f

Tuesday, November 30, 2010

Aku blogger ! So What ???

20 kate-kate kepoh


segmen bang ben sudah kembali dah..yang terbaru..yang terhot..yang fresh lagi dari ladang..yang ape lagi erk..pape je la. so ape lagi join la klick here


segmen di menyuruh kite ceritekan latar belakang blogger.so here we go..

aku masih seorang pelajar yang meningkat umur ke tingkatan lima tahun hadapan..as u know form 5 SPM seyh..serius takut gile..belajar dalam aliran sains tulen..ala yang ada biology tu..aku nak bajet nak jadi doktor..so doakan aku jadi doktor yang berjaya..bapak aku kata jadi doktor gigi cepat kaya..betul jugak..sekali tampal..pasang pagar besi,cuci gigi boleh dapat ribu-riban..amacam..boleh jadi tak..doakan aku berjaya menghafal bahagian gigi..nanti bila bukak klinik boleh dapat diskaun harga blogger..huahuahua..menatap di negeri selangor darul ehsan yang tak tau la ehsannye banyak ke..asyik tebang pokok yang tak bersalah je..lokasi area sungai buloh aje tapi aku akan berhijrah ke mana??..aku akan bagi tau..rahsia..


Jawab soalan berikut:


Apa pendapat anda tentang dunia blog?

it so fun..really..aku boleh tahu dulu apa yang orang lain tahu..aku sekarang menyebar gossip artis pertama dalam kelas..diaorang bukan percaya pon asalnya tapi tiba-tiba keluar berita semua mohh pakat dekat sama aku..lepas tu blog aku boleh dapat ramai kawan..dah la kepale gile-gile same den..so bile digabungkan kepale gile-gile..meletop la..blog jugak aku dapat banyak tips..tip kesihatan..tips fashion.tips personal life..tips makeup walaupun aku tak bermakeup still follow ok..jadi tak la ketinggalan zaman macam orang batu..orang jahiliyah



Sepanjang anda menjadi blogger, apakah perkara positif dan negatif yang pernah anda alami?

yang positif of course dapat belajar something new..macam aku cakap dapat banyak tips and kawan..seronok tak terkata..dari benda yang aku tak tau jadi tau..dari kosong sekarang dalam proses penuhkan..ha..dapat award..sesesuatu yang best bila orang hargai kita..sape la nak hargai blog aku yang cikai lagi murahan ni..then perkara negatif bile orang tuliskan shoutbox

punggung aku lebar



sumpah aku gelakgila-gila sampai menangis-menangis..wahai hamba allah ni kau pernah tengok punggung aku ke..sumpah aku sendiri tak pernah tunjuk gambar punggung dalam blog aku..buat malu je..wahai hamba allah tu, ustazah aku cakap kalau kita cakap sesuatu yang buruk kepada orang lain, sebenarnya pada hakikatnya dia cakap diri sendiri..so terima hakikat kau cakap sendiri yang punggung kau yang lebar..hahaha



Apakah blog ini hanya untuk mencari nama/glamour?


of course tidak sama sekali..blog ni hanya tempat aku membuang segala idea-idea yang merapu ke yang bernas ke..dari membazir bersepahan idea baik tuliskan walaupun tak la best sangat,,tapi apa aku kesah..asal aku puas sudah..kalau aku nak carik publisiti murahan baik aku tunjuk gambar bogel aku je sebab ramai nak tengok tapi aku masih ada otak yang waras dan sihat masih berpegang pada agama...so tak payah la nak buat kerja-kerja yang tak berfaedah tu..



Banggakah anda menjadi seorang blogger?



saya begitu bangga menjadi salah satu blogger di Malaysia ni.bukan semua ada..di sekolah aku boleh bangga la aku blogger yang agak tegarla walaupun tak semua tahu aku ada blog..tapi masa yang akan datang diaorang akan tahu sebab aku nak buat sesuatu nanti..tapi dalam dunia blogging aku masih mentah macam bayi lagi sebab even tiga tahun ada blog tapi macam satu bulan ada blog..ye la dua tahun dan beberapa bulan tu aku tak matang lagi..tak tahu ape benda..zero tapi bile mula matang baru nampak cahaya tu.*.ceeewahh dah macam cahaya keimanan pulak


bang ben saya tak tau la sudah berapa tapi dah lebih 100 patah perkataan..dah macam karangan daa..mari la join beramai-ramai.click di atas ok ;D


Contest Mata Paling Menawan

8 kate-kate kepoh
MOOD:maseh belum keluar mentol ting ting tu..


  • anda WAJIB menjadi follower LAMAN CONTENG MISS LELAYANG
  • terbuka kepada blogger perempuan dan blogger lelaki
  • tarikh tutup : 5 Disember 2010 [sebelum pukul 12.00 malam] hehe
  • 2 pemenang akan diambil bagi setiap kategori :d
  • pilih gambar kalian dengan pose mata yang paling menawan korang rasa [boleh edit la sikit-sikit]
  • kalian buat entri pasal contest ni dengan tittle : Contest Mata Paling Menawan
  • buat satu perenggan : kenapa anda rasa mata anda menawan ?
  • letakkan banner kat side bar & masukkan link n3 ini
  • selepas tu ... letakkan link entri yang anda dah buat dekat entri miss lelayang ni



so aku decide pakai dua gambar..boleh la miss lelayang..


non-edit


edit


aku nak bagi korang menyampah ni..kalau rase nak muntah sila tekan pangkah awal..aku takmo bersepah muntah atas laptop korang..sape yang susah nanti..korang jugak bukan aku...huahuahua.

soalannye kenape anda rase mate anda menawan..sebab Allah dah bagi mate dekat aku yang terbaek yang aku pernah dapat..boleh melihat orang lagi..tapi aku sendiri yang mencacatkannye..tu la akhirnye aku pakai cermin mate daa..tu la tengok tb depan depan sampai terjojol bijik mata..ok..pic yang pertama without edit..lawakan..hahaha..ori tau,,mane main edit edit ni..agak sepit kesan dari pakai cermin mate tapi aku tetap bangge ade mate cun macam ni..agak lawak tengok mate sendiri saiz mate berbeza..sebelah kecik sebelah besar..ade aku kesah..mate aku cun..huahuaha.pic kedua with edit..aku main jugak edit sebab gambar ori memang mate kecik so aku kasi besar sikit..cutekan macam mate teddybear..sile muntah sekarang..kesimpulannye aku bersyukur dapat mate yang sihat*walaupun pakai spec ok..



BYE ;D



Jom Terjah Blog AnakDaraDen

4 kate-kate kepoh
MOOD: takde idea nak tulis ape..so masuk contest banyak..
tunggu mentol keluar dari kepale nak citer pasal ape*ting..ting..




create your own banner at mybannermaker.com!


name pon lucky draw so sesiape yang banyak tuah di kaki ke tangan ke dia la yang menang ;D
hope aku ni ada banyak tuah sebab selalu ye fail bab tuah tuah ni.


Mari sertai secara berjemaah


jadi follower AnakDaraDen


copy banner seperti di atas di blog AnakDaraBen dan letakkan di sidebar blog anda


Post entry mengenai contest ini (tajuk entry "Jom Terjah Blog AnakDaraBen"), sertakan sekali pic di atas dan tag 2 orang rakan korang.


Alert kan kat AnakDaraBen yang korang dah join contest ini di comment box so senang tuan rumah nak terjah dan skodeng nanti.Mudah kan?


Nak tag:

Kak Suria

Aerzee Fathenee


Hadiah Menanti Amat LumayanSmiley