f

Monday, June 29, 2009

hari sivik

jumaat lepas sekolah aku ade hari sivik dan kewarganegaraan untuk sumer budak form 3.tu yang aku cakap pasal tarian.akhirnye habis segale seksaan tentang tarian.tapi hari ni bermula seksaan baru iaitu choral speaking.hari sebelum pertandingan petang tu ade practise.aku sebagai penyokong sahaja.




sebelum hari pertandingan.nie practise sambil lewa je.berlakon je lebih




waktu di make-up oleh mak -mak dan bapak-bapak andam yang tidak bertauliah


mase nie memang lawak gile.perempuan bukan maen tak suke pakai make-up tapi kelas aku lelaki make-up mengalahkan perempuan.sumer die nak pkai.tgk gambar tu si hafiz siap pakai blusher.mase tarian si ayat pakai blusher warne oren.nampak seyh.pakai celak la ade yg nak pakai lipstick tpi dilarang.ngade ngade.yang perempuan tak suke pakai."aku tak nak la pakai nie.tak nak tak nak".aku tetap pakse.padan muke korang.whua..whua..walaupun aku tak penah pakaikan make-up kat org and tak penah pakai make-up tapi ade dengan akal yg ade aku tempek je segale make-up yg ade kat muke dieorag.lantak la asalkan elok.asalkan tak jadi badut sudah.

hari tu tarian sumer best.ade tarian cina and india gak.ditarikan oleh budak budak melayu.nie sebenarnye bukan pertandingan sekadar program untuk mensivikkan budak budak yang tidak bersivik sahaje.tapi seronok..tapi nie tahun terakhir..sedihhh gile..tapi aku tetap nak kuar dari sekolah nie..

2 kate-kate kepoh:

Monkey D Luffy said... BALAS

sekarang memang korang tak nak make up

dua tahun lg... tgk lah!

hehehe

isha said... BALAS

kapten:ala kapten sumer org boleh berubah

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D