f

Tuesday, December 7, 2010

WATIKAH MAAF AKU KEPADA KAWAN-KAWAN KU

PERHATIAN:kalau nak baca teruskan sampai habis..kalau tak nak bace boleh tekan
“X” awal-awalnya..kalau korang pikir BOSAN boleh la blah awl
awl..Kalau pikir nak bace dipersilakan bace..SELEPAS baca
tolong sebarkan kepada yang rasa dia kawan aku..jasa anda amat
diperlukan ;D





Assalamualaikum~~~~~~~~~~~~tak jawab dosa..hahaha..kali ni nak buat entry hati aku yang sedang berduka lara, berdarah darah bak parang potong daging lembu mencucuk hati ni..jiwa kosong bak tin milo yang dah habis isinya..jiwa kacau bak macam tak dapat online satu hari..lagi ape ha..dah mula dah merapu..sekarang ni nak buat entry mintak maaf aku for my all lovely friends..


Diumumkan revolusi yang berlaku pada tahun hadapan 2011 ialah aku dah takde dekat sekolah yang bernama SMK BUKIT GADING..aku dah tak jejak sekolah tu lagi..entah bila aku nak jejak kena tunggu dan lihat la..siapa yang kenal aku, aku dah pernah cakap dekat korang yang aku akan pindah , Cuma tak tau bila dan saatnya…jeng jeng..perkara ini sudah berlaku..bapak aku dah dapat tawaran pindah sekolah di kampong bapak aku.. di Sekinchan…so bila bapaknya berpindah..tau tau je la anak anaknya mesti la pindah jugak..


Sekarang aku nak mintak maaf dari hujung kuku kaki aku hingga pusat rambut aku tumbuh..nak susun segala jari yang ada nak mintak maaf dekat korang yang kenal aku..yang rapat dengan aku..yang selalu bersama aku..yang selalu berdamping dengan aku..yang aku tak kenal korang tapi korang kenal aku..yang aku tak tegur korang tapi korang tegur aku..yang..yang semua la..nak mohon ampun maaf zahir dah batin sebab pindah tak kasi tau..waktu hari last sekolah,,aku dah tau aku dah jadi pindah..aku nak sangat bagi tau korang..nak sangat sangat..hati ni meronta..ronta..dah ..tapi bapak aku tak bagi kasi tau dekat korang takut tak jadi ke ape sebab nak tunggu surat confirmation..

Surat dapat dah lama..tinggal aku yang degil tak nak bagi tau korang..aku takut nak bagi tau korang..waktu aku acah je cakap mane tau aku pindah..aku dah sedih tengok koranng..sekarang bila betul betull terjadi aku lagi sedih..hati aku menangis menangis tapi tak keluar..tak tau kenape..sumpah aku tak nak pindah sana..tapi aku kena pikir bapak aku..adik adik aku jadi aku terpaksa..dengan mak aku belum habis belajar aku terpakse buat keputusan ni..bapak aku dah offer nak pindah ke tak nak..tapi aku diam je..aku keliru..kalau ckp tak nak mcm selfish seyh..sebab adik2 semua sebenarnya tak nak pindah..tapi lepas dah brainwash kepala ni dan lps pikirkan mungkin ada hikmah disebalik ni semua aku terima je la untuk pindah rumah dan sekolah..

Waktu last sekolah..kalau korang perasaan..aku keluar dari lab sebab aku uruskan fail-fail segala macam..waktu tu ya allah..allah saje la yang tau betapa seksa aku..aku memang mengaku aku tak sayang sekolah tu aku Cuma saying korang..cikgu dengan kelas mane aku belajar..aku terpakse sorokkan berita aku nak pindah dengan terpakse buat muke plastic depan korang..kena cakap bohong dekat korang..berlakon macam takde ape-ape yang berlaku..itu je yang aku mampu buat..aku nak mintak fail-fail pon kene bina ayat untuk cover pasal perpindahan tu..

