f

Friday, June 18, 2010

The Karate Kid



movie ni memang mempengaruhi diri CGG.movie penuh dengan mesej tersirat mahupun tersurat.weyh nape terkeluar ayat sastera ni...


tapi memang best movie ni.CGG tabik spring kat pelakon-pelakan and produksinye.mane tak nye buat cerita tempat shooting terbaek la.org-org yang terlibat..uhh tak tau nak kate ape.korang yang tgk pon tau tau sendiri la.cerite ni pon mempengaruhi satu keluarga CGG.bukan budak-budak je, mak abah CGG pon terpengaruh.






susahnye nak buat mcm ni.kalau buat pun nanti paling koman pun seluar terkoyak.CGG boleh jugak buat cam ni tapi tak de la sebijik mcm gambar kat atas ni.takat lepas kepale boleh la tapi sekejap la.nak buat lama-lame tak kuase nak tanggung sakit.tapi respect tgk dia.tgk la sape bapak die.








takut jugak tgk muke jackie chan waktu marah.tapi meruntuh hari bile tgk air mate jatuh berteburai...hehehe..waktu Jade dgn Jackie ni nangis tersetap jugak hati.lepas tu tgk la sobbbb kat belakang..dok bisik-bisik..nangis ke nangis ke..biasa la tu.tp kalau Jackie chan nangis CGG boleh terkeluar jugak ayak mate ni.lagi-lagi bile tgk cerite lame tajuk Police Story.tapi tak de la sampai hingus-hingus meleleh.mak CGG kate sape tak nangis tu tak de feeling weyhh..








tua-tua jackie chan pon still maintain tough la..sebab tu la CGG boleh dikatekan peminat jugak la.tgk jackie chan yang cartoon pon dok tercangung depan tv.ape lagi kat wayang.



tapi sakit tengkung semalam kene dongak kepale tgk skrin.salah sikit pilih seat.tapi ketepikan semua tu.janji tgk sudah..jgn dipersoalkan sebabnye wayang ni makcik CGG and pak dak baru belanje..so kiteorg pon asyik pow la same mereka..


mase tgk dieorg bertarung, adoii berdebar-debar jantung.CGG, adek CGG dok maki budak yg belasah Der.waktu kaki kene belasah, kesian abis la..nmpk sgt sangat sangat,tp realitinye mane sakit,kate berlakon je..tp kalau karate, kung fu memang filem mcm ni terbaek la. lagi-lagi kanak-kanak yg lakon kan.tu yg tabik spring habis ni.

CGG syorkan tgk la cerite ni.byk pengajaran boleh ambik.tak amalkan ingat sudah.mane tau boleh gune..heheheh

12 kate-kate kepoh:

TUKANG KATA said... BALAS

belum berkesempatan utk tgk lagi..tp i.Allah bakal tgk cerita tu..

tq info n komen blog saya :)

Cik Gallus Gallus said... BALAS

tgk la best sgt

sama-sama ;)

syahira ariff said... BALAS

sy tunggu download kt syok.org jer
lebih jimat
hehehe

Auni Passuello said... BALAS

i loike this movie tooo ;DD *lompat*

durakhyar said... BALAS

ske tengok jackie berlakon...

nak tgk citer nie..tp xda kesempatan..sop2..

Cik Gallus Gallus said... BALAS

syahira ariff:mmg jimat.nak jugak download tp tak tau cam ne

Cik Gallus Gallus said... BALAS

Auni Passuello: mmg best.terase nak berkarate dlm panggung

Cik Gallus Gallus said... BALAS

durakhyar: syorkan tgk la

noor afzan said... BALAS

x de ca la nak tgk gi..

Cik Gallus Gallus said... BALAS

noor afzan: kenape pulak??

mR.sYaH said... BALAS

xsempat lagi nak tgk.. baca entri nih lagilah nk tgk.. ahhah..

Cik Gallus Gallus said... BALAS

mR.sYaH: tgk jgn tak tgk

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D