f

Thursday, November 4, 2010

atuk nenek pegang tangan sweet kan

aku selalu nampak lelaki perempuan pegang tangan erat-erat, peluk pinggang ketat-ketat, cium-cium mulut pipi depan umum.gelak ketawa, cuit sane cuit sini, gadoh-gadoh manje tu aku boleh anggap couple yang sweet.tapi aku akan rase kumbang macam merayap kat badan bile couple yg belum kahwin buat macam tu.ahhhh please la...serius bile aku tengok maksiat depan mate, aku lari jauh-jauh (padahal tak pandang je).tapi kadang-kadang tak boleh elakkan diri sebab tersepit di tengah-tengah.ade satu hari dalam bas, waktu tu jugak minah dgn mat ni nak bermesraan pulak.bajet sayang sayang konon.cium sane cium sini.serius mase tu aku tak boleh nak buat ape.yg si minah duduk yg si mat berdiri.yg aku duduk belakang minah tu.adoiii aku nak muntah je mase tu.nasib baik dieorg non-muslim kalau islam la aku rase dah kene penampar kot(tak berani pon).

sebab hal-hal macam ni la anugerah Allah dieorg maen campak-campak macam sampah.tak de hati betul.daripada hidup baik dieorg mati je.buat memalukan kaum je.lagi-lagi yg islam memalukan agama je.kalau nak melaburkan nafsu shaywat dieorg ape salahnye kawin dari buat kerje bangang mcm tu.ishhh ape la nak jadi..


tapi aku teringin nak tengok atuk and nenek pegang tangan berdua-duaan,jalan-jalan same-same.bagi diri aku tak pernah nampak lagi la couple yg macam tu kecuali mak ayah aku la.mak ayah aku tu tak yah cakap la.berkepit je.sebab mak aku balik waktu cuti je.maklum la pelajar universiti.pegi mane-mane kiteorg ni follow belakang je and buat hal sendiri.dieorg buat hal sendiri.kadang-kadang keluar rumah senyap lepas tu tinggal note kat peti ais suruh buat tu buat ni.ciss.. nak dating bagi a'r tau.mentang-mentang anak-anak dieorg dah pandai jage diri.kami ditinggalkan di rumah.sedihhh gembira sungguh sebenarnye sebab bebas kat rumah, online tgk citer, maen game.hehehe.tapi kalau ade kat rumah kami ni jadi cleaner kemas rumah...tapi still bilik mcm stor simpanan barang.


ihsan dari uncle terangkat "Google"

selalu gak dengar dari kawan."aishah semalam aku nampak mak ngn ayah kau""dieorg sweet dohh" lebih kurang macam tu la.banyak kali jugak dengar.ermm bagus la kalau macam tu..
teacher dekat tuition pon ade cakap"i'm only love 2 things""first teaching second my wife".mule-mule dengar geli gak tapi bile die cerite sweet pulak.sir aku org india jadi dia percaye mati hidup semula.dia cakap kalau hidup balik pon die still nak jadi teacher and still nak wife yang same.dia kate even dah tua dah belas belasan tahun kawin still loving each other.dia siap cakap dia sangat syg wife die skrg berbanding mule2 kawin. saling kutuk mengutuk, gaduh gaduh manje, main main geletek geletek depan orang ramai tu sir aku anggap normal.tu normal la bagi die.bg org laen tak tau la.

kalau tok ayah aku hidup lagi mesti berkepit je dengan mak tok aku.tok ayah tu means datuk okeyhh..tande cinte mak tok aku dia still tak kawin sampai skrg.aku dengar cerite dari makcik2 and pakcik2 aku ade org nak meminang mak tok aku.wooooo mase tu tekejut aku.laku jugak mak tok aku.mane tak nye memang aku ngaku mak tok aku lawa lagi.boleh bawak kereta.boleh pegi kutip rumah sewa ,jual itu ini, siap boleh kamceng lagi ngn mak tok aku.body pon tiptop lagi.bukan golongan yg obese and die jage pemakanan la senang cakap.tapi walaupun anak2nye bagi greenlight tapi die tak nak.die siap cakap geli.kalau aku pon same.tapi aku kagum dengan maktok aku.betul betull kagum.anak2nye pon berjaye.biarla cucunye pulak berjaye ...hehhehe

peewwettttttttttttt sweet tu!!


