f

Saturday, January 1, 2011

Syurga Besar Ke Syurga Kecil

Awak awak saya sudah balik..suke tak suke tak..saya tau awak menyampah sama saya..tapi saya tak kesah..kehkehkeh..tolong la..sorry la nak menggedik seminit..maklum la boleh menggedik dekat korang je..yela member member menggedik sekali dah takde..disebabkan aku yang berpindah rumah..terima kasihnye awak awak sebab sudi menanti saya*ade ke yang menanti??..bajet ade la..

Meh nak cerita kisah syurga ku ni..kate orang

“RUMAHKU SYURGAKU”...betul ke??..boleh la dikatekan syurga sebab tempat tidur, tempat makan minum, tempat berakbiritcirit la sekali hajat, tempat study(tolong bayangkan).takde syurga ni mane la kite nak duduk..tak kan nak merempat tepi jalan..tak de class la...


25 disember tanggal seluardalam tarikh keramat aku pindah keluar dari half bandar half kampung ke full kampung atau pekan la...yang half kampung dan bandar disebabkan kampung yang aku duduk kire dekat jugak dengan KL..naik bas nak LRT naik kereta sekejap je sampai..tapi masuk full kampung tau tau je la..mane ade shopping mall besau besau kat sini...dulu berdiri dongak keatas sekarang tunduk kebawah..ibaratnye..tapi kire okla..dikatekan billion, sakan tu ade la jugak..boleh la usha usha..kalau paling dekat dengan rumah kedai ahseng je belakang rumah...kehkehkeh..dulu kedai bang bob la..kedai mak minah la..kedai kubu gajah la..nama semua melayu tapi sekarang kedai cina keluar maaa.


barangan di dapur sebelum di angkat


barang diangkat dari petang ke malam baru habis atas lori sewa



Untuk pengetahuan..aku berpindah ke Sekinchan, Sabak bernam...ha gelak la tu..mesti ingat sinchan kan...kehkehkeh..sebut je la sebab aku sendiri suke sebut sinchan..korang tau punya mane sekinchan ni..ala arah nak ke sabak bernam tu pastu nampak sawah padi terbentang luas bak lautan hijau tu la SEKINCHAN..tak tau jugak sila carik dekat google..mesti ada punye..tak jumpe gak den tak tau la nak tolong cam ne...Sekinchan adela pekan yang majoritinye cina...tapi ada la jugak melayu dan india tapi sipi sipi la.dalam kes aku syurga sementara aku ni kawasan taman boleh dikatekan melayu boleh kira pakai jari je..dalam baris rumah aku lebih kurang lebih sepuluh rumah tapi hanye empat rumah melayu dan satu rumah india..dan yang lain cina la..


rumah asal di kuaters guru


Nak dijadikan cerita nak tau tak jiran aku sape..aku suke benau sebab suke buat berat aku makin tambah berkilokilo, buat aku asyik nak mengunyah je, buat aku jadi malas nak bergerak asyik nak mengadap tb je kalau boleh duopuluhempatjampertujuhhari tak nak bergerak langsung....kehkehe tapi ape boleh buat, ade rumah kena jugak la balik..rumah jiran aku ade pokok mangga..ha tu yang lagi meleleh ayak liur ni...boleh dikatekan hari hari ngadap mangga..dah la manis memang balon habis habisan la..lepastu tak cukup tu balon pulak pelam yang sipi lagi nak ajdi mangga cecah dengan sambal kicap..perhhh meletop kesedapannye wa cakap lu..bukan sikit berjibik jibik di balon..jiran saya atok dan tokwan saya la...sebelah rumah je...hanya dipisahkan dengan pagar dawai je tapi untuk menyenangkan kerja, pagar dawai di cabut jadi kiteorang tak payah nak lalu pagar depan, lalu sebelah sebelah je...hidup kami berubah..makan je pergi rumah sebelah, balik tidur rumah sendiri..bagus betul..


ni la rumah sekarang sebelah tu rumah atok aku la


ni la rumah kedua aku aka rumah atok aku



nanti aku akan sambung keadaan aku disekolah baru nanti..tak sabar nak sekolah isnin ni sebab aku dapat tau kelas aku ade sorang je melayu nanti campur aku jadi dua la kan..mohh makan ikan patin ni dekat sebelah rumah..kehkehkeh

11 kate-kate kepoh:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... BALAS

selamat tahun baru

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... BALAS

selamat tahun baru

E.d.Y said... BALAS

mesti penat pindah rumah

Ain Zulaikha said... BALAS

best tak pindah rumah? mesti penat kn?
welcome back gallus :)

Amy Syaquena said... BALAS

Happy new year n salam kenal amy follow sini

ain fathihah said... BALAS

penat bila berpindah rumah. hehe

Heidi Shafiq said... BALAS

x kisah umah cmner pun.. yg penting dpt tgk muke fmly kite hari2 pun dh ckup bahagia.. :)

bidadarihijau said... BALAS

pelam tu betul2 rse macam meleleh ayaq liuq laaaaa

CIK TOM said... BALAS

selamat tahun baru syg :)

Eda said... BALAS

dapnye leh makan mangga hari2...huhu

The Bee And The White Roses said... BALAS

selamat duduk rumah baru..;p

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D