f

Friday, December 17, 2010

Pendaftaran AutoPing di BlogLarian FB

Pendaftaran AutoPing di BlogLarian FB:

Assalamualaikum...



Kepada semua penghuni rumah sewa BlogLarian, BlogLarian kini sudah ada di FaceBook dan kami akan menyediakan khidmat autoping en3 untuk anda. Anda hanya perlu membuat satu en3 dan melakukan perkara di bawah:



  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian SUDAH

  2. 'Like' BlogLarian FB SUDAH

  3. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda SUDAH

  4. Letak no rumah anda dalam BlogLarian RUMAH NO 8

  5. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin) SCROLL KE BAWAH

  6. Komen di en3 ini berdasarkan format berikut.

    1. no. rumah

    2. link en3 anda

    3. link feed blog anda cth: http://coklatchoc4u.blogspot.com/feeds/posts/default

  7. Penyertaan di buka hingga 24/12/10

  8. Beritahu jiran anda jika berkelapangan :)

Contoh en3 yang telah autoping seperti yang ada di hujung bawah sebelah kiri di BlogLarian. Anda juga boleh berkongsi pendapat di BlogLarian FB atau berkenalan dengan ahli BlogLarian yang lain di FB.

Sumber:

Furdunesia@nline

"


Keburukan

bile dah terlalu banyak..buat saya punye notebook stuck..masa tu dok maki maki je..tapi sayang sama bloglarian..saya tak salahkan blog larian sebab saya pakai notebook..kecik je..tapi tak tau la kalau pakai laptop besar laju je loading..lepastu bila klik mana mana blogg..tiba-tiba macam ada konsert yang macam-macam jenis muzik ada...adoiisakit telinga..last-last mute kan aja sound..then kadang kadang ada blog yang banyak widget..adoii memang tak la nak teruskan pembacaan..terus pangkah..tapi admin pasti boleh selesaikan ;D


Kebaikan

kebaikan lebih banyak dari keburukan..sudah tentu tempat paling senang nak berjalan-jalan, bersiar siar sambil mencuci mata dalam blog ni..menambahkan kenalan dan meningkatkan trafik blog saya..lepastu bloglarian makin lama makin maju..page sudah cantik..dan lebih teratur lagi kemas..apa kata tukar bloglarian.blogspot kepada bloglarian.com..senang orang nak carik..hehehe..itu pon kalau terima


Saya ucapkan syabas buat bloglarian kerana membuatkan hidup saya lebih bermakna*wah dah macam iklan tb

7 kate-kate kepoh:

iqbalhakimi said... BALAS

yg feed tu cne ek?..aku xbuat lagi nie..

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@iqbalhakimi

tukar je nama blog tu kepada nama blog kau..

iqbalhakimi said... BALAS

owh..okeh2...trimas yek cik gallus2..terhutang budi nie..hehe =D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@iqbalhakimi

takdehal..benda kecik je ;D

E.d.Y said... BALAS

bagi support kat bloglarian..medium terbaik untuk blogwalking

NuSaNa NoSa 91 said... BALAS

xde fb.. xbleh join la mknanya.. waaaa~ T__T

alienelliz said... BALAS

wah bloglarian semakin maju la..hehe bngga dengan anak melayu..=)

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D