f

Friday, January 6, 2012

Kerja yang aku buat lepas SPM.cool tak?? huahuahua



Assalamualaikum TO ALL my lovers ;D




ingat nak update sebelum aku start kerja..tapi akibat nafsu jiwa tak cukup kuat lagi tough, jadi ngada ngada la menangguh.korang tau je la kalau dah jadi budak lepasan SPM , mestilah mula
ada yang jadi petani berjaya dekat rumah masing-masing.yang pasti menanam anggur yang ranum masaknya waa cakap lu..lepas tu kerja SUKA BIN RELA menternak TAHI di mata pada waktu pagi hingga la ke matahari dah tercacak atas kelapa...ada pulak yang rajin tahap dewa jadi petani berjaya menternak lemak lemak bagi mengisi ruang ruang kosong dalam badan..itu memang kerja kerja yang familiar la aku boleh kata.ha tipu la korang tak pernah buat..haa kantoiii sudah..




so disebabkan aku bosan tahap cipan kat rumah, dari pada aku jadi peternak atau petani berjaya kat rumah, baik aku buat something yang kena dengan jiwa.orang kata nak buat sesuatu kena ada jiwa,mesti la ada jiwa.takde alamak gerangan itu.maksudnye buat sesuatu mestila kena dengan jiwa kita bukan kerana paksa.kalau paksa buat penat je.tapi kalau rela, memang penat tapi hati nyanyi lagi KERONCONG BUAT AISHAH..keroncong tu lagu lapar tu..maap ler!! ..OK OK lagu yang gumbira gumbira..





benda yang aku buat lepas SPM mesti ler berkaitan dengan DSLR and editing..aku ni tak la pro manakan..tak macam korang yang boleh buat duit jadi photographer..aku sekadar melepaskan nafsu je..alhamdulillah akhirnya terlaksana jugak walaupun suka suka aje.asal nya tujuan nak dia jadi model, lepas tu nak shoot kat pantai ke, bendang ke.aleh aleh bukan dia je jadi model dengan barang barang dia jadi model.sebenarnya kawan aku ni online bisnes.al maklum la online bisnes MELETOP BOMM BOMM sekarang ni..jadi sepanjang cuti sekolah aku buat kerja ni la.siap makan minum mandi tidur umah dia lagi..nak beli ape ke dapat la discount..huahuahua..hambik kesempatan atas kawan sendiri..




menggunakan kemahiran yang tak seberapa untuk first shoot dengan edit guna photoscape dulu sebab tak brape yakin nak guna photoshop.saksikalaaaaaaa ala ala cikai.gaya edit budak murahan..huahuahua..kena la merendahkan diri..tunduk sikit ;D






gambar ni original tau.tarak edit ok.SUMPAH TAK TIPU!!!!.cuma tambah nama je








ha ni gambar edit cikitttt je.bagi cun sikit






ni pulak gambar yang shoot seterusnya.dah brape banyak shoot pon aku tak ingat dahhh.ni gambar menggunakan photoscape plus photoshop..aku bersungguh sungguh belajar sebab aku minat weyh..lepas blajar tu, dah la belajar sendiri memang suka tahap tahap suka la.sampai aku menjerit jerit lepas jadi ape yang aku buat..sampai mak aku marah sebab menjerit terpekik telolong kau tau..walaupun belajar simple bagi korang tapi itu cukup berbaloi bagi aku..dari tak da kan? ;D











nampok background, aku kasi tutup baik punya.lepas edit and after edit










nampak tak budak atas ni.ni la tauke dia.dia la tauke dia la model.sume bolot.ni gambar di edit guna photoshop ler.aku siap bagi kau ramping first class lagi.cun habis..huahua..gambar tu dibuat tanda bagi setiap barang.macam bawah ni







nampak??tak nampak buat nampak












ni banner aku buat atas permintaan dia.ala kadar janji dia puas aku pon puas ;D.ORI BUKAN FAKE atau CIPLAK.penat aku buat.SIMPLE BUT NICE..huahua..masuk bakul angkat sendiri la jawab nye



CHECK OUT HER FACEBOOK OKEYH !!!






ni banner baru jugak ler..skrang brani buat transparent..dulu haremm nak blajar dan nak buat..test test masuk pulak..aku tak suka yang sarat..aku suka yang ringan ringan sudah..doa aku biar aku pon ringan..kehkehkeh..



P/S; Kerja seterusnya nanti aku kasi tau ye ;D

11 kate-kate kepoh:

nia marlissa said... BALAS

sama lah kta lpasan SPM tpi saya x tnam anggur saya tnam lada dalm laptop nih bru msyukk ahaks :P

AishahAzli said... BALAS

@nia marlissa

Kalau tanam lada boleh buat untung, asal tak cakap..meh kasi masyukk, tak masyukk awak yang kena..huahuahua

YONG JIAO XIU said... BALAS

caya lah! bgs la rajin belajo. sy ni nak sesgt belajo photoshop tak reti2 pun. nak belajo kat mana tah? ada web bgs tak yg blh explain detail nak guna photoshop ni? jeles tgk pic org suma cantik2 lah.
ha sesama buat duit ya.hehehe

Un Phat Lee said... BALAS

perrggh style.

[n a j e e b] said... BALAS

nice starts... keep a good work for editing.. simple is always more. :-) cheers!

AishahAzli said... BALAS

@YONG JIAO XIU
jom la blajar.saya rasa ada web untuk blajar photoshop.tai saya balajar guna buku je.beli dah la waktu darjah enam.guna waktu abis SPM.nasib baik tak berkulat buku tu

AishahAzli said... BALAS

@Un Phat Lee

thank u. lagi style kat luar negara kan ;D

AishahAzli said... BALAS

@[n a j e e b]

hahaha..i will keep my work and improve my work also.Insyaallah ;D

shahril afendi said... BALAS

nice job..bnyak aksesori

AishahAzli said... BALAS

@shahril afendi

thanks u ;D.Beli la untuk gf.mesti dia suka punya ;)

Puteri Iqa Izyan said... BALAS

waahhh. rajin betul main2 edit ni. kaau iqa, mmg tak ah. sekali buat tak jadi, terus tutup. hee

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D