f

Thursday, January 1, 2009

BACK TO SCHOOL !!!



minggu depan manusia-manusia yg bergelar pelajar,murid and penuntut akan masuk ke sekolah.sometimes ade jugak aku terpikir aku nie dah betul-betul ready ke nak masuk skolah.dah la tahun nie aku one of the PMR CANDIDATE for 2009.

nak jwb ye mcm x.nak ckp x macam ye.ishh pe yg aku mengarut nie.aku tgk sume budak-budak tak kire la yg besar yg kecik same je excited nak msk skolah.maybe ade segelintir yg x de perasaan mcm 2 like me.ha ha ah...
sebelum aku teruskan ceramah aku nie aku nak ucapkan Happy New Year.tak lambat lagi kan aku ucapkan happy new year.baru 2 januari.he he he..ya seperti tahun-tahun yg berikutnya aku x sambut pun tahun baru.aku sambut kat rumah je ngn family aku.x de feeling langsung.aku tgk kat tv manusia-manusia sume pakat kire detik.yg aku nie diam je.aku ckp mmg aku x de feeling langsung nak sambut tahun baru.
aku teruskan pasal cerite kat skolah.
first time aku msk high school mmg aku rase mcm excited gile tahap gaban.tapi lepas 2 bulan mcm 2 dah x de langsung perasaan mcm 2.aku pon x tau kenape mcm 2.penyakit nie berlanjutan sampai sekarang walaupun skrg aku dah form3.lagi-lagi skrg penyakit betambah teruk bile tahun nie budak-budak petang tahun lepas akn pindah ke pagi.makin teruk penyakit hati aku nie.mne x ye kiteorg tgk dgn kepale mate sendiri mcm mane perangai dieorg mse sesi petang.aku ckp yg betul tau.perangai dieorg hanya ALLAH ye tau.aku x nak la burukkan name skolah aku tp nak cakap teuk la perangai manusia-manusia 2.tp x sume la mcm2.melampau la 2 klau sume mcm 2.skrg kiteorg kurang bergaul dengan budak petang.skg kitorg dh dianggap ANTI BUDAK PETANG.ha ha ha..best x name 2???skrg cume kwn dengan budak2 tertentu je.hayaii mmg kene buat mcm 2 klau x kiteorg pon akan terjebak dlm group dieorg.
now family aku busy seyh.parents aku busy uruskan persekolahan 2 org adek aku yg baru nak skolah tadika and nak msk darjah 1.nak beli 2 la nie la dgn yurannye lagi.dah la yuran skolah agame mahal.yuran campur buku2 dh beratus ringgit.itu baru sorang.nie yg skolah rendah ade 3 org.bayangkan la berape ribu yg keluar dari poket parents aku.bile dah mcm 2 mak aku dah mula la berceramah..mase 2 aku angguk-angguk
geleng-geleng je kepale nie.ye la abis 2 aku nak buat ape.
yg abah aku la sibuk mesyuarat sane sini.abah aku cikgu kat skolah aku.biase la cikgu sane sini mesyuarat.abah aku start mengajar tahun lepas.die baru dpt ijazah.bile abah aku msk je die dah jadi popular aku ckp.sane sini org panggil.tahun nie je nie dh dpt byk jawatan kat skolah mengalahkan cikgu yg x lame kat skolah.kat luar sekolah pon ramai yg kenal die.mne -mne je family kiteorg pe mesti org tegur.siap angkat tangan kagi "hye Cikgu Azli",mcm hari 2 family aku gie the store nak beli brg-brg skolah time 2 jgk la die jmpe kwn die.lebih 5 org jgk la yg tegur die.keje aku senyum je.
mne x ye pegi mne-mne je ade org tegur die.biase la kan abah aku nie org berpengaruh jgk la.die slalu ngn politik die je la.tp x kesah la aslkan die x abaikan kiteorg sudah.
skrg aku dah ade matlamat nak dpt straight 9A's.doakan aku and skrg aku jgk nak tumpukan kat spot aku TENNIS.nak prepare utuk MSSD tahun nie.arap-arap boleh mng mcm tahun lepas.kene training byk kali.aduh penatnye
doakan tau
AMIN
p/s: citer obsesi dah abis la...citer 2 besh seyh

7 kate-kate kepoh:

Monkey D Luffy said... BALAS

TAK KU SANGKA YG KO NI ANAK SEORANG YG POPULAR

isha said... BALAS

to kapten: well tgk org la :D

Dhada said... BALAS

Belajar rajin-rajin . Sila jgn ponteng tnpa sebab :p

isha said... BALAS

to dhada: x pe nah ponteng tau kecuali koko

[S]itie [B]Um [B]Um said... BALAS

selamat belajar

Lin said... BALAS

hai isha sygg :D
amek 9A jgk ke ?
amek bhsa tamil ke bhsa arab ?
hehe
alaa lepak je. pmr baru!
dulu masa akak amek pmr,dua bulan sebelum pmr br study. tp gelabah sket la. harap jgn ikt cm akak.
akak dh biasa blaja last minute.
hehe :DDD
good luck sygg :D

isha said... BALAS

to kak siti: time kaseh

to kak yazlin: bahase arab la kak
bahase tamil dh lulus dah.hahaah.sha pon suke blaja last2 minit tp mmg kelang kabut skit.papepon thank u :D

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D