p/s:kedatangan kegembiraan beberape
bulan lagi!!nantikan.heheheheh





21 kate-kate kepoh:

cik EPAL said... BALAS

kalau mat salleh boleh nampak. dah tua tua pon still sweet. kalau melayu, susah sikit la nak nampak. hee

Cik Gallus Gallus said... BALAS

cik epal:tu la pasal.ni yang nak
kene fly pegi luar
negara.hehehe.berangan je
lebih

Aku Hakimy said... BALAS

so sweet kot... hehehehe

farhah adeli said... BALAS

betul2. couple mat salleh mmg sweet walaupon dah tua. i've seen it. bila tengok rasa macam tak kira nanti dah tua nak gak jadi cmtuh. hehe.

Cik Gallus Gallus said... BALAS

sweet la ;)

Cik Gallus Gallus said... BALAS

farhah adeli: bagus-bagus.ade azam

Puteri Iqa Izyan said... BALAS

org melayu jrg yg leh nmpk cmni or leh gak kate tak pnh nmpk pon.huhu

Cik Gallus Gallus said... BALAS

puteri iqa izyan: betul betul.melayu jarang nak nmpk

ain fathihah said... BALAS

hehe memang sweet. tapi payah nak jumpa dalam budaya kita

Cik Gallus Gallus said... BALAS

btul 2.mmg susah nk jumpe

mizzura said... BALAS

salam..orang tua sekali tengok cenggitu rasa nyampah..tapi kalao tengok dua kali..rasa jeles plak..hehhee...

Cik Gallus Gallus said... BALAS

mizzura:hahaha..betul gak ckp tu.bile saya tgk mak ayah saya dok berkepit je jd menyampah tapi tgk balik sweet jgk.org lain mane buat

kata kila said... BALAS

kalau melayu tu, mcm susah sikit.risau kene umpat. kan?

Cik Gallus Gallus said... BALAS

kata kila: dieorg kene umpat sebab org yg mengumpatnye jeles die x dpt buat mcm tu

Magrib said... BALAS

kelihatan cik epal di situ... haha


hai cik gallus.. ambo kat sini ingin menepek komen di dashboard cik gallus.. hah...
anyway.. lapa la...

Cik Gallus Gallus said... BALAS

magrib:hahah.mcm kenal ayat menempek tu.bang oi kalau lapa makan la..

BLADE EDGE said... BALAS

Salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

huh! tu la pasal..org kita, time muda2 jer pegang2 gitu..nape la xbuat sampai ke tua..kata lps kawin nak sehidup semati, setia bersama selamanya..so kene buktikan la, jgn skadar cakap jer...(apa daa..)

anyway, kalo ada masa, silalah ke blog saya..

regards,
BLADE EDGE

Diyanarghhh said... BALAS

betul lah yang cik epal cakap tu

orang tua-tua mat salleh,sangat sweet pada masa tua-tua

orang melayu kalau buat maca tu,of koz lah orang sekeliling mengutuk.

tak faham betul .grrr

Zezebel said... BALAS

Salam kenal.
kata orang bercinta biar satu, berkawan biar beribu kan? jangan bercinta time muda-muda jer, dah tua tu patut lagi kuat la cintanya.

Cik Gallus Gallus said... BALAS

BLADE EDGE: btul tu ckp blade.nak tmbh sikit, mase bercinte bukan maen lagi gf kentut pon bau busuk.tp lps kawen haremm pegang tangan pon x nak.katenye geli.insyaallah kalau ade mase.

Cik Gallus Gallus said... BALAS

Diyanarghhh:org yg ktuk tu jeles tu...


Zezebel:u are right!!

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D