f

Tuesday, June 23, 2009

bagaikan cuti

walaupun hari ni sekolah tapi aku rase macam cuti.sebenarnye aku lebih rela datang sekolah dari duduk kat rumah.hari ni sampai je sekolah teus hujan.betape nyaman dan dingin nye duduk dalam kelas.hari ni cuma satu matapelajaran je blajar iaitu Mathematics.sebabnye hari ini kelas aku ade peperiksaan kkq yang dikenali sebagai kemahiran al-quran.aku ni sebenarnye budak arab.tu yang pmr ambik 9 subject.tapi aku tak ambik periksa kkq just ambik arab.walaupun perikse nie tak de risiko and tak de effect kat kertas arab tapi tak tau kenape aku tak nak ambik.jgn tanye kenape ambik.tapi tak pe la perikse nie pon dah habis.kawan kawan aku yg laen start periksa pukul 9 lebih.tapi tadi bile aku sampai je sekolah sumer dok sibuk bace buku.tak percaye aku!!!kkq dieorg nak bace buku.hahk.. hak..mintak simpang la.selalunye klau ade ujian or latihan korang nak tau pe kerje kiteog tau tiru je.bagus betol..termasuk la aku.ade la jugak beberapa budak yg sgt sgt baek yg tak tiru.yang dikenali sebagai geng bas sekolah,budak kepala oren (pustakawan), or kembar.dieorg nie mmg baek sesangat.
kiteorg yang tak ambik perikse duduk lepak kat library.mule mule tu rajen buat kerje.tapi bile dah habis kerje tu mule la ku kedengaran suare suare sumbang berbunyi.hhaa..haha i mean bersembang sampai tak ingat kiri kanan.antare yg tak ambik periksa aku,iera,eyzatul,hanna,ayat,syafiq, ridz,zaki.sebenarnye bukan nie je.ade lagi lime lime orang lagi tak datang.dieog dari semalam dah plan tak nak datang.sure dieog tgh tebongkang habis punye kat rumah.dh la mase tu tgh hujan.tau tau je la hujan tidur pon tak sedar.kat library kiteorg asyik gelak je.kadang kadang tersembur gak air liur nie sebab nak tahan gelak dari keluar.adoii..dah la mase tu ade cekgu.yg cekgu lak jeling-jeling.si syafiq mulut tak buleh tahan.mase tu ade sorang cekgu tu phone die bunyi.lame gak phone tu bunyi tp cekgu tu tetap tak angkat.pastu mase yg same si syafiq terpandang cekgu tu dan cekgu tu pon pandang syafiq.aku pun tepandang sekali.aku tgk macam cekgu tu nak makan syafiq.mmg tak blh bla care cekgu tu pandang mcm syafiq ade wat salah lak.si syafiq blh ckp lagi "aku pukul sekali kang cekgu nie".aku gelak je.naseb kaw la syafiq.
pastu kiteorg msk kelas pukul 10.10 sbb msk tu dh ehat.nak pegi ltk barang jap.pastu pegi la ehat.tp aku nie kesian sorang sorang je jage block F tu.kawan aku due org lagi tgh jawab pekse.10.30 aku msk kelas tanpe mkn.tp dh biase dah.pastu teacher msk kelas.mase tu budak2 pekse blum msk.mse tu dieog tgh rehat.pastu teacher tanye"nak belajar ke tak nie??" dengan penuh besemangat sumer kate "tak yah la teacher. ramai tak de nie".ish..ishh jahat gile kiteorg nie.dengan begitu cepat teacher keluar sbb dh abis waktu.teacher math lak msk.blajar bende baru.tranformation II.senang jugak.goreng je aku buat.goreng goreng pun betul tau.
math pun abis.waktu bi lak datang.teacher tak de.best gile mase tu.hehhe..heheh.dok sibok bercakap je.lepas 1.10 aku ade kelas tambahan selama 15 minit je.kelas nie untuk budak yg dapat fail,C D.aku dpt C betape teruk.antare sebab aku teruk mase tu aku sibuk keluar maen tenis.MSSD la MSSS la tu la nie la.mcm mcm.tp aku dikire budak blh tahan.tak teruk mane.tp bagi aku ttp teruk.teruk sgt sgt sgt sgt....pape pon aku akan try buat the best.doakan aku.hehhe..heheh..heh..
p/s;dok sibok buat keje sivik.mencari senarai name kabinet 2009.menteri-menteri kire la.tp klau bagi kerje nie kat bapak aku sepantas kilat je dh ade.biase la bapak aku politic man

2 kate-kate kepoh:

Monkey D Luffy said... BALAS

kat library tempat belajar bukan nak ketawa2

hehehe

isha said... BALAS

kapten; ala cekgu buat dono je

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D