f

Wednesday, May 12, 2010

kenapa nyawa mereka ditarik begitu sadis

hari ni bagai suram menyelubungi sekolah aku.sungguh sedih bile dengar cerite sadis macam ni.begitu ngeri sekali.aku tak dpt bayangkan macam mane keadaan tu same tu..YaAllah.

sebenarnye dh tau dari adek aku.tp dgr sambil lewa je la sebab die pon tak tau sgt.lepas tu masuk kelas je dgr cerita pasal ni.ya allah sedih betul dgr.sebenarnya cerita pasal dua org budak sekolah aku meninggal kerana accident yg begitu ngeri.kemalangan antara motor dengan lori pasir.bayangkan lori pasir tu besar dan berat mane.mangsa meninggal di tempat kejadian seorang lelaki dan perempuan.kedua-dua pelajar upper six.aku tak tau ape hubungan dieorng couple or sepupu or kawan.

aku tak sure sgt ceritenye cam ne tp ni la yg aku tau.dgr citer dieorg dlm perjalanan balik dari lunch dekat kedai kuang.naik motor same-same nak ke sekolah sebab dieorg ade program kat sekolah petang tu.lepas dieorg ckp mereka nak potong kereta dengan bas,dia nak potong kereta myvi atau kancil tu tak tau, tp dia terlanggar side mirror lalu jatuh tertiarap, then tak sempat bangun mungkin, lori dtg then innalillah la.

yg perempuan tergilis dlm tayar lori..mayat tersepit dlm tayar lori.yg lelaki muke hancur kot, tp perut pecah tu yg bapak aku bg tau.Ya Allah aku yg dgr pon tak terdaya.dieorg ckp mak arwah tak sanggup nak tgk anaknye.mane taknye dashyat keadaan dieorg.

kejadian ni berlaku around 2.30 p.m.mase tu aku dh balik dh.sorang member ni citer kat sekolah budak form 6 menangis-nangis kat kantin bersama cikgu-cikgu.lepas tu ade budak2 yg naik motor bersame-same cikgu-cikgu pegi ke tempat kejadian.ade jugak cikgu yg pegi hospital tgk mayat dieorg.cikgu kate,muke dah tak nmpk orgnye.mukenye hancur.tu baru muke belum lagi anggota badan dieorg.sadis sungguh

pagi-pagi cikgu dh buat bg tau pasal kematian ni.lepas tu sume bace al-fatihah.ade jugak yg nangis.lepas tu kelas tu masuk surau sebab blajar pendidikan agama.tgh-tgh blajar kakak form 6 dtg cakap nak buat bacaan yassin.ok kiteorg join sekali.kiteorg kire bertuah dpt join dlm bacaan yassin.ade yg menangis kerane terlalu sedih,dlm bacaan doa lg kuat kakak-kakak tu menangis.
ye la kawan dieorg.lelaki pon ade yg menangis jugak.org kate dlm FB "tak sangka gurauan pagi tu, adalah gurauan yg terakhir".aku tak tau la gurauan ape yg die buat,tp sedih sungguh

yg kesiannye, keluarga lelaki tu.ayah aku citer arwah pelajar harapan sekolah.dh la olaragawan sekolah,wakil pemain bola sepak,pelajar harapan utk dpt 4 plat, baik dan mcm-mcm lagi la.lepas tu ayah aku ckp, arwah je harapan keluarga,anak sulung pulak tu.yg perempuan pon same.antara pelajar cemerlang jugak utk dpt 4 plat.

aku dari td cerite nama tak sebut.mari doakan al-fatihah buat arwah
AMIRUL SYAFIQ DAN HAYATUN NOFUS.Semoge mereka ditempat di tempat org-org yg beriman.dan kite yg masih hidup ingatlah Allah boleh tarik nyawa kite bile-bile mase je.


3 kate-kate kepoh:

.::WaNiE::. said... BALAS

al fatihah untuk arwah

Cikin said... BALAS

sedeh giler la.
bayang kn. 2 rakan ku HILANG serentak.
tp sudah takdir.
AL-FATIHAH.

syakey said... BALAS

biasalah tu.
slalu dgr brita camni lg lg senior senior skulah.

al fatihah.

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D