So aku decide..disebabkan aku takut nak bukak mulut aku untuk cakap pasal benda ni semua..aku buat permohonan maaf aku dekat blog..bukan aku nak call korang cakap sendiri..sebabnya korang pon kenal aku..kedek bab duit..topup jangan cakap..langsung..tak .tu yang asyik guna phone adik aku je..phone rumah kena call rumah je sebab nak free je..yang senang buat dekat blog..boleh tulis panjang berjela-jela sampai cecah lantai..nak tulis dekat facebook aku tak biasa..Cuma blog tempat aku luahkan rase hati aku..bukan je aku takut nak cakap dekat korang dengan cikgu pon aku takut..mase nak call cikgu-cikgu nak mintak fail2 semua tergagap nak cakap..maklum la dalam phone suara kena control ayu..*tolong sepak sikit..mane ade..aku Cuma takut..aku tak tau kenape aku takut sangat..before call cikgu-cikgu aku dah reka ayat mcm ayat karangan yang berbunyi


“Cikgu saya nak mintak maaf kalau saya ada buat salah..tapi memang saya ada buat salah dekat cikgu..saya tau saya ni mulut kadang-kadang laser keluar macam-macam peluru berpandu..bom pon ada..mulut pon kadang tak reti jage..lepastu kadang2 lawan cikgu..*bukan lawan cakap k..lepastu kepoh macam ayam berak kapur..lepas tu malas nak buat kerja cikgu..lepas tu kadang2 bohong dekat cikgu..kadang2 mengumpat pasal cikgu dekat belakang..macam2 saya..tapi cikgu ajar saya macam takde pape yang berlaku..”


Tapi hampehh ayat ni tak berbunyi..tak terkeluar dari mulut aku langsung..aku lepas cakap nak fail bla…bla..bla…ok cikgu..bye…tut..tut.tut..lepastu aku macam orang bangang je ketuk2 kepala kenape nak keluar dari mulut ni..lepastu nak call balik..nanti mengacau da sbenarnya takut…sebab benda ni aku tak pernah hadapi..



Maaf la ye kalau berputar belit cerita ni..korang pon tau aku ni bukak tetap pendirian pon tu yang ayat pon tunggang langgang..ishh mcm mane nak SPM tahun depan..ishh..ishh..back here..aku lagi sendih bila bapak aku mintak map dekat aku sebab bapak aku..aku kena pindah sekali..dia cakap..abah mintak maaf la kak..akak dah rapat dengan kawan-kawan…dah baik-baik..tiba-tiba kena pindah..abah betul betul mintak maap..*ayat lebih kurang..aku mase tu diam je..dia cakap mungkin ada hikmah apa yang berlaku..mana tau aku dapat balak muka Chinese ke..bajet je weyh..sebabnya aku bakal jadi pelajar di sekolah cina..aku tak tau nak cakap excited ke ape..serius nak cakap takut pon ada..so saingan tinggi..makin mencabar seyh..sebenarnya bukan takde sekolah melayu..belambak..bersepah sepah..sekolah melayu..tapi disebabkan aku tahun depan SPM so kena cari sekolah yang the best untuk result aku jugak and lagi satu nak save bajet bapak aku nak hantar sekolah lain sebabnya bapak aku ngajar situ nanti..


Jadi aku nak mintak maaf sekali lagi..kalau aku tak tegur korang dekat sekolah bukan bermakna aku sombong..sebenarnya aku takut nak tegur korang..sumpahhh..aku tak tipu..aku kan pemalu..huahuahuahua..kalau aku tak layan korang aku mintak map jugak..kalau korang kenal aku tapi aku tak kenal korang aku nak mintak maap jugak mane tau ade sikap aku yang buat korang meluat menyampah tengok aku..rase nak lempang aku boleh cakap direct dekat aku..aku open ok..kalau aku pernah terlanggar ke tercuit ke aku mintak maap..kalau aku ada mengumpat pasal korang pon aku mintak map..lepastu nak mintak halalkan makan minum aku..yang korang belanja atau aku suruh korang belajan..jahatkan aku..aku mintak halal..konduktor bas mintak halal la duit tambang yg kadang2 kau tak kutip..lepastu sesiapa yang pernah jadi orang yang disuruh suruh oleh aku, aku mintak map jugakk..aku tau korang menyampah tapi aku saje buat tak tau je..maap je aku boleh ucapkan..


