dlm hati aku ehh bile mase lak kaw di bagi mandat panggil aku ayam.wah whahha.kaw hanye boleh panggil aku hidayah virus bin bubba sebab tu anak kaw..

bi teacher tak de nasib baik ustazah yg masuk.aku boleh tidur habisan kat belakang..yang azira dengan rela hari aku tak suruh tibe tibe kipas aku pakai buku die..mase tu aku tgh pejam mate je.tibe tibe terase bende sejuk..bukak mate mase tu ohh zira rupenye..ok ok sambg la kipas aku..HA.HAH..mengambil kesempatan lak..pastu boleh lak menyerang sakit kepale..aku mintak kat hanna panadol..aku nie tak suke mkn panadol tapi sakit tahap giel..aku mkn gak..tidur lagi..agak nak abis mase ustazah aku terbangun..

mase tu aku terase macam nak melompat..tak tau mcm keajaiban..tibe tibe rase sihat gile..mase geog aku dh boleh kacau orang,kutuk cikgu..rase nak terbang pun ade..yg khai gelak je...wahh dh sibat hyper semacam..betul mcm magic seyh..padahal aku mkn ubat yg nurse bagi mase inject..tu ubat tahan sakit kut..aku tibai makan je..

tadi aku and the geng satu kelas meeting ngn bapak aku pasal jamuan akhir tahun kelas..kelas aku tak suke buat bende simple simple..tahun nie tahun akhir so cadang buat kan pulau pangkor.tadi meeting habis habisan..aku bengkek je tadi..bile bapak aku suruh org cadang sape jd s/u..sumer pandang aku..aku nie pe lagi.."ape hal korang pandang pandang"..akhir nye aku jd s/u gak..korang saje je nak dera aku kan..bajat dlm rm1100.tu baru duit sampai bulan nie..gilak byk duit.tapi bapak aku ckp still tak cukup..so bpk aku bg care nak dpt duit..cadangannye buat jualan..lepas diskus segale bende akhirnye kiteorg buat julan hari khamis nie sebab mase tu ade pertandingan harta karun..so ape lagi ambik kesempatan la..then ade cadangan lain hari sabtu nie budak form 3 ade perkhemahan persatuan dan kelab.bapak aku suruh jual mase tu,cuci kerete ke..gilak punye idea tapi dlm proses nak buat ke tak..aku rase mcm jadi..duit tu sumer masuk dlm duit kelas...wahh terperinci betol..

budak2 sumer kate mcm menteri betul bapak aku bercakap..aku jawab je la mcm korang tak tau bapak aku mcm mane..tau tau je la..

p/s; to all my friend yang aku syg gile thank u sooooooo muchhh sbb wish birthday..aku sayang korang sumer..