f

Tuesday, April 27, 2010

hari mengenakan manusia

ye ye ye dah berkulat blog aku.macam-macam bacteria dah bersarang kat blog aku ni.paramecium, hydra la, amoeba la...wakakahah berlagak budak sains.natang tu sume bukan ade kat sini pon.ade ade pon bukan nampak, kene tgk pakai microscope jugak.rindu bai nak tgk cell-cell tu sume..ecehcehh jiwang karat pulak..

ni haa hari terbaek aku boleh katekan.cikgu jenab i love u la cikgu.u d'best la cikgu.correction tu zainab sebenarnye.tp aku suke panggil jenab.tak tau nak pe.tchr zabedah aku panggil tchr bedah.saje pendek kan.jimat air liur.kan tak baik membazir..hehhehe

hari yg terbaik tu adelah misi mengenekan budak-budak sekolah.sebenarnye kami 1 kelas kene buat kajian sikap budak sekolah ni jujur ke tak.misinye kiteorg dibahagi 2 group.lepas tu seorang akan berlakon kehilangan dompet tanpe sedar.jadi group aku diwakili laila selaku pelakon kehilangan dompet.al kisahnye laila ni tengah jalan-jalan sambil letak dompet dlm buku, lepas tu dompet tu terjatuh dan dari situ kami tau sape yg jujur ke tak.yg budak lain akan spy dari jauh.

kelakar jugak td.macam buat bang bang bom!!!.ramai jugak terkene dlm lebihkurang 30 org.tp dlm jumlah tu ade yg tak jujur jugak.ape punye manusia la.ade satu kes td, group lg satu menjalankan misi,lepas sorang budak pompuan terkene, nak dijadikan kisah budak tu ambik duit tu lepastu bahagikan duit lps tu bg kat member die.lepas tu boleh pulak belanje.dh belanje dieorg tangkap la bawak jumpe hakim a.k.a cikgu jenab.so mcm-mcm soalan la cikgu jenab tanye.akhirnye duit tu di ganti semule.

yg group aku, duit masyaallah berlambak dlm purse tu.sumenye nak sume.tp paling banyak duet RM50 aku punye.aku siap letakkan depan purse lg tu biar org yg ambik terjojol biji mate.yg lawaknye budak petang.kiteorg letakkan kat perpustakaan.budak tu nmpk, then bg kat pengawas.pengawas tu dh la tak tau pape, kene kelentong dgn kiteorg.lepas tu panggil bdk tu.muke die dah cuak, kesian gile aku tgk.sekali kiteorg jelas,
akhir anda tertipu!!!

yg best aku tgk budak form 6.jumpe dompet tu tgh jln, die ambik, bukak keluarkan ic.die tgk ngn member die.aku dgn die ckp sape punye sape punye, kiteorg buat derk je la..kiteorg ikut je la mane die nak pegi.dlm lame skit, kiteorh terjah pastu terang kan dan akhirnye cikgu bg tau die anda terkene bang bang bom!!.aku gelak abis-abisan mase tu..

yg aku tak tahan tu.kiteorg letakkan tepi tandas lelaki.lame gile nak menunggu budak tu keluar.bapak lame.rupenye bela rambut die.ushh lamenye,cacak sane cacak sini, akhirnye keluar jugak.kiteorg buat bodoh je la..die ngn kwn die tgk ic..pastu tunjuk kat kwn die yg lain.kiteorg jln je la.pastu die tanye kiteorg kenal tak budak ni..bape kali gak die tanye.pastu baru kiteorg bg tau.best buat kerje spy spy ni.

ade yg dah tau tp buat-buat tak tau.dieorg tau kiteorg ikut die.selambe je die bwk dompet tu pegi kantin,makan bekal die.sembang-sembang la.akhirnye, kiteorg kene tebalkan muke mintak dompet tu.malu gile...

conclusionnye: cikgu buat la kerje sivik kat luar kelas.macam hari ni ngn hari tu yg cikgu bwk kiteorg ponteng kelas pegi turun bawah.


p/s: tersemangat la pulak
bile dgr lagu tomok"Berlari"

4 kate-kate kepoh:

ieQa sWetLuv said... BALAS

amboii sempat lg wakenababe ya huhu

Aiza said... BALAS

bang bang boom! hahahaha

isha said... BALAS

ieQa sWetLuv: tu la pasal.cikgu la ni yg mengajar

isha said... BALAS

aiza:best betul ;)

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D