f

Monday, February 22, 2010

saya mahir mendajalkan tandas

4 kate-kate kepoh
tu la cikgu sape suruh bangkitkan isu tandas-tandas ni
kan saya dah buat topik
thank u la cikgu sebab bagi ingat macam mane saya dajalkan tandas rumah saya
terime kasih cikgu byk-byk
nnt saya bagi award ;D

Boleh jalan la aku nak bg award
aku sendiri pon tak penah dpt award
ni kan pulak nak bg cikgu


aku nak citer pon malu-malu tp aku pikir balik aku ni pemalu sgt ke
ushhh kalau aku pemalu sgt aku sendiri pelik.
sikit malu tu ade la..

tajuk ni aku suke sgt
dah lame pikirkan bile la nak post entry ni



care aku dajalkan tandas adalah secare tidak sengaje
ingat TIDAK SENGAJA

aku sebagai penghuni dlm rumah telah dibahagi tugas rumah masing2.aku telah dibagi mandat basuh baju.lek a'r pakai mesin separa auto.maknenye lepas baju tu maen lari-lari dalam mesin, baju akan diangkat untuk dimandikan dalam besen supaye hilang sabun.lepas tu diangkat baju itu-itu sumer diletak atas kerusi plastik yg telah dicilok dari sekolah(duduk dalam sekolah).lepas tu mase untuk mengeringkan baju-baju berkenaan.tu baru tugas aku.aku pakai mesin yg ade bunyi turbo yg agak hebat.sape yg penah tgk aku keringkan baju, mesti aku pandang dgn pelik gile seperti tunang makcik aku.siap aku tanye "nape cik??ade rase nak belikan mesin baru?"

adek-adek aku jugak dah dibagi tugas.ade yg jemur baju pagi-pagi bute, basuh pinggan selagi ade dlm sinki, kemaskan periuk belange pinggan mangkuk ke dlm almari, lipat baju, kemas rumah.kami tak macam korang-korang.mase kecik-kecik anda duduk relaks je.kami tak de org gaji sebab tak mampu nak upah, kami duduk dengan bapak kami sebab mak kami sambung blajar full-time, anda tak kesian ke?????
tak payah susah-susah kesian,kami dah biase* merendah diri la pulak

mengikut tugas aku, lepas bilas kene buang ayak besen tu.so aku dgn pantasnye mengangkat besen yg berat nak mampus penuh dgn ayak-ayak yg kotor membuang ayak tersebut dgt lobang tandas yg cangkuk tu.laju je buang jadi dgn barang-barang sekali aku buang.
ada paham??


barang-barangnya: sabun badan, berus baju, spender, berus gigi, ubat gigi

sebenarnye aku tak tau dlm besen tu ade sabun badan, so maen buang je la ayak tu, jadi tak sempat nak sambut sabun tu dah jadi sajian lobang tandas tu.dlm kiraan aku sabun mandi dah 3 4 kali menjadi mangsa aku.

berus baju pulak telah diltkkn tepi lobang tandas dekat dgn paip.so bile ayak tu deras mengalir ke lobang tu, ayak tu mengalir jugak keseluruh tmpt dgn deras, mahu tau mau ayak tu menarik berus baju kedlm mulutnye.sabun baju baru sekali menjadi mangsa aku.

ha spender.citernye aku tak nampak dlm ayak tu ade baju lagi.dah la kecik spender tu.lepas tu ayak kotor warne hitam, jadi buang je la, ape lagi menjadi mangse batu belah batu bertangkup jugak la.ini mangse yg terbaru dari aku.

berus gigi dan ubat gigi ceritenye same dgn berus baju merangkap berus basuh kasut.cume ubat gigi sekali je dan berus gigi berkali-kali.

mase ni reaksi aku mase bende-bende ni menjadi mangse aku, aku hanye ckp"ohh no".lepas tu biar jela.bende dah tak de buat pe dikenang.ceyh ayat tak boleh bla..bile org tanye nape barang-barang banyak hilang, aku hanye diam dan ambik bantal dan tutup mulut sambil gelak.aku buat muke seposen je la bile org tanye dan ckp mane org tau..abis tu nak aku ckp, tandas tadi nyanyi
"batu belah batu bertangkup, aku nak makan.................................."
.sah-sah kene cop free.


kate-kate akhir dari saya, maju la tandas untuk anda...dan contohi la saya.