Kate-kate terakhir..aku berjanji aku tak kan lupe SMK BUKIT GADING, students gading, ex classmate F1, F2, F3 B1 AND F4 SN especially and F4 yang lain..aku tak kan lupa..gambar korang bersepah sepah dalam lappy, hard disk, pendrive aku..aku tak kan buang..lagi lagi dalam hati aku..korang pulak jangan lupa jugak dekat aku…mane tau aku ni tak penting korang lupekan aku..sobs..sobss sedih aku..jangan risau nanti bile rumah famili aku dah siap aku ajak korang datang rumah aku..siap boleh tidur lagi..tak pe bapak aku dah bagi green light terang terang lagi..


Aku akan selalu update di blog pasal personal life aku yang baru..facebook akan aku bukak kalau ada masa lapang..jangan risau phone number aku sama aje lagi..phone rumah je akan tak de dah..tak dapat contact aku..contact je adik aku atau bapak aku..sure korang ade kan..ala nanti aku bukan tak bukan facebook..insyallah aku akan selalu bukaknye..korang tegur la aku..sebab aku ni takut nak tegur korang..mane tau ade yang tak suke..


Buat NAD..tenkiu banyak banyak sebab tolong aku macam-macam..tolong aku dalam pelajaran..tolong aku bagi aku tiru kerja sekolah kau..teman aku pergi tandas..teman aku buat kerja jahat..teman semua la..aku bersyukur sangat sangat dekat kau sebab sudi jadi kawan aku..buat HANIZAM AND MAISARAH korang pon terbaek..tolong aku macam macam anda nanti tolong jaga NAD aku..to ANAN..thank sebab kenalkan aku dengan IT..dari aku buta IT sampai sekarang boleh dikatekan celik jugak IT..tolong jugak jage NAD k…and member lain..pon same..jangan gaduh-gaduh..jangan sebab kecik korang besar besarkan..lepastu putus kawan..ape kes..nanti aku sendiri tak nak kawan korang dah..so hidup dengan happy guys..belajar elok-elok ingat korang nak pekse SPM dah..ciss aku pon same je..saling ingat mengingati k…

Ini je la warkah yang boleh aku perah dari kepale ni..kalau mane2 nama tak sebut bukan bermakne aku lupe..aku ingat sangat-sangat..semua ni dituju khas untuk korang..

BUAT PEMBACA DARI FACEBOOK AKU UCAPKAN TERIMA KASIH SEBAB BACA WARKAH MURAHAN AKU NI DAN MENGANGGAP AKU KAWAN KORANG DAN PARA BLOGGER KALAU KORANG TAK PAHAM BUAT BUAT PAHAM LA SEBAB INI UNTUK KAWAN-KAWAN AKU..AKU HARGAI JUGAK SEBAB SUDI BACA..NANTI AKU UPDATE PASAL LAIN OK..




nak promote dulu..

MAHU BERJUMPA BEAST, 4 MINUTE AND G-NA FROM KOREA??
DAPATKAN FREE MP3 DOWNLOAD
FREE MOBILE CONTENT
FREE CALLER TUNES

CHECK THIS OUT

DiGi Youth K-POP Live




6 kate-kate kepoh:

twinkle twinkle said... BALAS

waah,,awk bdk skola smk bukit gading ke?kat sg buloh tu kan?

Cik Gallus Gallus said... BALAS

@twinkle twinkle

yippe..yippii..tapi dh tak sklh sane dh

Ain Zulaikha said... BALAS

wahhh panjang betul gallus.. kak ain nak baca pun juling mata.. hehhe

twinkle twinkle said... BALAS

ahha sy tahu pon sbb ade bdk smk bukit gading masuk skola sy:)

.::WaNiE::. said... BALAS

yang bab buat kerja jahat tu kerja apa tu hahaha

Enna Banana said... BALAS

hey babe! always maafkan u tau kalau u ada buat silap, no biggie, love u always >.<

Post a Comment

si cantek si handsome
thank you for ur comment.
nanti dtg lagi tau :D