f

Saturday, December 11, 2010

KENAPE GALLUS GALLUS ERK...jangan ingat saya pelajar gallus yang gagal ke lulus..bukan itu

sekarang baru terbukak hati nak tulis entry baru..baru-baru ni rajin sangat masuk contest, luckdraw and giveaways sampai blog utama terkontang kanting meninggalkan berseorangan..boleh la usha blog second untuk contest, giveaway, luckydraw GALLUSGALLUSLOVECONTEST.boleh inform saya kalau ada semua ni..mane tau saya berminat nak join..hehehe....terima kasih readers yang comel lotee..handsome-handsome yang perasan, mak mak orang..ayah ayah orang..adik adik orang tenkiu sebab menjenguk blog saya yang cikai lagi murahan..kalau saya lelong dekat pasar malam sumpah takde sape nak..huahuahua..

bile online terus tengok dashboard kesayangan ku..mesti ada comment walaupun aku ni tak rajin macam korang 24/7 merewang dalam blogkan..tenkiu again..sebenarnya dah lame nak tulis pasal entry ni tapi sekarang baru terbukak plus bile readers tanya kenape blog aku nama
GALLUS GALLUS








SANDRA AZWAN seorang fashion designer bagi artis artis fofular yang sedang top hangat meletop kebabomm bomm kueh bommm sekarang ni..macam alyah yang macam lady gaga tu..




ha dia la reka baju ni..asal korang berminat ke..aku tau korang tak percaye cakap aku..so pe lagi untuk kepastian pergi la terjah blog SANDRA AZWAN..boleh la kot suruh dia tempah baju ala ala lagy gaga ni..ngek kau shah nak suruh tempah baju...buat baju raya tahun depan..biar raya vogue sikit..kate orang lain daripada yang lain..bro pinjam gambar erk..sorry sorry ciplak sekejap....bro nak kasi sehelai dekat saya tak..huahuahua







ha ni la sorang blogger yang tip top yang sedang menaik saham popularitinya dalam dunia blog ni..mempersembahkan CIK TOM.Nak carik toturial and tips pergi je blog dia..penuh dengan info..nak carik kerja pon ada dekat blog dia..boleh la yang berjawatan penganggur jalanan boleh la tanya tanya sama cik tom ni kalaua da kerja kosong..








sebenarnya ada banyak tapi malas nak print screen..ambik yang terbaru je..meh nak bagi tau








ha apesal tak paham ke...ehemm ehemm ok cikgu gallus gallus nak ajar ni..ok murid murid..mari saya memperkenalkan one by one satu persatu ye wahai murid murid kesayangan saya..ini adalah senarai haiwan dan tumbuhan dalam bahasa sains..ni bukan bahasa melayu ke english tapi ni bahasa sainsnye murid murid..human tahu kan makna nya manusia..ye ye manusia macam kita ni..nama sains kita iaitu manusia adalah Homo Sapiens.ni bukan mohd sofian ke scorpion ke..ape ke..ini hanya nama species bg manusia..jadi yang lain pon keterangan pon adalah same..



dah la shah kau tak layak jadi cikgu walaupun mak bapak kau cikgu..bestkan nama nama kat atas..mane aku dapat nama ni..ala ni ha..aku ni budak sains tulen..budak yang mengambil risiko ambil biologi yang tahap dewa susah tapi best..ok bila dah otak sudah tepu..pandang buku macam nak tembus buku tu.. nak hilangkan bosan..selak la buku buku tu sampai lunyai..sekali jumpa senarai macam dekat atas dekat satu helaian ni..macam perkataan tambahan la..best betul..siap boleh hafal lagi nama-nama tu walaupun tak belajar lagi..sekali nampak perkataan gallus gallus yang bermakna chicken or ayam la..sedap jugak nama tu kan..cute aje...