Sunday, February 21, 2010

Korang nak????

13 kate-kate kepoh
Pilih anda nak yang mane?? saya belanja
sekarang ni tengah bermurah hati
poket pon tgh "tebal"
sekali-sekali nak la jugak buat amal jariah




















dah pilih??
so macam mane citerase anda??
yang mane anda nak??
semua??
ok saya belanja..
















anda bayar ;D



Assalamualaikum

Friday, February 19, 2010

mak ku berkung fu.HEBAT!!!!!

10 kate-kate kepoh

ade bran??? jom lawan ngn aku.*yo yo o je nak lwn.comel bai hamster ni....

bab-bab kung fu ni i like u.nyahh suke tgk abg-abg cine lawan.dpt tgk badan mereke yg ketul-ketul tu.kilat-kilat pulak tu tgk
walaupun kau dah tua sekarang, kau tetap dalam hati aku sayang...*kembang tekak aku


actually, takde makne title kat atas cam tu.mak aku mane ade kung fu. die buat
mee kung fu

anda baru tau.saye pon baru tau.saye sungguh kuno..ishh ishhh kesian.tak tau la dalam dunia ni ade name mee kung fu.setakat mi hailam, mi goreng, mi kuah and so on aku tau la...ni mi kung fu pon ade.nak tanye ade mi silat tak atau mi wushu ke or mi takwando ke.ade tak.mi belasah aku tau...


korang nampak macam ape??

mule aku nampak macam lempeng.lempeng?? asal lempeng tebal semacam
tgk dekat-dekat macam telor goreng tp edisi besar punye.
aku cocok-cocok awat keras la pulok
sekali kene marah dah dgr bapak aku sebab cucok-cucok makanan

mane tak ye pelik sgt makanan ni
skali bapak aku ckp name bende mee kung fu
makanan ni terbentuk hasilan dari campuran telur dgn kuew tiau*sorry chek tak tau nak eje cam ne

makannye dgr sup.bkn sup biase.entah campak-campak pe yg patut tibe-tibe jadi.sodap pulak tu..kuahye rase macam mushroom tapi cair sikit.gitu la..tp mmg menarik tgk.sebab colorful..pelangiii..tak de la colorful mane.tp ade la byk colour.




sebut pasal seni mempertahankan diri.dulu mase kecik-kecik ade la masuk takwando.kecik la sgt.rasenye mcm darjah 1 kot.biase a'rkan mule2 tali putih.tp yg aku ni hampe bape kali je dtg kelas lepas tu lesap..sebab M la aku jd cam ni.mase tu penah la ujian jugak.lepas pulak tu tp sbb malas aku tak teruskan.skrg ni sepupu yg darjah 4 dr berwarne2 tali takwando die.tak jealous pon.mak die kate masuk je takwando, ujian sane sini tapi lembik jugak...aku gelak je la..atleast die blajr jugak tak macam aku separuh jalan.so contohi la aku..

terima kasih sayang sbb jd peneman i setiap mlm

6 kate-kate kepoh






thank u sayang bagi i peluk u malam-malam






thank u sayang bagi i cium u hari-hari.dh la wangi lagi tambah cinta hati i pada u





thank u sayang sebab u handsome sangat-sangat sampai i tak boleh lepaskan u







thank u sayang sebab buat i angau dekat u tiap-tiap hari







thank u syg sebab buat i jadi gile tengok u







thank u syg sebab u terime i dgn seadanye walaupun i tak cute macam u




thank u sayang sebab u madukan i dgn org laen








thank u so much SAYANGGGGGG











Wednesday, February 17, 2010

Tangan Yang Boleh Dimakan, Sumpah Tak Selera!!!

14 kate-kate kepoh



meathand
Kreatif (ke tak ada kerja) sungguh pencipta makanan “daging tangan” nie. Kat Malaysia nie ada begedil jer (betul ke eja camtue). Cuba korang bayangkan tetiba kat food court ada jual daging tangan macam nie. Mahu hilang selera nak makan tengah hari. Geli gile nie.
Kalau anda rasa anda pencinta barangan eksotik, sila baca artikel ini lagi sebab ada 8 lagi gambar daging tangan @ meathand untuk tatapan anda. Kami tak bertanggungjawap sekiranya anda muntah secara tiba-tiba.
P.S: Kalau tengok elok-elok, korang akan perasan ada bawang kat tangan dia. Weeeee ~~
meathand
meathand
meathand
meathand
meathand
meathand
meathand
meathand




perhatian: gua copy dari email gua.jgn mengade-ngade ckp gua copy dari org laen.*ni keadaa yg tgh marah

