f

Saturday, September 5, 2009

nama

kali ni gune short tittle je la.nak tanye ni adakah nama mempengaruhi seseorang??aku selalu tertanya tanya.nama penuh aku Siti Noraishah and maksudnye Puan Cahaya Hidup Bahagia.hahaha..kepelikan betul.nama adek adek aku lak :-

amira: puteri
amin:nama gelaran Nabi Muhammad
arfah:tak pastu pulak.
arif:bijaksana
aida:tak silap kekayaan


yang arfah tu aku tak ingat la.tapi selalu kiteorg kaitkan dengan padang ARAFAH kat mekah tu.tapikan kalau mengikut makne makne nie macam tak sesuai je.maksud amira puteri.adek aku puteri??tak percaye aku.puterikan selalu lemah lembut,sopan dan sifat sifat yang sewaktu dgnnye.tapi adik aku sebaliknye.dah la garang mcm harimau mengalahkan aku.yang laen ade jugak kene mengene.

nama Fairuz adalah nama syurga.pakcik aku namanye Fairuz tapi dipanggil Alim.pelik betul..aku tanye la mak aku kenape nama acik panggil Alim rupenye berkenan dengan maksud.mak aku cakap waktu kecik pakcik aku selalu demam.atuk aku pon tak tau kenape.pastu ade orang nasihatkan tukar nama sebab namanye terlalu berat.atuk aku tukarla panggil Halim dan sekarang dipanggil Alim.Tapi nama dlm sijil kelahiran still Fairuz.

Pakcik aku nie jugak baru dapat anak yg aku cakap ari tu.dapatla sepupu baru.namanye Abu Najat.mule mule aku sampai rumah acik aku terus tanye nama baby.

aku: acik nama baby ape??
acik:ABU
aku:abu cik??abu??abu??
acik:ha Abu..Abu Najat
aku:ye ke??
acik:iye..

mase aku dengar tenganga aku.mak aku cakap klasik ape name tu


comel gilak budak nie.tahun lepas aku dapat dua sepupu baru tahun sorang.tahun lepas aku balik kg tengok baby aku jadi baby sitter.tapi best.aku boleh cakap kat acik aku yang aku nak cabut kepala ayuni(sepupu).acik aku cakap"ha cabut la.hang nanti acik gantung kat kipas"
sepupu lagi satu pun aku cakap mcm tu.


weyh cuti esok,
selasa dah gerak gempur
hoi nak raye dah
terasa kejap je puasa,
lagu raye dah berlagu

2 kate-kate kepoh:

Monkey D Luffy said... BALAS

cantiknya makna nama ko

isha said... BALAS

kapten: makaseyh makaseyh =)

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D