f

Friday, August 12, 2011

AKU JUMPE TORRES DEPAN MATE!!!





Assalamualaikum dan apa khabar komo komo semua.sihat tak..mesti la sihat..tengok gaya korang bukak pose pon dah tau..ha hambik kau makanan berbukit-bukit..air berjag-jag..aleh-aleh makan sikit je..*puiii aku la tu..


Selamat berpuasa,selamat berbuka puasa, selamat baru nak puase, selamat berimsak, selamat membatalkan puasa kepada orang-orang yang berkenaan..kehkehkeh..bia satu ayat je..


Mungkin ape yang aku nak luahkan mungkin sudah basi..tapi korang tak tau kan kualiti basi tu gred ape..A . B . C. D..............Z.korang nilai la sendiri.ini kisah perjalanan aku yang serba ringkas lagi padat dengan gossip...bermula awal tahun sehingga la sekarang



25 DISEMBER 2010


Berpindah dari rumah tumpah darah lahir adik-adik ku bukan aku..aku mula hidup di rumah itu dari darjah 3 iaitu zaman compang comot, tudung senget, balik je sekolah kotor je baju sebab kene ice-cream Malaysia yang jual duapuluhsen, zaman main tiang waktu rehat dekat sekolah agama, main lari-lari sambil angkat-angkat kain...sila la sambung sendiri..kembali sudah..aku berpindah ke rumah sewa dan berjiran dengan nenek ku sendiri..pagar kasi kopak habis buat laluan senang keluar masuk..tak payah nak lalu pagar besi...rumah sewa hanya la sementara sebelum rumah sebenar-benar-benar-benarnya didirikan



3 JANUARI 2011...kot (bukak sekolah)


Pertama kali jejakkan kaki ke sekolah yang penuh asing sesangat-sangat lah..sekali masuk..betis-betis yang putih mahupun gelap terhidang di depan mata..*ayat macam tuiii..seperti alien yang baru sampai bumi..SPEECHLESS!!!..entah..mase tu blurr,mengelabah, cover jadi perempuan terakhir,hipokrit , takut semuanya ada mase tu..before masuk sekolah, dapat tau aku lah pelajar melayu yang masuk ke bidang sains stream..ok lah..itu biase aje rase..ingatkan ada la budak melayu lain..tup..tup..tup..dengan muke blurr ye mencari class ku..dan akhir ye jumpe..ape lagi budak-budak ye pon pelik bin ajaib la..tibe-tibe ade alien yang cute ni masuk..*sile lempang laju-laju..so ade la bertanya jadi aku pon jawab la ape yang patut..dari td dieorang dok tanye mengalahkan pakcik polis jage balai polis,aku pon tanye la balik..dengan penuh tata bin tertib la aku bertanya..”saya dapat tahu ade budak melayu lain..siapa dia?”..dpt jwpn “mana ada, awak sorang saje budak melayu dalam class ni”...perhhhh mase tu buat muke terkejut kuda la..aku siapa tanya ulang-ulang kali..mase tu terase menggigil satu badan cume tak kena Parkinson..



Pertama kali jejak ke class baru..ingatkan nak duduk belakang tapi..aku pergi berdiri kat belakang macam nak nyanyi lagu Negaraku..tibe-tibe amoi banyak cute panggil aku..”awak duduk depan sini”..laju macam lipas kudung aku pergi..duduk depan sekali dengan papan hijau sebelah meja cikgu..pehh memang kena jadi budak baik la..hari pertama budak sebelah sembang dgn aku pasal K-POP..aku bukan seorang yang obsess dgn k-pop tapi masih seorang yg up to date bukan katak bawah periuk..jadi aku pon layan kan aje..



Nak lagi best..aku dengan pertama kalinye di beri mandat dari class yang tercinta 5D2..menjadi penolong kelas...mase kena calon tu..aku macam orang hilang akal...tak tau nak buat ape..aku ikut je rentak dieorang..kang sembur aku yang kene balik..dah la budak baru dah berlagak..aku tak nak dilabelkan sebegitu rupa.lepas tu aku di bagi senarai nama budak oleh ketua...perhhh jenuh nak menghafal nama dieorang...nama Chinese dah la panjang tapi tak panjang mane sebab nama aku paling panjang dlm list name tu.36 name Chinese aku kena hafal..memakan mase sebulan jugak nak ingat...antara aku keliru ONG JING YIN and ONG JIN YING..ini ade la 2 orang...care aku nak ingat dengan dgn tulisan dieorang..bengong tol..



SEKARANG..BULAN 8


Alhamdullillah, syukur kehadrat illah, aku menjalani hari-hari dengan penuh tabah.terus terang la sememang ye aku memang menjadi “pelakon” di situ..aku cuba untuk tak jadi someone else, aku nak jadi real AISHAH ok.mungkin factor kawan membuat aku jadi begini..di sekolah lame, aku menjadi real AISHAH..seorang yang berani, yang jahat lagi kejam juga sekali sekala, seorang yang cakap lepas, dan suke gelak tak ingat dunia..tapi bila di sekolah baru, aku berubah 180 darjah..aku jadi kurang bran, jadi sangat baik kot, sekarang cakap control ayat dan nak gelak pon aku control..ini semua berlaku hanye di dalam sekolah..tapi bila aku keluar sekolah, aku jadi orang lain...mungkin aku jadi lebih faham erti hidup selepas aku bergaul dengan cikgu-cikgu yang aku jadikan kakak angkat, jadi mentor dalam hidup, dn juga guide line untuk aku Berjaya dlm sekolah tu..denga adenye dieorang..aku ade tempat untuk dijadikan tmpt nak dgn luahan hati..sebelum tu cikgu-cikgu ni bukan mak mak orang ni...kalau mak mak orang jd kakak angkat aku memang tak kena la..dah la cikgu-cikgu ni bawak aku mane-mane sahaja..tu yang sayang lebih tu..


mereka antara anugerah yang ditemukan untuk aku bg menghangatkan hidup aku

aku, mira, afrina, kak yam a.k.a cikgu biology ku di sekolah


Sekarang aku menggalas tanggungjawab yang amat amat la berat sebagai waris tunggal tunggol tunggil form 5 aliran science stream untuk dptkan 10 A..bila di fikirkan memang tak tercapai akalku..*dah macam lagu elyana..kadang-kadang rase nak lari je..bile cikgu-cikgu harap pada aku memang sesuatu beban yang berkilo-kilo beratnya..tapi ape ape pon aku kene move on..aku tak boleh give up dan allah akan bagi something special kalau ape yang kite buat perlulah ade usaha dan tawakal..kalau pakai doa tak usaha memang tak jalan la mak bedah oiii..




dan aku tak kan lupe pada kawan-kawan dolu-dolu yang sentiase menceriakan, menghangitkan, menghangatkan hidup aku..tak kan aku lupe punye..KITE KAWAN KAN?? ;D




P/S: weyh tajuk tak de kene mengenakan..huahuahuahua


3 kate-kate kepoh:

twinkle twinkle said... BALAS

waahh lame da x update kan?

Eyriqazz said... BALAS

wahhh...syioknya...pssst..bila nak update blog ni?

model pakaian muslim wanita said... BALAS

salam kenal dari saya,,sukses yahh dengan postingan nya

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D