f

Saturday, June 13, 2009

tetamu


hari ini tak buat pape yang special. pagi-pagi dah kene marah sebab rumah macam sarang tikus.aku pe lagi naek bengang sekali.aleh-aleh aku kene marah same. dah lepas kemas aku study lak.aku study bukan betol betol.asyik termenung je.aku tgh fikir kan macam mane aku nak gie muzium negara.dah la sekarang kereta sementara masuk klinik swasta.ha cakap pasal kereta bapak aku baru beli kereta baru.tak la besar mane sekadar AVANZA je.cukup cukup untuk 8 orang duduk.tapi ade masalah timbul.nanti bile nak balik kampung or nak pegi mane mane beg mau letak kat mane.dah la kiteorg nie bawak beg macam nak duduk sane bertahun tahun.pastu bonet lak kecik.tapi beli je la kereta tu.cadang nak beli innova sebab tu kereta idaman mak bapak aku.tapi apekan daya bajet tak cukup nak bayar bulan bulan.

kereta idaman parents aku


balik pade citer muzium tadi.sepatutnye aku pegi muzium tu mase cuti.tapi masalahnye bile aku kate nak pegi muzium sume ade hal.oklah mase tu aku tak kesah.tp bile last minutes aku cakap nak pegi "ha dulu tak cakap awal awal nak pegi muzium.ni dah naek sekolah sibuk nak pegi".mase tu nak je aku mengamuk.dah mendidih dah mase tu.tapi sabar je la.aku just nak ambik tiket and gambar skit then bla..bukannye nak buat pe.just nak dptkan bukti kononnye aku melawat muzium negara untuk folio sejarah.kang aku fail susah gak..hishhh...maklumat laen dh siap tinggal bende tu je yang belum settle...

bab termenung pon berakhir bile adek aku panggil makan.mak ngan bapak nak gotong royong masak nasi ayam. selalunye makcik aku yang masak nasi ayam tp disebabkan di balik kg mak bapak aku yang wat.not bad jugak masakan gabungan mak bapak aku.nasi,ayam,sup mak aku buat. sambal,sayur bapak aku wat.mak aku tak reti wat sambalnye.tapi kalau nak lawan sambal makcik ngn bapak aku wat makcik aku lagi sedap.mantop!!! beb sambal die.kadang kadang tu aku letak sambal macam kuah.layan je dengan air mate yang mengalir kerane pedasnya bagaikan lidah nie nak berderai. hari nie makan dengan mate agak agak nak kuyup.sebabnye mase tu hujan.bapak best sejuk je.habis pintu and cermin bapak aku buka nak angin masuk.meresap ke dalam tulang rusuk aku.


lepas makan ingat nak relaks relaks dulu.tup tup!! ade tetamu. tetamunye bekas murid mak aku datang.dieorg dari kuala selangor.baru wat reunion.best gile wat reunion.rindu kat budak budak 6 pluto.mane entah dieorg merantau. mula mula yang datang kakak kakak je.pastu beberapa minit abang abang lak datang.dah macam ade kenduri lak kat umah.naseb baek hidangkan milo ais,kuih and keropok ikan je.ade sorang abang tu.die tu dulu jiran depan rumah aku.anak cekgu gak.sekarang dah pindah dah kat saujana.adek die same umur ngn aku.tp perangai abangnye same ngan adek nye.abangnye perasan gile handsome.adeke die tanye die nie handsome ke tak.dengan senang hatinye aku cakap perasan nye.tp sebenar ade rupe gak die cume die keding like his father and his adek.2 kali 5 je. best dengar citer dieorang.ade kakak tu die blajar kat mesir.skrang die cuti.name die aisyah same name gak ngn aku. macam-macam die citer pasal mesir.mak aku ckp nak blaja bahasa arab senang nak pegi tmpt arab arab nie.tp kakak tu kate kalau orang tu nak jual ape ape kat orang dari malaysia die akan cakap indo. senang orang nak faham.dengar citer pasal orang blajar smpi oversea aku jadi bersemangat lak nak blaja.ade yang nak pegi jepun la,india,mesir.england menjadikan aku seronok sgt.yela kalau pegi 'rumah' orang laen laen carenye.


dah dieorang balek forsure nye mak bapak aku bagi nasihat.aku dah tau punye.pape pon aku akan tingkatkan usaha aku untuk PMR nie. Ya allah Kau bantu la aku...







1 kate-kate kepoh:

Monkey D Luffy said... BALAS

kalau nak g muzium... pg malam2

Night At Museum ler

tak pun... tgk wayang jer

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D