f

Friday, January 8, 2010

pemandu bas degree



sebenarnye aku tak tau ape motif natang ni aku letak.saje-saje ltk.hanye nak merosokkan blog ni.memboikot blog sendiri..

dah masuk hari kelime sekolah.now,biase-biase aje.dalam sesi kenal balik.ye la 3 tahun asyik ngadap muke-muke kering yang same je tapi tahu ni muke baru.aku tak de problem dgn mereke-mereke sumer.baek aje.tak baek gaduhhh gaduhh you..gadohh ngn adek aku tak pe.hehehehhe

ni ha aritu ade bapak aku tanye hang nak jd pe besar nnt.
abah skrg tak besar lg ke??.
aku cakap la aku tau tau nak jd ape walaupun skrg dah form4.serius memang aku tak tau tapi minat aku terjurussssssssssssssssssss kearah sains jugak la.tapi tak la minat sgt.ape ke ngongnye aku cakap terjurus ke arah sains tp tak minat sgt.pelik bin hairan betoll..

pastu bapak aku tanye adek aku yang keempat.die kate nak jd polis.bapak aku gelak tau.
hang mane boleh jd polis..dah la rabun pakai cemin mate ade hati nak jd polis.pastu si penyampuk masuk,hang mane boleh jd polis nanti mase carik org jahat tibe-tibe cemin mate jatuh.bangg.bangg kene tembakkk..matiii..bapak jahat mulut adek aku baru darjah 2 mulut hang laserrnye.pastukan pastukan pastukan bapak aku tanye adek aku yg keenam baru umok 6 tahun.u all nak tau die cakap pe.
abahh nak aida nak jd pemandu lori.aku mase tu t'gelak-gelak tak ingat dunia..genius genius..bravoo bravoo bravooo.akak doakan hang jd pemandu bas b'jaye.why not??tak salahkan..kerje jugak tapi biar pemandu bas yg ade degree ke.baru org respek kau..

suke aku suke aku*melayang melayang diudareterbang terbang
untuk pertame kalinye dpt cikgu bm yg t'baek wokkkk
cikgu zailan namenye.mati-mati aku ingat tu cikgu laki sbb ade name same.sekali pompuan da yg masuk.walaupun dah tue but stiill comel mcm mude.
lawa bai die,sporting gile..
aku td sampai nak gelak sampai nangis-nangis.intan aka apai tu gelak lagi la tak ingat dunia gelak..tu la cikgu bm yg t'baek aku penah dpt.penah la ade cikgu yg best tp yg ni rase laen pulak.naseb baek tak blajar.sesi kenal-kenal.

setakat aku sekoah 5 hari ni lebih 5 org gak cikgu la yg menakut-nakutkan aku,mane takye.dieorg tanye sape yg apply sekolah laen mcm teknik,sbp or mrsm.ramai gak la yg angkat tangan dalam setengah pastu lg suku.lebih kurang cam tu la.korang bayangkan sendiri.ayat meke-meke menakutkan aku.mmg betol klau asrama atau mrsm kite kene indie sendiri.blaja sendiri tu la ni la sendiri cikgu lepas cam tu..pastu dieorg ckp kat gading ni sumer cikgu buatkan.ambikkan,suapkan bukan takat suapkan tekan skali bg masuk.paham tak ni..mean sumer bende cikgu ajar yg bende kecik-kecik cikgu bg tau tp kat mrsm kene carik sendiri.aku pe la teruntuh sikit tembok semangat aku.mungkin boleh kt sane itu pon klau dpt la kan.kan org ckp budak laki peluang lagi besar.aku tak kesah sgt tak dpt tapi mmg arap dak laki cau jaohhjaohhh..yg skema skema tu bla la awall awall..korangkan pandai-pandaii tak macam aku..tu yg cikgu zailan kate..nape yg pandai pandai keluar.tu yg spm sekolah dapat corot.budak ngok ngok je yg ade kt sekolah*ni kebenaran.cikgu tu yg ckp bukan aku..

p/s:homework ade lg...sedihhh.....esok kene buat execise sorang-sorang.klaua ku mls jwbnye tak buat la

12 kate-kate kepoh:

amirah said... BALAS

mna xgempak sbp@mrsm
sedut bdk2 bijak pandai dr pelbagai skolah di seluruh msia..

isha said... BALAS

tu la
tinggal ngek ngek kat sklh
mcm saye*merendah diri la pulak

NanLimo Bertuah said... BALAS

salam ziarah dri seberang.. :D

isha said... BALAS

nanlimo bertuah:slam trime kaseh =)

nikillas said... BALAS

hahaa... nak jadik polis kena stamina tinggi.. larik..!! larik.!! kejar pencurik..!!

isha said... BALAS

nikillas:aku ku sampaikan pesanan ni

PinQib said... BALAS

hehe..
saya mau jd guru..
n now progressing to be a teacher.
salam kenalan..

isha said... BALAS

PinQib:gud luck cikgu ;)

cik EPAL said... BALAS

sila siapkan homework anda :)

isha said... BALAS

cikepal:yes madam

Nabila said... BALAS

hahaha. kelakar gilaa. ;D

Abang Zul said... BALAS

Saya ada rakan yang kerjanya Coach Captain (Pemandu Bas) Persiaran.
Kelulusannya, Degree In Computer Design dari LimKokWing.
Saya juga ada rakan yang pernah kerja sebagai Pemandu Lori, kelulusannya juga Degree dari Universiti yg Ainan Tasneem belajar tu...
Yg ada Diploma plak, ramai sangat jadi Pemandu Bas & Lori sekarang ni...

Bak kata Muhammad Ali, (you know who) ...Impossible is nothing.

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D