aku boleh je ambik nama lain selain gallus gallus tu macam rattus rattus mean tikus..homo sapiens ke tapi aku sesuaikan dengan nickname aku dekat sekolah iaitu AYAM.mula mula nak jugak letak dekat blog ni nama ayam tapi bila usha usha blog orang lain dah belambak orang guna nama ayam ni....setakat ni takde lagi hamba allah yang pakai nama ni..kalau ade tolong inform boleh tak..boelh usha buat kawan ke..hehehe.... so untuk nampak kelainan dan orang lain tak pernah pakai jadi aku guna nama saintifik aku ni..lagi senang nak ingat..lepas tu kan bile dah tersampuk dengan nama-nama saintifik ni habis haiwan ke tumbuhan yg aku tau nama saintifik aku bantai panggil nama pelik..



antaranya mesti cakap"ha gallus gallus tengah berak"..bile tengok daun semalu..cakap ade mimosa pudica betul la dia ni..sebenarnya banyak lagi tapi tak kan nak taruk semua..so bile korang dah tau..boleh la panggil haiwan dan tumbuhan dengan nama saintifik ni tau..nampak pandai dan berilmu sikit..walaupun kita ni tak la pandai sangat




so aku dah jawap segala persoalan yang ada..aku dah jugak bagi hint dekat banner aku..kan aku letak gambar anak ayam tu..tu yang bermakna gallus gallus ye wahai readers sekali..gtg..mahu rehat tukang empat kerat yang penat membanting tulang kenduri orang..

62 kate-kate kepoh:

ierayahaya said... BALAS

ler.. mcm tu ke dpt nm blog.. awesome.. hehe~ sgt uniq okeh. ;p

iqbalhakimi said... BALAS

ooww..baru ku paham...hehe

mia said... BALAS

hahahaaa...kreatip budak ni ekk..hahaa..

fArAh!! said... BALAS

owh..baru la farah tahu maksud di seblik nama awk tu..hehehe

Nieza Micha said... BALAS

huhu!~ baru tau ape maksud gallus gallus tu.. tergerak gak nak tanye... tp dah berjawab dulu... hehe!~^_^

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@ierayahaya

mencarik kelainan ;D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@iqbalhakimi

hehehe..saje buat korang tak paham

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@mia

tak selalu kreatip..tapi time pikir tibe2 terkreatif pula

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@fArAh!!

hehehe..saje

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Nieza Micha

awat lmbt tanye..hehehe

bidadarihijau said... BALAS

hahaha..nice name..klo otak bio mmg bio jugak..!!ayam ayam...

SANDRA AZWAN: Fashion Designer said... BALAS

Hello, 'Gallus-Gallus'....menarik perkataan itu..;-)
Thanks 4 promoting my blog....really appreciate that..with love, Sandra Azwan

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@bidadarihijau

kdg kdg je bio seyh..

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@SANDRA AZWAN: Fashion Designer

takde hal la bro ;D

anamizu said... BALAS

"sofian" name adik ana..hihi

twinkle twinkle said... BALAS

wahhh patut laa :D

Raji berkata said... BALAS

aku kenal gak Sandra dkt Innit
tapi dia xknal aku lah of course =.="

err lain kali aku pun kena tanya kau
dpt gak masuk kt entry nih
huahua~

aah kalau ayam jer dh ramai letak kan?
tgk jer ayeem ;P

mie said... BALAS

lor..
gue ingatkan antra gagal dan lulus..
hehehee

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@anamizu

den tak tau tu nama anak ana ;D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@twinkle twinkle

yippie yippie

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Raji berkata

bole tanye je..kalau boleh dijawab insyaallah..kalau soalan merapu kena fikir 1000 kali

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@mie

oohhh sorry sikit gagal tak maen la..tapi pernah la sekali gagal bio..nasib baik mase tu ujian biase je

Indah Seindah-Indahnya said... BALAS

Salam ukhuwah...
Oya sahabat baru ku....tukaran link ya...link sahabat sudah terpasang di http://neyna-naya.blogspot.com/2010/12/link-sahabat.html

di abjad G ( GALLUS GALLUS).
Terima kasih...keep spirite..nice blog

Liyana Lunia. said... BALAS

YAHOOO baru nak tanya tapi dah ada jawapn OKAY dh fhm chick chick :B

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Indah Seindah-Indahnya

tak sangke masuk jugak..tenkiue dear ;D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Liyana Lunia.

tenkiu liyana..tak sangke nak comment ;D

Fxysche Nas said... BALAS

Lepas ne kalau g kfc
bole la sy berlagak order "kak..sy nk gallus 12 ketul"
hua2...
thanks infoooo

Kie-yu said... BALAS

comel sgt nama tu :)
gallus gallus!

