f

Monday, April 12, 2010

first time naik bas sorang-sorang

aku bukan tak pernah naik bas.banyak kali aku naik sejak form 1 lagi.dah kenal sangat la driver-driver aku ni.lagi-lagi conducternye.asyik-asyik muke same.tapi mase ni naik ramai-ramai, ade kawan.tak payah tekan loceng pon dah ade yg tekan.mase tu tak de keberanian walaupun dah naik sampai form 3 masih aku tak berani naik bas sorang-sorang.kalau aku nak balik sekolah pon tunggu dieorang takut tak de kawan.bunyi macam penakut sgt.bile bayangkan asyik nak tergelak je.korang nak gelak la tu..

tp untuk pertama kalinye aku TERPAKSE naek keseorangan tuk pergi tuition dekat kepong.sebelum aku nak pegi bus stop, peluh-peluh ni, jalan-jalan kehulur-kehilir, pikir macam-macam, ahahah macam budak bodoh..aku keluar dlm pukul 12.40 cam tu la..padehal tuition pukul 2.15.bapak awal.mane tak nye hati tak tenang, lg pon bukan boleh bajet bas datang pukul brape entah awal ke lambat.

aku pegi bus stop pon aku suruh adek aku temankan..ishh ishh..aku ni bendul jugak.entah la aku lg rela naek jejantas dari melintas jalan.bunyinye macam org lurus, tp aku jenis yg agak takut dgn jalan, kereta dan sume-sume yg kaitan dgn jalan raya.dengan alasan tak nak mati awal..nasib baik bas mase tu awal..dah la naik bas kene marah.nak je terajang driver tu.lu cakap elok-elok, tak pyh nak marah-marah.tak de budi bahase langsung.

mase dlm bas ni dah gabra..mane nak berenti ni.bile nak masuk jalan mane-mane aku mesti gabra semacam betul ke tak jalan ni tu la ni la....nasib baik sampai jugak..syukur-syukur.dengan terawal dtg tuition aku singgah la membeli belah roti dekat pe jadah tah name die tp bakery la..pastu masuk je tuition org tak ramai sebab hari ahad tak ramai..nak gune pc org dah gune aku pegi la lepak kat cafe jap bile air, pastu turun balik lepak kat kerusi yg mmg ade kat situ.lame benor menunggu turn kelas.

sebenarnye aku baru masuk tuition ni.PERFECTION.maybe ade yg penah dgr.serius byr agak mahal la.tp aku ambik 3 subjek je.bio, fizik and add math.tu pon dah RM125.kalau dulu aku biase tuition satu subjek RM 10 tapi kali ni aku try yg mahal.berbaloi jugak la.best kelasnye, cikgu lagi la best.kemudahan jangan cakap la.air-cond tu aku rase nak beku je,boleh surf internet, ade cafe, toilet lawa, pastu dekatnya KFC, MCD, kedai makan byk a'r pastu 3 tingkat.kehadiran pon kene scan card khas.sebab tu kot mahal sikit.tp memang ramai cina ngn india la.tp tu tak kire..boleh kawan ngn sape-sape je.first aku masuk, aku tanye member sebelah, dieorang ni form 4 ke,die kate ye la.aku pelik asal dieorang no tak serupe budak form 4.aku ingat form 5 .tinggi jgn cakap, aku tgk pon kene dongak.tp paling aku suke dinding perfection purple.suke gile.lawa.nak tengok search www.perfection.com.my

5 kate-kate kepoh:

Faarihin said... BALAS

belajar rajin2 yer dek.. (^__^)
lama2 nanti dah biasalah tu naik bas sorang2.. (^__^)

isha said... BALAS

Faarihin: dlm proses pembiasaan

miss lolly a.k.a luvfareda said... BALAS

ihihi :)

meh meh ikut l0lly. slalu naik bas s0rang2 :0

isha said... BALAS

miss lolly a.k.a luvfareda: jom jom

Eyriqazz said... BALAS

alah bisa,tegal biasa

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D