Monday, February 15, 2010

tengok jgn tak tgk .rancangan b-rick (party part II)

0 kate-kate kepoh


ni aktiviti sebelum menunggu peperangan berlaku.lepas-lepas, makan-makan sampai licin, cot-chet,cot chet, bebel sane sini, melalak kuat-kuat, pasang lagu macam nak pecah rumah aku,lari sane sini mcm tengah-tengah panas, lepas tu sempat lagi maen baling baling belon air abis basah baju, maen basikal kat bukit tengah tengah hari bute, posing-posing,...dan byk a'r lagi

kami tgh buat satu vidoe yg tak seberape.mintak maap la cameraman goyang-goyang biase la upah yg tak pro lagi belum di tauliah kan..klau tak dgt kuat kat volume klau tak dgt jgk buat-buat dgr la

video ini diasakan oleh ANAN or b-rick

hos I- anan
hosII- nad
cameraman-isha
*menempah glamour


RANCANGAN B-RICK

video

Friday, February 12, 2010

Party belakang rumah dan tepi rumah Part 1(aku dah berzaman nak citer tapi sekarang ade mase nak buat penulisan yg tak berformat)

9 kate-kate kepoh




chek suke gilo ngn budak ni.temban mcm apam.rase macam nak cubit-cubit je pipi die.senyumnye mengode gile.auwhhhhhh cair siot aku..kulit die dah la putih melepak biase la anak chine.lepas tu badan boleh dipeluk-peluk..uhhh best gilak..heehehhe..

itu hanye sekadar mukadimah

ni ha nak nak story morry ni.aku dah la berzaman nak citer pasal ni.tapi takde mase nak karang karangan ni.karangan sekolah pon tak siap lagi.biase la pelajar "cemerlang" katekan.party ni tujuan nak rai budak-budak yang nak pegi sekolah laen.memang sedih gile mase nak balik.tapi satu hari tu gunekan untuk bergumbira sampai gile a'r.

MAJLIS PERPISAHAN "KOT"

venue:rumah aku-tepi rumah and belakang rumah
mase: 10.00 pagi hingge 3.00 petang
hari: ahad-24.01.2009
bayaran: 8 ringgit satu kepale*tu pon yg lebih aku yang tanggung


pagi yang cerah kini sudah gelap, aku bangun dari tidur.lepas solat ingatkan nak tidur balik.sekali kene panggil nak makcik aku suruh sediakan barang-barang nak masak.terpakse la akur.makana siap pagi tu jugak..cepat dan efisyen sungguh kiteorg ni kan*masuk bakul angkat sendiri nampak.ade sape-sape nak order.gerenti sedap hingga menjilat jari.
menu: spegetti, steamboat yg boleh la dikatekan steamboat, ayak sirap sejuk, dan makanan-makanan sponser yg laen seperti kek, mihun dan sebagainye..

dieorg dtg dalam pukul 9.30 gitu-gitu la.tapi tak sumer lagi.yg jauh-jauh dtg cpt skit.so mereka-mereka itu terpakse la mengemas kini rumah aku.kene dere angkat meje bwk kuar,kusi-kusi, tempat pembakar, makanan-makanan kene bawak keluar, kene buat ayak yg suruh tu aku la madamnye.. ni gambar yang aku sediakan sebagai paparan berite hari kemarin.



ade banyak lagi gambar.eden dah tak larat dah ni.ni baru bab makan-makan.banyak lagi bab.aku kalau bab bakar-bakar ni serahkan pade bapak aku.lagi pon bapak aku cikgu dieorg gak.so takde hal.gerenti sodap bile di makan.
ni ade video sikit-sikit je la.

video

kiteorg boleh lagi sambut birthday member ku.mai and syam.mai hari tu and syam esok .so buat skali harung je la



kami sebagai bekas pelajar arab.kene la nyanyi ala islamic skit.so saksikan la

video


post akan datang: mandi tepung and rancang b-rick

p/s:maap gambar mls nak upload byk.tak pandai nak buat scroll tu.klau ade code bg la.yg senang je.jgn yg complicated.jgn complen ok..