f

Wednesday, December 15, 2010

Saya tak sangka coach kahwin jugak..terkejut beruk dapat kad kahwin coach



Berada di rumah berseorangan sekarang..sangat la tak best sebab takde orang nak masakkan lunch..ada sesiapa nak hantarkan lunch untuk adik manis ni..*muka mintak menyepak..tapi best jugak duduk sorang sebab boleh online lama lama takde orang nak kacau…tv dan laptop yang menemani aku..tv tengok aku..aku tengok laptop..dasar suka buat pembaziran elektrik je..siapa bayar, bapak aku jugak..huahuhua..nampaknye makan maggi la kau tengahari ni..

Cerita ni dah lama nak cerita tapi akibat perkataan ‘M’ tak dapat nak bendung tu yang sekarang baru la terkedek kedek nak cerita..ditambah dengan kepala kosong lampu mentol tak toing lagi tu yang susah nak bina ayat..lepas tu asyik nak join giveaway je tu yang asyik tergendala..sesiapa nak tau atau nak bagi tau pasal contest,giveaway or lucky boleh la klik . SINI

Ok sekarang baru nak mula cerita..korang ingat waktu entri yang paling pendek aku tulis pasal status: menghilang yang balik kampung..tak tau ke..tak tau gi la carik sendiri….ha masa tu bukan je balik kampung semata mata….banyak hal di buat dekat sana macam angkut barang ke rumah baru..lepastu melencong ke parit buntar ada perkahwinan..lepas tu balik la rumah….Sekarang ni nak citer pasal orang kawin la..pasal pindah rumah tu nanti..tu entri cecah lantai punya..

6 disember lepas aku sekeluarga melencong ke parit buntar, perak sebab coach aku kawin..coach ape erk..coach tennis aku dan adik beradik aku yang lima orang tu..kami adik beradik memang pemain tennis bagi daerah gombak tapi sungguh malang tahun depan kami dah takde..bye bye coach..semoga gombak terus maju..maju kan sukan untuk negara…bagi sesiapa nak tau lebih lanjut boleh klik SINI


Aku sekeluarga bertolak pagi dari Sekinchan ke Parit Buntar..jauh tu empat jam..bukan ikut highway ni ikut jalan dalam..betapa seksa ikut jalan dalam ..dah la jauh tapi memang laju la bawak kereta sebab tak banyak kereta tapi jalan macam ular..berpusing pusing..niat nak tidur tapi terbantut sebab kepala sudah pening..adoii..dah sampai sana pulak duduk dekat Parit Buntar Inn..adoii lagi la bilik kecik bayar mahal..nasib la tidur memang sempit..lepas tu dalam almari dua hanger je..sampai bapak aku kata ni la pertama kali hotel bagi dua hanger je..motel dekat taiping lagi puas hati..bilik dah la besar harga pon standard..kedai makan depan motel je..memang berbaloi baloi la..


Tempat coach aku kawin di dewan Parit Buntar Inn..sebenarnya dewan tu depan bilik je..kehkehkeh….disebabkan majlis malam..ape lagi perut bunyi lagu keroncong dah keluar so mari makan dulu..malam makan lagi..

majlis start pukul 8.30 tapi tau je la melayu jadi lambat la start..jadi tak nak cakap banyak jamu la mate anda dengan gambar yang ditangkap..tak banyak diupload..yang mane cun aku letak la..


before masuk dewan


famili aku la menunggu pengantin yang tak datang datang lagi



suasan di dalam dewan



Nak dijadikan cerita masa family aku dapat kad jemputan kahwin..sumpah kami terkejut tahap dewa la..macam-macam persoalan dalam kepala ni timbul..bile coach tunang??..bile coach ada makwe ni?? Bile coach dating tak pernah nampak pon??..macam-macam lagi la…sebenarnya coach aku ni jiran sebelah rumah je tu yang tertanya bile coach dating??..ye la boleh di katekan duapuluhempatjam all about tennis..nak pergi mana-mana mesti dengan sorang atau dua orang anak didiknya..lepastu mana pernah aku nampak coach dengan baju smart macam orang pergi dating..selalu dengan baju tennis, raket, kasut sukan..tu je la..sekali siasat punya siasat rupanya pilihan maknya..laa memang tak la pernah nampak coach dating rupanya pilihan mak..bagus betul pilihan mak coach..cun siot..nurse pulak tu..coach cedera ke sakit ke nurse free dah ada..kiteorg nak mintak ubat pon nanti mana tau free jugak..huahuahuhu..ada budak tennis ni jugak siap chatting dengan aku tanya betul ke coach nak kahwin..dia tak percaya langsung..coach aku bukan lelaki yang lekat dengan perempuan tu yang pelik bin ajaib bila dia kahwin.


kami semua di ajar oleh coach la..kecuali yang tudung hitam dengan coklat..tu mak dgn makcik aku



Yang adik aku sorang before berapa hari nak pergi sana..tanya la dia..hang pernah nampak tunang coach ke..dia kate pernah nampak..tanya la macam mana rupanya..ada dia cakap..muka chubby badan boleh la kerja berkaitan tentera la macam tu..ciss sampai sana aku kutuk kutuk dia..bini coach punya cun meletup kau kata chubby..muka dah la slim badan pon slim and putih..kalau kau tgk gambar memang la cun sebab makeup tapi aku dah tengok without makeup still cun jugak..tak diragui kecantikannya,..hahaha..satu je coach aku tak pandai senyum..kalau dia senyum aku yang tergelak..lawak betul kalau dia senyum..lantak la..asal coach happy sudah..




diaorang tak bersanding pon sebab pelamin takde terus makan bersantap..je la jimat masa katekan..sapa suruh buat malam kan..lepas perut pon dah penuh jadi tenaga pon lebih jadi menggedik pon lebih




Saya doakan coach hidup bahagia bersama isteri tercinta...dan dapat anak yang ramai boleh buat team gombak pulak menggantikan kiteorang ni..aku scroll ke atas tengok lupa letak nama coach aku pulak..cerita panjang lebar..ok MOKHZANI namanya dan isterinya NORA.

9 kate-kate kepoh:

fArAh!! said... BALAS

semoga coach awk bahagia hingga anak cucu..
pilihan mak,pilihan TERBAIK..
hahaha

FarhanaFabulous said... BALAS

congrate dkt coach kamoo tu k..hope kekal smpai akhir hayat..amin !

Amirrah Zawani said... BALAS

selamat pengantin baru coach...
huhui pemain tennis hebat rupanya.. :D

Cik Tom said... BALAS

semoga coach berbahagia..sbb Allah dah nyatakan yg setiap manusia ni berpasangan.. :)

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@fArAh!!

betul..pilihan mak pilihan terbaik ;D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@FarhanaFabulous

akan disampai kan ;D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Amirrah Zawani

boleh la ;D

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@Cik Tom

betul tu cik tom ;D

farsa fira said... BALAS

cik gallus bila plak nk kawen?? hik3

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D