f

Wednesday, February 3, 2010

kenangan yang aku takkan lupe sampai mati

haloo halooo rakyat malaysia.salam satu malaysia tuk sumer.wahh aku dah ikut ayat bapak aku time die cakap kat perhimpunan.biase a'r anak bapak.hehehe

kelas bio hari ini 2 jam melekatkan bontot kat kerusi yg tapaknye kecil dah la takde tempat sandar.biase a'r kerusi makmal.yang tak tahan tu 2 jam.aku ingat sampai pukul 2 je sekali nak sampai pukul 3.lepas tu tunggu bas nak dekat pukul 3.30.yang si anan ngn aten memekak buat konsert free kat bus stop.


tadi aku baru join natang ni ha.
sebenarnye aku tak pandai maen maen bende bende cam ni.terase
bodoh dan kuno sgtttt sgt
t
tapi mase tu bosan yang teramat hwrk sumer dah siap*yo yo na je dah siap.so teringin nak testing natang ni.dulu aku pandang sebelah mate bende..biar a'r nanti dah lame-lame aku biar je.aku bukan rajen melayan bende ni...

kembali kepade tajuk asal..aku tak tau citer ni best sgt ke.tapi memang aku takkan lupe peristiwe ni.sungguh aku asyik nak gelak bile teringat balik..ha cam ni

mase ni aku darjah 3 sekolah kat sk sungai buloh..kelas sumer name bunge skng aku tak tau la cam ne sebab aku kuar dari sekolah tu tanpe pengetahuan sape-sape...mase cuti pindah aku bukan tau..aleh-aleh bapak aku cakap nak pindah rumah..mase tu tak de perasaan sedih ke ape biase a'r kecik lagi..dah la mase tu aku pengawas..rutin setiap hari pegi sekolah naik motor.mase ni duduk rumah flat JKR tau..pastu pagi-pagi kuar rumah naek motor ngn adek aku bapak aku hantar..dah la pagi-pagi bute..mule-mule hantar gi rumah yg aku tumpang macam nursery la.sepatutnye tu untuk anak2 cikgu sane tapi entah mcm mane aku boleh ade kat sane.sesat tibe-tibe...

pastu lepas hantar barang-barang kiteorg ke sekolah agame.disebabkan kiteorg budak darjah 3 dan 2 so pagi sekolah agama la kan.lagi pon sekolahnye berhadapan je.dah la pagi-pagi sampai orang lain takde lagi cume ade acik kantin je so duduk mcm org ngong kat kantin.boleh dikatekan agak besar sekolah tu.pagi-pagi perhimpunan...pastu naek kelas tingkat 3 kot.aku ingat ingat lupe a'r...tamat sekolah agama cau ke sekolah kebangsaan..mandi mandi sume kat rumah tu pastu pegi sekolah petang baru balik bapak eden ambik.kadang-kadang dah magrib baru ambik kiteorg.bile ade pasar kat depan sekolah waktu petang kiteorg merayau dulu ke sane.abis tu orgnye tak sampai-sampai.dah la mase tu kebulur..tu baru rutin aku

ni baru nak masuk citer.
mase ni dah ade kat sekolah..sampai je sklh kbgsaan letak beg kat kantin tau..sekali aku check buku dalam beg.aku tak bawak buku latihan math.mase tu dlm kepale otak aku, memang takut gile time tu.tak tau nak buat pe.so dgn kepale otak yg bijak sgt, aku ajak member sorang balik rumah.mule-mule aku bajet tak jauh mane rumah aku.tak silap aku org yang aku ajak name die Diana.mase dalam perjalanan tu jalan agak jauh,lalu sebelah kubur islam,kubur india pastu kene lintas jalan raye.dah la jln raye tu bertingkat.tapi skng jalan tu dah diubah laluan..memang cuak gile mase tu..hanye allah je tau mcm mane perasaan aku..

sampai suku jalan kot aku terpakse berlari takot mase suntuk, aku jerit kat budak tu cepat skit jalan..aku berlari aku dah tak nampak die.so biar jela..sampai rumah, makcik aku terkejot aku ade kat rumah..aku bersyukur gile gile masuk tu die ade kat rumah..klau tak takdenye die antar aku ke sekolah balik.dlm kete marah aku jugak.aku yang jahil sgt mase tu..sampai je sekolah terus gi kantin.aku tgk beg dah takde..pastu gi la kelas..mase tu selambe je la masuk barisan..budak yg tau pasal aku trs gi kat aku.aku tanye la pehal..dieorg cakap Diana cakap die balik ke sekolah cakap aku kene kidnap ngn mamat bangla..mase tu aku tergelak-gelak gile-gile, dah la budak tu nangis-nangis,die ckp aku kene kidnap sbb last die nampak aku, aku depan mamat bangla kot..bodoh gile aku mase tu.

last-last bile cikgu math tu masuk, die tanye psl keje math tu la.sape tak bwk ngn tak siap bangun tau.mase tu aku kire bangge sbb ade buku tu ngn siap..sekali sorang mamat ni bangun tak silap aku name die Farhan.die cakap tak bawak buku..cikgu tanye nape so jwpn lupe la kan..cikgu bla mcm tu je.mase aku tgk tu aku rase macam nak je jerit gile-gile.punye susah payah aku pegi dapatkan buku tu, mandi peluhh, jalan macam nak patah kaki-kaki ni, perasaan macam nak mati, bernafas tak betul aleh aleh cikgu tak marah pon.hanye kerane buku math aku buat macam tu.memang gile betul....skrg ni aku pikir balik aku gelak-gelak je.je la dulu tak matang lagi so jadi bendul la jwpnye..tu la kisah aku ketike menjadi bendul pada satu ketike dulu..

p/s:aku rase tak sbr nak balajar chemistry.nape ha???pelikkk







4 kate-kate kepoh:

dairy of sleeping gurl said... BALAS

ISHA kamu mcm kanak2 riang je.comey la tgk..suke la..
wkwkwk

isha said... BALAS

skrg mmg tahap kanak-kanak riang
comel tu ikhlas tak??

Jard The Great said... BALAS

muda lagi la kamu.. ehehehe.. bole kena culik lagi neh

isha said... BALAS

mase tu tak pikir pape pon
yg tau ambik bukuje
takut kene marah

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D