f

Saturday, November 13, 2010

IF I HAD RAPUNZEL’S HAIR

korang tau tak cerita rapunzel ni.ala yang seorang perempuan ada rambut yang tersangat sangat la panjang..tak kan tak pernah kot..mesti pernah ni..cerita rapunzel ni dah dimainkan banyak kali dalam banyak version..version melayu yang cerita yang dilakonkan oleh adek natasya hudson tu..ala lupe la name cerita tu..tu la shah banyak sangat makan semut*biskut semut ok bukan semut tu...kalau yang cartoo tu dalam cerita barbie pon ade.kalau siapa yang perasan ade la..aku sendiri masih lagi tengok cerita budak budak ni sebab nak berangan yang kite ni rapunzel..

kalau la aku ade rambut panjangnye 70 kaki yang warne gold and shiny agak-agak boleh buat pajak gadai tak??sehelai RM1000++.Aku ni bukan tau harga emas..tapi agak agak boleh tak??

kalau korang ade la, nak buat ape ha???
aku ingat nak sedekah la sikit dengan orang-orang yang tak de rambut..boleh tak??tu namanye buat amal jariah*apekejahnye shah derma rambut amal jariah..mereng seminit..boleh la tu derma..kesian dekat pakcik-pakcik yang tak de rambut..nampak tak hancem..tapi nanti letak rambut aku yang shiny gold tu mesti hancem and bini-bini mereka mesti tak lari cari orang laen..*boleh pakai tak teori ni..

kalau la ade rambut 70 kaki panjangnye macam dari rumah aku nak pergi sekolah, aku nak buatkannye sebagai transport aku pergi and balik sekolah..gile betull..tapi best seyh..bayangkan rambut kite ade magic and rambut tu hidup*mmg la hidup klau tak mcm mne tumbuh..adoii shah lembap betul..kite suruh je dia bawa kite ke sekolah dengan care macam tikar terbang..boleh tak??balik sekolah pon macam tu..amacam best tak..boleh ajak member sekali..buat bisnes pon boleh..kalau nak bas balik rumah limapuluh sen,aku cas seringgit la sebab dapat terbang..susah tu nak terbang..tempat lain tak dapatnye..ni pon special price harga kawan-kawan..kalau pelancong tengok la aku kautim macam mane...best pulak berangan cam ni..


aku nak suruh rambut aku pergi rompak bank..boleh tak..aku akan sediakan peluru berpandu dekat rambut ku, bom kuasa tinggi..and ha ni la nak buat rambut aku jadi halimunan..nanti bile rompak orang tak tau...hahhaha jahat gile...aku nak order je kat rambut suruh bile ape-ape tanpe aku nak gerak..mak suruh beli tempe ke,gule ke,telur ke order je kat rambut..semua perintah akan dilaksanakan...

aku teringin nak buat fashion rambut yang pelik-pelik.boleh masuk book of record..amacam..

stylo abis rambut ni...tapi yang payahnye kene kendong rambut macam kendong bayi dalam kandungan.orang mengandung baby dalam perut..ni mengandung bawak rambut yang panjang nak gile dekat kepala.boleh anggap Albert Einstein tak?? orang cakap dibelakang kepalenye besar.ape betul ke??...

aku nak buat rambut pelik-pelik gulung sane gulung sini lilit sane lilit sini tapi nak kene ada pembantu la..uhhh mane boleh buat sorang diri..tujuh hari tujuh malam entah siap ke tak klau buat sorang.





ade bran nak bawak style rambut macam ni dekat sekolah or dekat public???tapi ini semua terbatas sebab itu hanye la angan-angan kosong...korang berminat nak berangan ade rambut macam ni sila hidup untuk berabad lamanye..

aku syorkan korang cuba cause 40 entry yang paling kreatif akan diberi 2 tiket free dari Nuffnang untuk filem Rapunzel : A Tangled Tale 3D on 24 November.korang kan memang pandai bab bab mengarang cerita yang merapu..so try la pe lagi..boleh picit SINI untuk keterangan yang lebih detail..



4 kate-kate kepoh:

Hanimmz said... BALAS

heee gudluck kita pun join contest ni :)

Cik Gallus Gallus said... BALAS

hanimmz:tanke u...

Amirrah Zawani said... BALAS

gud luck..
suka rambut pnjang, tp tanak la panjang sgt mcm rapunzel ni..hehe! :D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

Amirrah Zawani: suke jgk rmbt panjang.itu hanye angan-angan kosong tak mungkin terjadi

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D