::..Dia daYa..:: said... BALAS

owh, macam tu ker
baru tahu Gallus = chicken

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Fxysche Nas

sumpah dia buat muke blur..

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Kie-yu

tenkiu..tenkiu ;D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@::..Dia daYa..::

yep mcm tu la

Puteri Iqa Izyan said... BALAS

tag utk contest dear :))

http://puterizyan.blogspot.com/2010/12/peace-contest-by-ezan-idma.html

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Puteri Iqa Izyan

ada masa saya buat k ;D

A.D.A.M. said... BALAS

betui2 ade smgt budak bio ni. :)

E.d.Y said... BALAS

sngt unik ok...

~farhana fabulous~ said... BALAS

comel la name gallus tu..unik..

shatooman said... BALAS

gallus-gallus tu ayam~ baru ku tahu.. ku fikirkan unta.. ;p hahahaha

nana cHan said... BALAS

hahaha. nana blaja sbjek entomologi pasal serangga kat u. so bila jmpa lipas, panggil periplaneta americana. dah x pggil lipas

nur said... BALAS

cik gallus gallus..
sangat comel nama ini sebenarnya nama ayam eh.. bagus juga.. at least org tau kan.. yunik dear.. nak tanya gak haritu tapi adalah segan bertanya
ALL IN ONE

Ain Zulaikha said... BALAS

lah ye ke.. begitu cerita nye.. hahaha
kak ain nak buat ayat ni..

kak ain suka makan gallus gallus.. o.0 haaa takut tak? takut tak? hehehe

Amirrah Zawani said... BALAS

oh ayam rupanya.. ada ka org igt gagal lulus?? haha!! btw, ramai yg suka promote ayam skrg, belog cap ayam, ayeem ayam.. popular dah ayam skrg ni :)

miss lolly a.k.a luvfareda said... BALAS

tu lah, ramai yg tanye kenape l0lly ? suke l0lipop ke ? hek.

geekz36 said... BALAS

la, ayam ke. ingatkan gajah td, hehehe

Jangan lupa vote No. 383 /// Pilihan 10
Muchas Gracias !
Kop Khun Krap !
Arigatô gozaimasu!
Undi No. 383 sekarang!!!

Fatihah said... BALAS

hahaha..comelnya!!!x)

Puteri Iqa Izyan said... BALAS

dear, i have something 4 u. meh singgah :))

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@A.D.A.M.

kena la ade semangat untuk belajar..haha

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@E.d.Y

tenkiu..;B

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@~farhana fabulous~

saya comel tak...tolong sepak saya

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@shatooman

unta??tak de class langsung

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@nana cHan

uhhhh best best nama

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@nur

sharing is caring kan..hehehe

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Ain Zulaikha

sblm kak ain makan gallusgallus..gallusgallus dah patuk kak ain pakai mulutnye yang tajam tu

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Amirrah Zawani

tu yang tak nak letak nama ayam

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@miss lolly a.k.a luvfareda

saya pon nak tanye benda same..tapi malu..betul..la manusia ni penuh dgn sifat ingin tahu

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@geekz36

aiii gajah pulak...insyaallah saya undi k ;D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Fatihah

mcm tuannya nye kan..huahuahua

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Puteri Iqa Izyan

ok ok..nanti saya menyembah duli blog puteri k ;D

FyZa said... BALAS

larh baru 16 ye kamu..comey sgt gallus2 nie..sama mcm tuan dia..hehe..;)

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@FyZa

yepp..16 tahunn..tahun depan dah 17..sedih..sedihh

THE LEKAT LEKIT STORY said... BALAS

Oo.. cik Ayam rupanya.. banyak betul dia hafal perkataan saintifik.. apapun kekalkan yer cik ayam dgn nama tu. Yang Pelik itu Unik.. Yang Unik itu Menarik

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@THE LEKAT LEKIT STORY


yes sir..eehh silap yes madam akan saya kekalkan

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D